Galériával

2022.06.08. 10:02

Sikeres éven van túl a kosárlabda akadémia

A Mercedes-Benz Gyár Sport Akadémia épületében zárta le a 2021/2022-es szezont a Mercedes-Benz Nemzeti Kosárlabda Akadémia. Bár az utóbbi években nem volt lehetőség, most ismét tömött lelátók előtt zárhatta az évet a mintegy hatszáz kosaras.

Kovács Nóra

Hatszáz kosaras zárta az évet. Fotó: Kovács Nóra

Elsőként Adamik Csilla, a leány szakág, majd Kégel Tamás, a fiú szakág vezetője értékelte az évet.

‒ Három évet kellett várni arra, hogy ismét együtt lehessünk. Nehéz időszakon vagyunk túl, azonban jó irányba haladtunk. Idén ismét elindíthattuk az előkészítő bajnokságot. A serdülő és a kadett korosztályunkban is öt csapat versenyzett és minden csapatban jó munka folyt az évben. Nagyon fontos az akadémiának, hogy minél többen kosarazzanak itt. Büszkén mondhatom, hogy mindegyik korosztályos csapatunk nagyon jól szerepelt a korosztályos döntőkön és elmondhatjuk, hogy az ország legjobb csapatai között mi is ott vagyunk ‒ értékelt Adamik Csilla. 

Dr. Homoki Tamás alpolgármester is köszöntötte a kosarasokat. Elmondta: Nagyon jó érzés most kecskeméti kosarasnak és kosárrajongónak lenni, mivel a kosárlabda sport felnőtt és utánpótlás szinten is olyan eredményeket ért el, amire nagyon büszkék lehetünk és magyar kosarasnak is jó lenni, mert olyan felívelő szakaszban van, amely sikerektől az utóbbi időben nem volt ennyire hangos a sportsajtó. Ezekhez a sportsikerekhez pedig ilyen intézményekre van szükség ‒ tette hozzá.

A folytatásban a hónap csillagait díjazták. 

Az évzárót megtisztelte jelenlétével Fegyverneky Zsófia, az idei Euroliga-győztes Sopron Basket ikonja is, aki karrierjéről is beszélt.

Majd az Akadémia 2022-es végzősei ballagtak el.

Zárásul Ivkovicsné Béres Tímea, az akadémia vezetője köszöntötte a kosarasokat és a szülőket.

‒ Ez mindenki számára egy érzelmes pillanat, hiszen a szemünk előtt nőttek fel, a szakemberek keze alatt ügyesedtek, fejlődtek, váltak igazi sportolókká a játékosok. Ha nem is lesz mindenkiből élsportoló, a sporton keresztül nagyon sokat tanulhattak és kaphattak. Ahogy bennük nagyon sok élményt hagy az akadémia, úgy ők is mély nyomot hagynak a közösség életében, és ennek a sportágnak a szeretete és a közösséghez tartozás viszont örökre összeköt minket – mondta az akadémia vezetője. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában