Úszás

2022.06.29. 07:00

Két kecskeméti úszó öt éremmel tért haza Zágrábból

Czeglédi Diána és Garajszki Máté, a BÁCSVÍZ KVSC úszó szakosztályának a két versenyzője rangos viadalon indult el Zágrábban. Sikerrel szerepeltek, hiszen ketten összesen öt érmet hoztak haza.

Vincze Miklós

Czeglédi Diána és Garajszki Máté

Fotó: Bácsvíz KVSC

 A hétvégén, június 25-26-án rendezték meg Zágrábban a 36. International Swim Meet Golden Bear úszóversenyt. A BÁCSVÍZ KVSC Úszószakosztálya két versenyzőt indított a nemzetközi eseményen, amelyen többek között indult Verrasztó Dávid világbajnoki ezüstérmes úszó, valamint Antonio Djakovic svájci gyorsúszó is, aki egyenest a Budapesten zajló vizes világbajnokságról érkezett Zágrábba.

A két hírös városi versenyző, Garajszki Máté és Czeglédi Diána összesen tizenegy alkalommal verekedték be magukat a felnőtt kategóriában megrendezett döntőkbe, amelyekben nem kevesebb, mint öt érmet nyertek felkészítő edzőik, Nagy Zoltán és Bácsa Ferenc nagy örömére.

Garajszki Máté 50 méter háton és pillangón ezüstérmet, 100 méter pillangón bronzérmet, míg Czeglédi Diánának serdülő kora dacára a felnőtt riválisok között sikerült 200 méter háton ezüstérmet, 400 méter gyorson bronzérmet szereznie. Garajszki Máté pontszerző lett még 100 méteres férfi gyorson és 100 méteres férfi háton – mind a két távon egy-egy ötödik hellyel –, és 50 méteres férfi gyorson egy negyedik hellyel. Czeglédi Diána 100 méter női háton és 50 méteres női háton lett pontszerző, mind a két számban egyaránt a negyedik helyen érkezett be, 100 méteres női gyorson pedig a 8. pozícióval sikerült elcsípnie egy pontszerző helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában