Labdarúgás

2022.06.17. 07:00

Izgatottan várja az évkezdést

Vágó Levente megélt nagy csalódást, de annál nagyobb örömöt is a Kecskeméti TE-vel az utóbbi években, hiszen az NB III. óta csapatkapitánya az együttesnek. A KTE középpályása nagyon várja, hogy bemutatkozhasson az élvonalban, hogy sportos családjában kövesse testvéreit és édesapját.

Nyitray András

Vágó Levente (kupával a kezében) remek szezonon van túl családjával Fotó: Bús Csaba

Vágó Levente még 2019-ben igazolt Kecskemétre, ám első harmadosztályú szezonjában elmaradt a csapat az elvárt eredményektől, majd a második végén csak „vigaszágon” jutott fel az NB II.-be a klub, mivel a bajnok Iváncsa nem adott be licenckérelmet. Minden keserűséget elhomályosított azonban az előző szezon, amikor újoncként azonnal feljutott az együttes. 

– Extrán motivált vagyok, nagyon várom a felkészülést, a pihenőm is azzal telt, hogy mentálisan, majd fizikálisan is jó állapotban térjek vissza – mondta Vágó Levente. 

– A pihenő első felében még jó volt visszagondolni az előző szezon sikereire, de utána már csak előre tekintettem. Szeretnék bemutatkozni az NB I.-ben, óriási eredménynek tartom, hogy most erre készülhetünk. 

A Vágó család igazi sportfamília, hiszen Levente mellett nővére, Fanny magyar válogatott labdarúgó, míg bátyja, ifjabb Vágó Attila a Dunaújváros NB I.-es női csapatának vezetőedzője. A kiindulópont persze az édesapa, idősebb Vágó Attila, aki játékos pályafutása után edzőként helyezkedett el. 

– Nem volt versengés, hogy kinek volt jobb szezonja, de örömre tényleg volt okunk. Bátyám négy közé vezette csapatát a kupában, édesapám és nővérem a Ferencváros női csapatával megnyerték az NB I.-et, mi pedig a Kecskeméttel feljutottunk. Nagyszerű év volt, de ez sosem a versenyről szólt köztünk – mondta Vágó Levente. 

Édesapjuk természetesen nagy hatással volt a gyerekekre, nem véletlen, hogy mindenki a sportban találta meg a helyét. 

– Édesapám labdarúgó volt, majd edző lett. Mi már sportiskolába jártunk, ahol a kézilabda nagyon erősen jelen volt, a bátyám ezen a vonalon is indult el. Nővérem és én is csináltuk párhuzamosan a két sportágat, de mi a foci mellett maradtunk. Az egész életünk a sportról szól, napról napra szerettünk volna mindig jobbak lenni, a gyerekkorunk is így telt – mondta a KTE kapitánya. 

Az évek alatt egymást húzták a fiatalok, amiben edző édesapjuk igyekezett folyamatosan megtalálni a megfelelő egyensúlyt és szerepet, hogy minél sikeresebbek legyenek. 

– Verseny persze valamilyen szinten volt, sokat játszottunk egymás ellen, de ezáltal is fejlődtünk. Nem szerettünk veszíteni. 

A két labdarúgó közül Vágó Fanny már nagyon sikeres karriert tudhat maga mögött, hosszú évekig futballozott külföldön, emellett a válogatott oszlopos tagja is a Ferencváros mellett, ahol már edzőként is bontogatja szárnyait. Ez mindig inspirálta Kecskeméten futballozó öccsét, aki hasonló sikereket szeretne elérni. Annak különösen örül, hogy édesapja is sikeres éven van túl. 

– A nővérem nagyon fiatalon a fővárosba került, de már a gimnáziumot sem tudta ott elvégezni, mert nagyon fiatalon, 17 évesen a Bundesligába igazolt. Játszott Izlandon, Romániában és öt évet Ausztriában is, szép karrier áll mögötte, ami nekem is egy útmutatás volt. A gondolkodása, a céltudatossága mindig követendő volt számomra. 

Apa otthon mindig próbált apa lenni, de ha szóba került a sport, akkor persze átváltott. Mindkettőnknek volt edzője, ennek nagyon örülünk. 

Azzal, hogy megnyerték most az NB I.-et a Fradival, megye I-től felfelé már minden osztályban nyert bajnoki címet – tette hozzá Vágó Levente a család eredményei kapcsán. 

Vágó Levente mélyről kapaszkodott vissza, most azonban az NB I.-re készülhet. – 16 évesen már bemutatkoztam az NB III.-ban, de egy gerincműtét miatt másfél évet ki kellett hagynom utána. Nem úgy fejlődtem, ahogy én szerettem volna emiatt, de 19 éves koromtól kezdve nyolc évet húztam le ezután az NB II.-ben. Bár két évet az NB III.-ban töltöttem Kecskeméten, szerencsére nagyon gyorsan feljutottunk az NB I.-be, így megérte egyet hátralépni. 

A KTE játékosának a feljutás mellett az igazi öröm a család gyarapodása lehet, hiszen nagyon várják már feleségével kislányuk érkezését. Egy dolog biztos, a sport iránti szeretetet tovább akarja neki is adni majd. 

– Azt szeretném neki továbbadni, hogy mindennap több akarjon lenni, és kialakuljon benne egy profi szemléletmód, ebben a sport biztosan segíteni fog neki is. Boldog leszek, ha a sportban kamatoztatja majd ezt, de természetesen akkor is, ha az élet más területein. Nem számít, hogy milyen sportágat választ majd, természetesen a legfontosabb, hogy egészséges legyen, és jó embert neveljünk belőle – zárta gondolatait Vágó Levente. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában