Labdarúgás

2022.06.02. 19:47

A hazai kezdésre törekszik a KTE

A szünetben sem állt meg az élet a kecskeméti Széktói Stadionban, hiszen az NB I.-re készülő Kecskeméti TE egyrészt építi csapatát, másrészt igyekszik megfelelni az MLSZ infrastrukturális követelményeinek is. A felmérések és a tervezés elkezdődött, hamarosan az első „kapavágásokra” is sor kerülhet.

Nyitray András

A klub igyekszik megfelelni az MLSZ követelményeinek Fotó: Bús Csaba

A klub célja továbbra is az, hogy saját pályáján szerepelhessen az élvonalban, ami nem is csoda, hiszen a szezon utolsó mérkőzésein már közel telt házzal rendeztek hazai meccseket, a hangulat tényleg a legszebb időszakokat hozta vissza a kecskeméti futballból, közel 3000 nézővel. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) partner ebben, hiszen a szövetség munkatársai már több soron bejárták a stadiont, felvázolták azokat a követelményeket, amiknek minimálisan meg kell felelnie a Széktói Stadionnak. 

A klub most igyekszik megfelelni ezeknek, a legfontosabb a biztonság. Új beléptetési pontokat kell kialakítani, új jegyértékesítési rendszert is be kell vezetni az élvonalra. 

Ehhez jönnek a zárt parkolók, a csapatok számára kialakítandó beléptetési pontok, a kamerarendszer, valamint a videóbíró-rendszer műszaki követelményeinek kiépítése többek közt. A főépületben is szükség lesz munkálatokra a július 30-án rajtoló bajnokságig. Nem szeretné aktiválni a B tervet a KTE, de már korábban szóba került, hogy szükség esetén albérletben rendezzen mérkőzéseket. Az NB I.-re beadott licencben az MTK-pálya szerepelt, de szóba kerülhet más fővárosi stadion, vagy akár a szegedi Szent Gellért Fórum is végső esetben. 

Ami a csapatot illeti, eldőlt, hogy június 16-án kezdi meg a felkészülést a Kecskeméti TE, az első napokban még orvosi vizsgálatokkal, tesztekkel és mérésekkel. A hónap hátralévő részében hazai környezetben dolgozik majd a keret, az első felkészülési mérkőzésre július 2-án (szombaton) kerül sor a Széktói Stadionban, jelen állás szerint a másodosztályú Szentlőrinc ellen. 

A mérkőzés után lehet csomagolni, hiszen másnap indul az egyhetes szlovéniai edzőtáborba a csapat, a helyszín ugyanúgy Radenci lesz, ahogy tavaly nyáron is. Itt az edzések mellett két mérkőzésre kerül sor helyi ellenfelekkel szemben szerdán és szombaton. A második mérkőzés után már indul is haza a társaság, és az NB I.-es rajtig további három mérkőzést tervez a szakmai stáb július 13-ra, 16-ra és 23-ra, utóbbi lesz a főpróba majd a lila-fehérek számára.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában