Kosárlabda

2022.06.12. 19:55

A bronzéremért folytatja a KTE

Vasárnap 18 órai kezdettel a férfi kosárlabda NB I. bajnoki elődöntőjének az ötödik párharcát vívta a Duna Aszfalt DTKH–Kecskemét a Körmend vendégeként. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc 2–2-re állt az első négy összecsapás után. Az ötödik összecsapás végig szoros, nagy csatában a Körmend nyerte 83–80 arányban, így a Vas megyei gárda lesz az ellenfele a Falco KC ellenfele a döntőben, míg a kecskeméti gárda az Alba Fehérvárral játszik a bronzéremért.

Vincze Miklós

Fotó: Illusztráció/Bús Csaba

Közel félszázan kísérték el a hírös városi csapatot a Vas megyei, mindent eldöntő találkozóra, és végig nagyot szurkolva támogatták is a csapatukat. A kecskeméti gárda tanult a harmadik mérkőzésből, az első negyedben koncentrált, összeszedett játékkal megakadályozta, hogy a hazai csapat komoly előnyt szerezzen, 19–18-as hazai vezetéssel fordultak a csapatok.

A második játékrészben sikerült 14 ponton tartania a hazai gárdát a KTE-nek, miközben a kecskemétiek 17 pontot szereztek, így két pontos vendégelőnnyel vonulhattak a nagyszünetre a csapatok.

A harmadik felvonásban a nagyot szárnyaló két körmendi légiós, Gordon és White vezérletével előnyre sikerült szert tennie a Vas megyei gárdának, 51–45-ös állásnál először nőtt az előnyük hat pontra, végül zárkózott a KTE, így 22–17-re nyerték ezt a felvonást, és az utolsó negyed előtt 55–52 volt az állás.

A negyedik felvonásban Pollard és Durazi kosarai után Wittmann triplájával 57–57-re egyenlítettek a hírös városiak, ezt követően fokozatosan elkezdte építeni az előnyét a hazai gárda, és a negyed derekára tíz pontosra növelte az előnyét, Gordon alakította 73–63-ra az állást pontosan a negyed derekán. 77–65-nél elszállni látszottak a vendég remények. Gondolták legalábbis a külső szemlélők no meg a hazai tábor, de nem a kecskeméti csapat. Ezt követően szinte pillanatok alatt egy 9–0-ás futással visszajött egyetlen hárompontos távolságba Forray Gábor együttese, másfél perccel a vége előtt. Hihetetlen izgalmak közepette teltek az utolsó másodpercek, 27 másodperccel a végét jelző dudaszó előtt Durázi eldönthette volna a hazaiak javára a párharcot, de két büntetőt is elhibázott. Egy vitatott tulajdonjogú labdába hozatalt végül a hazaiak kaptak meg, White pedig 15 másodperccel a vége előtt egy kettessel öt pontra növelte az előnyt, 79-74-re. 

Pollard hármasával még visszajött két pont hátrányra a KTE, 79–77-nél jött két Stokes-büntető, mind a kettő jó lett. 81–77 után négy másodperccel a vége előtt Wittman bedobott egy triplát, 81–80-ra alakítva az állást. 

Stokes következett újabb két büntetőből szerzett ponttal, a hátralévő alig három másodpercben azonban már nem sikerült pontot szerezni a hírös városi csapatnak, így hatalmas izgalmak közepette eldőlt, hogy a Körmend játszhatja a másik Vas megyei csapattal, a Falco-val a döntőt, míg a Duna Aszfalt DTKH-Kecskemét a bronzért csaphat össze az Alba Fehérvárral.

Egis Körmend–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 83–80 (19–18, 14–17, 22–17, 28–28)

Rájátszás, elődöntő, 5. mérkőzés, Körmend, Városi Sportcsarnok, vezette: Benczur T., Cziffra Cs., dr. Mészáros B.

Körmend: Stokes 13/6, Takács 7/3, White 22/6, Szavics 13/9, Gordon 20. Cserék: Martinez, Ferencz 4, Henry 2, Durázi 2. Vezetőedző: Antonisz Konsztantinidesz

Kecskemét: Pollard 25/9, Klobucar 5/3, Milutinovics 5, Kucsera 11/9, Karahodzsics 9. Cserék: Wittmann 11/9, Ivkovic 3/3, Jaramaz 7/3, Kiss 4. Vezetőedző: Forray Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában