Röplabda

2022.05.02. 14:10

Visszavágott a jól küzdő DEAC

Szombaton rendezték a férfi Extraliga 5. helyért zajló csatájának második mérkőzését, melyen a Kecskeméti RC a Debreceni EAC vendége volt.

Nyitray András

Nem bírt a Debrecennel ezúttal a Kecskemét Fotó: Bús Csaba

Az első szettet jobban kezdte a Kecskemét, Tomanóczy és Baserio pontjaival stabil előnyt tudott kiharcolni Nagy József csapata (4–6). Fundora is hozta a tőle megszokott energikus játékot, amivel a KRC tovább tudta növelni az előnyt (6–9). Fazekas és Cesar révén kezdte meg a felzárkózást a DEAC, mely 9–9-nél egyenlített is, de ezt követően újra a Kecskemét vezetett stabilan (13–16). 18–19-nél ugyan még úgy tűnt, a hazaiak meglephetik a vendégeket, de Fundora és Bello lezárta a játszmát (21–25). 

Amilyen koncentrált volt eddig a pontig a Kecskemét, úgy változott ez meg a második szettre. A DEAC Fazekas és Cesar révén gyártotta a pontokat, majd Veres sáncát követően Nagy Józsefnek nem maradt más sansza, mint az időkérés (7–4). Három-négy pont körül állandósult ezután a debreceni előny, melyet rontott nyitásokkal és hibákkal a hajrában eltékozolt Fodor Antal csapata (19–19). Rendkívül szoros lett a végjáték, 23–23-nál azonban a DEAC koncentrált már jobban (25–23). 

A harmadik szettre a rémálom talán a legjobb jelző kecskeméti szempontból, hiszen rosszul indult és rosszul is végződött. 

Pillanatok alatt 5–1-re húzott el a Debrecen, melynek ebben a periódusban szinte minden bejött. Ez nem is fordult meg a folytatásban sem, Remete pontja után már hét volt közte (16–9). A Kecskemétnek esélye sem volt visszajönni, a DEAC szinte átgázolt ellenfelén, így 2–1-es előnyre tett szert (25–12). 

Közel került ezzel a mérkőzés megnyeréséhez a vendéglátó, mely ennek megfelelően is kezdett, Nagy József 7–4-nél kérte ki első idejét, hogy kicsit megpróbálja felrázni csapatát. Ez nem nagyon sikerült, a DEAC folyamatosan tartotta előnyét, de 14–10-nél jött a fordulat. A KRC egyenlített, majd Szidiropulosz pontjával már vezetett is (16–17). A Kecskemét végül 22–21 után fogyott el, Cesar pontjaival behúzta a mindent eldöntő szettet a DEAC, a párharc így 1–1-ről folytatódik majd Kecskeméten. 

– Bebizonyosodott, ha nem teljes koncentrációval játszunk, és lebecsüljük az ellenfelünket, akkor nem tudunk mérkőzést nyerni. Nagyon akadozott a nyitásfogadásunk, emiatt a támadásaink minősége sem volt elfogadható. Emiatt az ellenfelünk extra teljesítményre volt képes – értékelt Nagy József. 

DEAC–Kecskeméti RC 3–1 (–21, 23, 12, 22)
Debrecen, 250 néző. V: Halász E., Szabó P. 
DEAC: Remete 6, Cesar 34, Fazekas 15, Kiss I. 7, Tóth, Veres 8. Csere: Tar, Bagics, Nagy. Vezetőedző: Fodor Antal. 
KRC: Gebhardt N. 2, Szidiropulosz 1, Tomanóczy 6, Baserio 13, Fundora 13, Argilagos 18. Csere: Szabó A. 2, Kiss B., Balla, Bogdán 2, Kasnyik, Gebhard Á. (liberó), Török Zs. (liberó). Vezetőedző: Nagy József. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában