Kézilabda

2022.05.28. 19:23

Vereséggel búcsúzott az élvonaltól a KTE-Piroska Szörp

A férfi kézilabda NB I. utolsó fordulójában a már biztosan kieső Kecskeméti TE-Piroska Szörp a Csurgói KK-t fogadta. A KTE becsülettel küzdött, hogy szépen búcsúzzon el a szezontól, komoly hátrányból felállva közel is állt a sikerhez, ám a vendégek kitűnő kapusteljesítményüknek is hála, elvitték a pontokat.

Nyitray András

Fotó: Bús Csaba/archív-felvétel

Füstös nagyon elkapta a fonalat az első percekben a csurgói kapuban, zsinórban három hazai lövést is hárított, míg a másik oldalon Rotim beállóból, majd Gábor átlövésből volt eredményes. Az első kecskeméti gólra négy percet kellett várni, egy labdaszerzés után Menyhárt robogott végig a pályán (1–2). Deményin továbbra is ki tudtak fogni a csurgói támadók, de a másik oldalon Szrnkát is sikerült megtalálni pozícióban, így fej-fej mellett haladtak a csapatok. A csurgói gárda távolról életveszélyes volt a meccs elején, gyakorlatilag minden lehetséges szögből és helyről betaláltak. A Kecskemét támadásban nehezen birkózott meg a felállt védelemmel, de bizakodásra adott okot, hogy Deményi megfogta cserébe első ziccerét. 

A gyors gólváltásokból ezzel együtt nem a hazaiak jöttek ki az első tíz percben, pláne úgy, hogy Menyhárt is hétméterest hibázott (3–6). 

Füstös továbbra is remekelt a kapuban a kecskemétiek legnagyobb bánatára, a vendégek viszont Gábor és Tóth góljainak hála tovább nyitották az ollót. Bencze József kapuscserével próbálkozott, és Marczika rögtön hárítani is tudott, de öröme nem tartott sokáig, negyedóra elteltével időt is kért a hazai tréner (4–9). Nem igazán segített ez sem, Tóth Ádám kitűnő „cundere” után már hattal mentek a vendégek (5–11). Bencze József próbálta forgatni csapatát, de ebben azonban kényszerű okok is voltak, Szrnka ugyanis egy gól után rosszul érkezett a bokájára. A 20. percet Enomoto gólja zárta le, de a vendégek így is magabiztosan vezettek (7–12). 

A vendégek átlövései továbbra is ültek, Herceg találata után újra időt is kért a Kecskemét (7–14). A szünet után Menyhárt talált be a sarokból, de gyorsan jött a sziporkázó Tóthtól a válasz erre. A meccs képe továbbra sem változott, amíg a Kecskemét nagyon megizzadt minden egyes gólért a fallal szemben, addig a Csurgó több könnyű találattal igyekezett visszavenni a hazai lelkesedést, így a különbség nem csökkent (10–17). A szünet előtt azért Karai beállóból volt eredményes, majd Enomoto a kezek alatt találta meg a bal sarkot, így picit kozmetikázott az eredményen a KTE (12–17).

A második félidőt Vetési gólja vezette fel, majd Horváth talált be gyors egymás után kétszer is lerohanásból, ami vendég időkérést hozott azonnal (15–17). 

Marczika védése után megint Horváth lépett ki egyedül a taktikai értekezlet után. A Csurgó nagyon rosszul kezdte a második félidőt, de Ács átlövése némi megnyugvást hozott. A KTE vérszemet kapott, Karai gólja után megint egy volt közte. A Kecskemét a játék minden elemében jobb volt ellenfelénél ekkor, Vetési is megtalálta a rést a védők között, így pillanatok alatt egál lett az eredmény (18–18). Marczika továbbra is ihletett formában fogta a lövéseket, Enomoto pimasz ejtése után pedig már vezetésnek tapsolhatott a hazai publikum (19–18), nem csoda, hogy Füstös is visszatért ezután a csurgói kapuba. Szívósan és keményen védekezett a Kecskemét, ami nem ízlett a vendégeknek, a jó kezdés pedig meghozta az önbizalmat támadásban is. 

Enomoto továbbra is a KTE motorja volt támadásban, Deményi pedig a padról beszállva megfogott egy hétméterest is, így tartotta vezetését a Kecskemét. 

Horváth Andor beszállása nagyot lendített a második félidőben a hazaiak játékán, a sarokból rendre jól lépett be, illetve került helyzetbe (21–19). Tóth nem hibázott hétméteresből, a Kecskemét ráadásul emberhátrányba került, amit kihasználva fordított a Csurgó (21–22). 

Füstös visszatérése sajnos éreztette hatását, továbbra is jól védett a hazai kapus, időt is kért Bencze József (21–23). Megtört a kecskeméti lendület, Krecic góljai után pedig tovább növelte előnyét a Csurgó. 

Egyre több volt hazai oldalon a hiba is, így Hercegnek csak az üres kapuba kellett lőnie, így az utolsó tíz perchez közeledve megint meggyőző lett a vendég előny (21–26). 

Szerencséje sem volt már ekkor a KTE-nek, Marczika például hetest fogott, de a kipattanó pont Tóthoz pattant vissza, aki másodjára nem hibázott. A Kecskemét a hajrában minden egy lapra feltéve próbált újra nagyot fordítani, és Vetési remek találatai után már csak kettő volt közte alig másfél perccel a vége előtt (28–30). Kekovits az időkérés után nagyon fontos gólt dobott a szélről, Vetési aztán „kínaiból” nem tudott gólt szerezni, ami el is döntötte a pontok sorsát. A Kecskemét vereséggel, sereghajtóként zárva búcsúzott és esett ki az élvonalból, de emelt fővel (29–31).

Kecskeméti TE–Piroska Szörp–Csurgói KK 29–31 12–17) 
Kecskemét, 400 néző. Vezette: Bóna Sz., Földesi Cs. 
KTE: Deményi – Menyhárt 2, Hiramoto 4, Vetési 6 (1), Szrnka 3, ENOMOTO 6, Csordás M. Csere: Marczika (kapus), Mazák 1, Karai 2, Országh, Szeverényi, HORVÁTH A. 5, Simon B.  Vezetőedző: Bencze József 
Csurgó: FÜSTÖS Á. – TÓTH Á. 9 (4), KRECIC 6, Herceg 4, Rotim 1, GÁBOR M. 8, Kerkovits 1. Csere: Konyicsák (kapus), Borsos T. 1, Szeitl, Ács P. 1, Gebhardt, Kovacevic, Vezetőedző: Baranyai Norbert. 
Kiállítások: 8 perc ill. 10 perc
Hétméteresek: 1/2 ill. 4/6

Bencze József: – Megérdemelten nyert a Csurgó. Az első félidőben próbáltuk lassítani a játékot, de ez csak hellyel-közzel sikerült, a vendégek magabiztosan játszottak. A második félidő elején tudatosan gyorsítottuk fel a tempót, amivel meg is leptük őket. Sajnos utána nem tudtunk élni a lehetőséggel, nem lőttük be a helyzeteinket, a Csurgó védekezése pedig nagyon stabil volt. Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak a fiúk, köszönjük a nézőknek, akik egész évben buzdítottak minket. Remélem, hogy a jövőben is ilyen jó kézilabda lesz Kecskeméten. 

Baranyai Norbert: – Látszott a csapatokon, hogy ez az utolsó meccs. Jól kezdtünk, irányítottuk a játékot, támadásunk és védekezésünk is összeállt. A szünetben valami megtört, átvette a kezdeményezést a Kecskemét, és 7-1-es periódust produkált. Utána stabilizálni tudtuk a játékosunkat, rendben volt a kapusteljesítményünk is, aminek köszönhetően meg tudtuk nyerni a mérkőzést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában