Labdarúgás

2022.05.31. 14:02

Újra bizalmat szavaztak az elnöknek Dusnokon

Az idei év tavaszán járt le az elnökségi tagok mandátuma a megyei másodosztályú bajnokság Déli csoportjában szereplő Dusnok KSE csapatánál, így ennek megfelelően tisztújítást tartottak az egyesületnél.

Vincze Miklós

Bolvári Zoltán és Bolvári Dávid Fotó: Márton Anna

A Bolvári Dávid vezette elnökségnek felettébb sikeres öt év van a háta mögött – ezekben az években a labdarúgócsapat egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett a bajnokságban –, így senki számára nem okozott meglepetést, hogy drámai változások nem következtek be az elnökség személyi össze­tételében. 

– A mögöttünk álló ötéves időszakban nemcsak a pályán értünk el szép eredményeket, hanem pályán kívül is – tekintett vissza a közelmúltra Bolvári Zoltán, akit nem mellesleg újra alelnökké választottak. – Ekkora léptékű infrastrukturális beruházások, mint amilyenek a mögöttünk álló időszakban megvalósultak, a jelenlegi pályánk építése óta nem történtek Dusnokon. Ezek közül csak néhány komolyabbat szeretnék most megemlíteni, a teljesség igénye nélkül. 

Megújult a labdarúgópályán az öltöző és környéke, felújítottuk magát a sportpályát, lelátó épült, különféle eszközbeszerzések történtek, tárolóépület épült az új kisbuszunknak. 

Mindez a helyi vállalkozók, az önkormányzat, a taopályázatok és a Magyar Falu Program segítségével jöhetett létre. És ehhez kellett egy lelkes és rátermett sportelnök közbenjárása, tervezési és szervezési képessége. Mivel Bolvári Dávid bizonyított, az újraválasztása nem is volt kérdéses. 

Néhány változás ugyanakkor történt az elnökség és a vezetőség összetételében. Távozott alelnöki posztjáról Ollósi László, aki hosszú éveken keresztül töltötte be ezt a pozíciót és segítette a sportkört. Kelcz Viktor öt évig volt a labdarúgó-szakosztály vezetője, az ő helyét Rónai Antal, a klub játékosa vette át. A klub régi húzóembere, Simonits István vezetőségi szerepét adta fel. Az új stábban Bolvári Dávid az elnök, Bolvári Zoltán az alelnök, Rónai Antal a labda­rúgó-szakosztály vezetője, Szegedi Gábor a kosárlabda- és atlétika-szakosztály vezetője, Jagicza Tamás felel az utánpótlásért. 

A vezetőségi tagok: Gorbay-Nagy Tihamér (utánpótlás-felelős), Váci István (technikai vezető), Hodován Tamás (a szurkolók képviselője), Hodován Bence (a fiatalok képviselője. 

Hogy mennyire nem csak az íróasztal mellől irányítja a klub tevékenységét a vezetőség, azt az a tény is bizonyítja, hogy a most megválasztott vezetőségi tagok közül öten –Bolvári Dávid, Bolvári Zoltán, Rónai Antal, Jagicza Tamás és Hodován Bence – a megyei másodosztályú felnőttcsapat aktív tagjai. És bár a dusnoki csapat az idén negyedik lett a bajnokságban, éremmel tehát nem gazdagodtak a szokatlanul erős mezőnyben, az egyesület dicsőséglistáját így is gyarapították, a Déli csoportban ugyanis az alelnök, Bolvári Zoltán lett a gólkirály, huszonhét találattal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában