Labdarúgás

2022.05.06. 07:00

Tizennégy egyesület kapott megye egyes licencet

Április havát az évek óta megszokott aktussal zárta az MLSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának versenybizottsága: elbírálta a 2022–2023. évi megyei elsőosztályú licenckérelmeket, és meghozta a döntését.

Vincze Miklós

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

A megyei első osztályú rajtengedélyért folyamodó sportszervezeteknek három területen kell megfelelniük az MLSZ Amatőr Licenc Szabályzatában előírt követelményeknek. Bizonyítaniuk kell, hogy rendelkeznek az Infrastruktúra Szabályzat előírásainak megfelelő sportlétesítménnyel, képesek hozzá biztosítani a személyi felvételeket – azaz megfelelő képzettséggel rendelkező sportszakembereket tudnak alkalmazni –, és üzleti tervvel tudják bizonyítani, hogy képesek a bajnoki szerepléshez szükséges gazdasági feltételek biztosítására. Tizennégy egyesület adta be a kérelmét, és kapta meg a licencet. 

A névsor: Akasztó FC, Bajai LC, Bácsalmási PVSE, Félegyházi TSI Kft., Harta SE, Jánoshalmi FC, Kalocsai FC, Kecel FC, Kecskeméti LC, Kerekegyházi SE, Kiskunhalasi FC, Kunbaja SE, Lajosmizsei VLC, Soltvadkerti TE. 

A sorból hiányzik a Tiszakécskei LC II. és a Kiskőrös, de ők is ott lehetnek az őszi rajton. A Tiszakécskei LC fiókcsapatának automatikusan jár a licenc, mivel az első csapata rendelkezik NB II.-es engedéllyel. A Kiskőrösi LC-nek is auto­matikusan jár a megyei első osztályú licenc, miután az MLSZ-től megkapta az NB III.-as indulási engedélyt.

 Három megyei másodosztályú egyesület is megkapta a megye egyes licencet, de hogy aztán ténylegesen kik indulnak a megyei első osztályban, az majd a július 1-jei határidőre megtörtént nevezéseket követően derül ki. 

Az igazgatóságon szerdán kisorsolták a megyei kupa negyedik fordulójának a párosítását is. A megyei kupa negyedik fordulóját – amely már maga a két elődöntő – május 18-án vívják meg, 17 órai kezdettel. A párosítás: Kalocsa FC–Lajosmizsei VLC, Kecel FC–Kecskeméti LC.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában