Labdarúgás

2022.05.24. 14:08

Parádézott Kecelen a Harta SE

A hétvégén a 25., az utolsó előtti fordulót rendezték meg a megyei első osztályú bajnokságban. A hat mérkőzésből négy maradt vasárnapra.

PN-összeállítás

Az akasztói csapat első gólját szerző Bányai Máté (fehérben) kapura lő. Fotó: Beniczki Dávid

Bácsalmási PVSE–Soltvadkerti TE 5–0 (2–0)

Bácsalmás, 220 néző. Vezette: Béleczki László (Baranyi Ádám, Nagy Norbert). 

Bácsalmás: Koncsok – Harnos, Miles, Szádeczky (Nincsevics, 65.), Csanádi, Szűcs, Crkvenjakov (Barth, 71.), Szabó A. (Cselik, 81.), Balázs D. (Horváth, 59.), Zsoldos, Nagy Z. (Cs. Tóth, 46.). Edző: Teslic Igor. 

Soltvadkert: Szabó N. – Gémesi (Ritter, 69.), Katona (Pál, 59.), Tóth Á. (Móczár, 59.), László, Hegedűs, Bashiri-Sharoodi, Supka, Lévai (Somogyi, 65.), Molnár, Fék. Edző: Papp Róbert. 

Gól: Crkvenjakov (22., 26., 53.), Zsoldos (55.), Nincsevics (82.). 

Sárga lap: Balázs (44.), Cselik (89.), ill. Tóth Á. (29.), Molnár (62.), Móczár (80.). 

Teslic Igor: – Végre kiszakadt a gólzsák. Harminc mérkőzés után először tudtam az utolsó húsz percben nyugodtan ülni a kispadon. Nagyon örülök ennek a győzelemnek, annak viszont még jobban, hogy ez volt a negyedik mérkőzésünk, ahol nem kaptunk gólt. Így a bajnokság végére kezd összeállni a csapat. Crkvenjakovnak külön gratulálok, miután három góllal járult hozzá a győzelemhez, de a kapusunknak, Koncsok­nak is, akinek köszönhetően a negyedik meccset zártuk kapott gól nélkül. Remélem, a keret együtt marad, hogy a nyáron együtt tudjuk folytatni a munkát. 

Papp Róbert: – Az első húsz percben jól játszottunk, voltak lehetőségeink, de sajnos kimaradtak. Az edzéshiány miatt onnantól kezdtünk fáradni. A félidőben megpróbáltam változtatni, de ez nem jól sült el. Ma az ifiből is el tudtam hozni négy játékost, akik még nem szerepeltek a nagy csapatban. 25–30 percet kaptak és jól játszottak, meg voltam elégedve velük. Gratulálok a Bácsalmásnak, mert igazán megérdemelték a győzelmet.  

Jánoshalmi FC–Kecskeméti LC 0–0

Jánoshalma, 150 néző. Vezette: Bálint Dániel (Halász József, Kucsora Máté Sándor). 

Jánoshalma: Lengyel P. – Safranj, Jesic, Cvetkovic, Kujundzic, Ivanisevic, Stojanovic M., Fenyvesi, Sőreg, Babic (Veric, 92.), Jeszenszky. Edző: Florin Nenad. 

Kecskeméti LC: Kormos – Balázs, Patvaros, Kőrös, Csordás, Ónodi, Szűcs, S. Juhász (Récsei, 90.), Bessenyei, Bozsik, Varga (Terbe, 93.). Edző: Nagy Lajos. 

Sárga lap: Jesic (63.), Fenyvesi (82.), illetve Varga (67.). 

Sarok Attila, a JFC technikai vezetője: – Mezőnyben folyt a játék, a kapusoknak nem kellett védeni. Amit el akartunk érni, hogy ne kapjunk ki, az megvan. Egy rendkívül jó és sportszerű ellenféllel találtuk ma magunkat szemben, ritka az ilyen a mai világban. A második félidőben voltak lehetőségeink, emiatt úgy érzem, hogy közelebb álltunk a győzelemhez. Ugyanakkor a labda a vendégeknél volt többet. Igazságos a döntetlen, remélem, hogy jövő héten legyűrjük a Kiskunhalast és odaérünk a dobogóra. 

Nagy Lajos: – Ma örülök az egy pontnak, de úgy vélem, hogy az ellenfél edzője is. Taktikus mérkőzés volt. Mind a két együttes jól ismerte a másikat. A hazai csapat meglepő módon visszaállt. Azt kértem a játékosaimtól, hogy járassuk a labdát gyorsan és legyünk türelmesek. A meccs képe alapján reális a döntetlen, bár ha egy-két lehetőségnél jobb döntést hozunk, akkor meg is lehetett volna a meccs. Büszke vagyok a csapatomra, voltak jó egyéni teljesítmények. Külön kiemelném Récsei Pétert, aki majd egy év után tért vissza súlyos sérülésből. 

A 31 ponttal a hatodik Akasztó a 28 ponttal a hetedik Kalocsát fogadta. Ez a párosítás a tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül is rangadónak számít, de most ráadásul igazi hatpontos mérkőzés kerekedett belőle. A kezdés után majdnem ráijesztett a hazai szurkolókra a Kalocsa, olyan határozottsággal vette kezébe az irányítást. Az 5. percben Dostyicza vitte fel a labdát, kitolta jobbra Ridegnek, aki jobbról, 15 méterről fölé durrantott. Az első hazai támadás mindjárt gólt hozott. Szabó Zsolt tört előre a jobb oldalon, begurított a kaputól jobbra, a 16-os sarka táján helyezkedő Bányainak, aki lekezelte, majd álló helyzetből, 17 méterről nagy erővel a kapu bal oldalába bombázott, a léc alá, 1–0. Tűnhetett potyagólnak akár, de a levegőben jócskán szitált a Bányai által megküldött labda. Igyekezett egyenlíteni a Kalocsa, de a 13. percben egy remek hazai kontra futott végig a pályán. Szabó II. Szabolcs nagy szóló után passzolt be Szabó Zsoltnak, aki már eleve helyzetben volt, de továbbtolta jobbra Juhász Tamásnak, aki jobbról, 8 méterről a vendégek kapusa alatt a hálóba gurított, 2–0. Két percre rá egy korszerű akcióból betaláltak a vendégek, ám lesállás miatt gól helyett sárga lapot hozott a találat a reklamáló Dostyiczának. A kétgólos hátrány ellenére is derekasan küzdött a vendégcsapat, az agilis Dostyicza vezérletével. A 27. percben egy hazai kontra végén Szabó Norbert passza után Szabó Zsolt lőtt a jobb sarok mellé. Két percre rá Bányai küldött meg egy hatalmas bombát, a lapos löketet egy kalocsai védő lábbal mentette. A 33. percben egy jó beadás után Rakiás lőtt fölé a 16-osról. Két percre rá – akkor már Varga Sándor állt a kalocsai kapuban – Szabó Zsolt kapott remek ütemű passzt, jobbról kapura tört, tíz méterről leadott bombáját Varga vetődve mentette, de nem volt szerencséje, a kipattanóra Szabó II. Szabolcs rajtolt rá és ő lőtt az ötösről az üres kapuba, 3–0. A 37. percben Tóth Levente lőtt ballal nem sokkal a bal alsó sarok mellé. Egy percre rá a másik oldalon Szabó Zsolt jó beadását követően Juhász pörgetett kapura öt méterről, Varga bravúrral hárított. Érdekes első félidő volt, különösen, hogy enyhe vendégmezőnyfölény ellenére vonulhattak háromgólos vezetéssel az öltözőbe a hazaiak. 

A 47. percben Szabó Zsolt passzából Juhász lőtt jobbról a hosszú sarok mellé. Két percre rá Tóth Levente ívelte előre a labdát, az ötös sarkáról Rideg bombázott a kapuba, a labda még Palla lábát is érintve vágódott a hálóba, 3–1. Az 55. percben Juhász az ötösről pörgetett kapura, Varga ismét bravúrral hárított. Bő egy óra elteltével, egy csúsztatott fejest követően Dostyicza szerzett látványos gólt, ám a találatot leshelyzet előzte meg. Egy percre rá ismét Szabó Zsolt adott forintos labdát Juhásznak, aki ezúttal is a hosszú sarok mellé küldte a játékszert. A 68. percben óriási kavarodás alakult ki a vendégek kapuja előtt, a körülbelül harminc másodpercen át húzódó gólhelyzetet Szabó II. Szabolcs zárta le egy balról leadott lövéssel, Varga ismét óriásit védett. Két percre rá egy veszélyes vendégszöglet Rideget találta meg a hosszú oldalon, az ötös sarkánál, ő jobbal a bal kapufát találta el. A 75. percben egy beadásra Juhász robbant be és fejelt fölé, majd két percre rá ugyanő bombázott mellé. A 87. percben Juhász tört előre a félpályáról indulva, előbb a jobb szélen vezette a labdát, majd mindent elsöprő lendülettel tört be középre és helyezett a kilépő Varga mellett laposan a kapuba, 4–1. A 91. percben szabadrúgáshoz jutott a Kalocsa a kaputól húsz méterre. Dostyicza léc alá tartó bombáját Németh Zsolt ütötte ki. Újabb gól már nem esett, a végig kiegyenlített mérkőzésen több helyzetet dolgozott ki, és azokat jobban használta ki az Akasztó a végig becsülettel küzdő Kalocsa ellen, így megérdemelten győzött.

Akasztó FC–Kalocsai FC 4–1 (3–0)

Akasztó, 280 néző. Vezette: Allaga Iván (Szabó Gábor, Rácz Béla). 

Akasztó: Németh Zs. – Szabó N. (Szabó I. Sz., 60.), Szabó Zs., Juhász, Németh (Lá­zár, 85.), Vincze, Szabó II. Sz. (Fábián, 81.), Palla, Dobosi, Márki, Bányai. Edző: Szrenkó István. 

Kalocsa: Vatai (Varga S., 33.) – Rideg, Knap, Dostyicza, Farkas, Kerekes, Szabó V. (Vass, 78.), Tóth L., Romsics (Tamás, 46.), Rakiás (Bányai E., 65.), Rábóczki (Matos, 46.). Játékos-edző: Kohány Balázs. 

Gól: Bányai (9.), Juhász (13., 87.), Szabó II. Sz. (35.), ill. Rideg (49.). 

Sárga lap: Fábián (69.), ill. Dostysicza (16.), Tóth L. (18.), Kohány B. (23.), Matos (75.). 

Judák László, az Akasztó technikai vezetője: – Tudjuk, hogy jó csapat a Kalocsa, ennek megfelelően nagyon készültünk a mérkőzésre. Hála istennek ma sikerült föléjük kerekednünk. Veszélyesebben játszottunk, sok gólhelyzetet kihagytunk, akár több gólt is lőhettünk volna. Jár a dicséret a mi fiainknak. A sok sérültünk miatt több fia­tal játékos is lehetőséget kapott, nagy örömünkre éltek vele. Nagyon örülünk, hogy egy ilyen szép sikerrel tudtunk elbúcsúzni a hazai közönségtől, amely ma is igen szép számban állt mellénk. 

Kohány Balázs: – Az eredmény csalóka, mert nem játszottunk rosszul, a meccs nagy részében mi irányítottuk a játékot. Sajnos két óriási kapushibából már az elején kétgólos vezetésre tett szert a hazai csapat. Utána erőlködtünk, próbálkoztunk, szereztünk két gólt, amit elvettek tőlünk. Sajnálom, úgy fest, hogy ez a tavasz már ilyen. Megérdemelten győzött az Akasztó. Amellett ugyanakkor nem tudok elmenni szó nélkül, hogy a fair play szelleme sérül, miután sorozatban harmadszor kapjuk meg ugyanazt a játékvezetőt, és ez nem normális. Már a hét közepén tudtuk, hogy újra ő fogja vezetni a meccsünket, volt, aki azt mondta, hogy nincs is kedve játszani ilyen körülménye között. Persze végül aztán vállalta, de véleményem szerint ez így nem volt sportszerű.  

Kecel FC–Harta SE 0–3 (0–1)

Kecel 150, néző. Vezette: Bosnyák Sándor Attila (Csákó Patrik, Horváth Béla Tamás). 

Kecel FC: Borka – Doszpod (Brindza, 46.), Sendula P. (Gyenizse, 21.), Velez, Máruska (Hatvani, 63.), Torma, Sibalin, Sendula J., Csáki, Herczeg, Fenyvesi. Edző: Vata Zalán. 

Harta: Hauschen – Pintér, Hamar, Fekete, Csehi (Follárdt, 80.), Grecu, Pinczé­si, Nasz, Szpirulisz (Sztakó, 82.), Erdei, Varga (Tóth, 72.). Játékos-edző: Csehi Tamás. 

GÓL: Fekete (15.), Erdei (61.), Varga (69.). 

Sárga lap: Fenyvesi (47.), Borka (68.). 

Pandur László, a Kecel szakmai igazgatója: – Szerdán bejutottunk a megyei kupa döntőjébe, utána kevés volt az idő a pihenésre. Sok volt a sérültünk, így a meccs végére elfogytunk. Nagyon sok pontatlan passzunk volt, a helyzeteinket nem használtuk ki, így a várt eredmény elmaradt. Gratulálok az ellenfélnek, még ha számszerűen nem is, de megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. A bajnoki szezonban összességében jól szerepeltünk, csapatunk a középmezőnyben végzett, mindemellett feljutottunk a Magyar Kupa főtáblájára, és bejutottunk a megyei kupa döntőjébe. 

Csehi Tamás: – Ma nem volt esélye a Kecelnek, hogy pontot szerezzen. Mindenki odatette magát. Büszke vagyok a csapatra, hogy hétről hétre így teljesít. Az utolsó mérkőzést is szeretnénk megnyerni a Bácsalmás ellen, és akkor nagyon jó tavaszt zárunk. Sok sikert kívánok a Kecelnek.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában