Labdarúgás

2022.05.22. 21:34

Nem született gól a Jánoshalmán

A megyei első osztály utolsó előtti fordulóját rendezték a hétvégén. Vasárnap délután a tabellán harmadik Jánoshalma fogadta a kilencedik pozícióban lévő Kecskemét együttesét. A csapatoknak nem csak egymással, hanem az erős széllel is megkellett küzdeniük. Gólokig nem, csak helyzetekig jutottak a csapatok ezen a napon.

Földes Péter

Fotó: Földes Péter

Az már a mérkőzés elején látszódott, hogy mind a két csapat a biztos védekezést helyezi előtérbe. A hazaiak számára igenis „volt tétje”, ugyanis szoros versenyben vannak a harmadik helyért. Florin Nenad vezetőedzőnek ismételten nem volt nagyon meríteni valója a kispadról. Egyedül Veric Duro foglalt helyet a padon. Az ellenfél a mögöttünk hagyott héten búcsúszott a kupából, így javítani akartak Nagy Lajosék. Az első percek eseménytelensége után a 15. percben Jeszenszky cselezte ki az egyik kecskeméti védőt, majd lőtt balról nem sokkal mellé. A folytatásban nem nagyon alakult ki lehetőség egyik kapu előtt sem. A kecskeméti csapat birtokolta többet a játékszert azonban ez helyzetekben nem mutatkozott meg. A 36. percben Sőreg futotta le a vendégek bal oldalát majd középre tálalt Jeszenszkynek, aki átvette a labdát majd egy cselt követően a kapusba lőtte a labdát. 

A második félidőre feljavult egy kicsit a hazai gárda, sokkal élesebbek voltak, mint az első játékrészben. Ennek ellenére az 50. percben Sutus-Juhász próbálkozott huszonöt méterről, ám a léc alá tartó labdát Lengyel óriási bravúrral hárította. A folytatásban is a mezőnyharc dominált, sok pontatlan átadás jellemezte mindkét csapat játékát. A 70. percben Jeszenszy gyönyörűen vitte el két védő között a labdát majd passzolt Miloshoz, akinek a lövését blokkolták. Három minutummal később ismét Milos-Sőreg összjáték után utóbbi kapott jó labdát, de hosszú lett neki és nem tudta jól birtokba venni azt. A 80. percben Jesic próbálkozott harminc méterről, de a kísérlet elkerülte a kaput. A folytatásban sem változott az eredmény.

Jánoshalmi FC – Kecskeméti LC 0-0

Jánoshalma, 150 néző, vezette: Bálint Dániel (Halász József, Kucsora Máté Sándor)

Jánoshalmi FC: Lengyel P. – Safranj, Jesic, Cvetkovic, Kujundzic, Ivanisevic, Stojanovic M., Fenyvesi, Sőreg, Babic (Veric 92.), Jeszenszky. Edző: Florin Nenad

Kecskeméti LC: Kormos – Balázs, Patvaros, Kőrös, Csordás, Ónódi, Szűcs D., Sutus-Juhász (Récsei 90.), Bessenyei, Bozsik, Varga M. (Terbe 93.) Edző: Nagy Lajos

Sárga Lap: Jesic 63., Fenyvesi 82., illetve Varga a 67. percben

Sarok Attila JFC Technikai Vezető: Mezőnyben folyt a játék a kapusoknak nem kellett védeni. Amit el akartunk érni, hogy ne kapjunk, ki az megvan. Egy rendkívül jó ellenféllel és sportszerű ellenféllel találtuk ma magunkat szemben. Ritka az ilyen a mai világban. A második félidőben voltak lehetőségeink emiatt úgy érzem, hogy közelebb álltunk a győzelemhez. Azonban azt is megemlítem, hogy a labda a vendégeknél volt többet. Igazságos a döntetlen remélem, hogy jövő héten legyűrjük a Kiskunhalast és odaérünk a dobogóra.

Nagy Lajos – Kecskemét: A mai mérkőzésen örülök az egy pontnak, de azt gondolom, hogy az ellenfél edzője is. Nagyon taktikus mérkőzés volt. Mind a két együttes jól ismerte a másikat. A hazai csapat meglepően visszaállt. Azt kértem a játékosaimtól, hogy járassuk a labdát gyorsan és legyünk türelmesek. A meccs képe alapján reális a döntetlen bár úgy érzem, ha egy-két lehetőségnél jobb döntést hozunk, akkor meg is lehetett volna a meccs. Büszke vagyok a csapatomra voltak jó egyéni teljesítmények. Külön kiemelném Récsei Pétert, aki majd egy év után tért vissza súlyos sérülésből. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában