Asztalitensz

2022.05.19. 07:00

Nagyon akarták a bronzérmet

Hétvégén Komlón rendezték meg a női Extraliga négyes döntőt, melyen a Kecskeméti Spartacus azzal a céllal állt asztalhoz, hogy legalább éremmel térhessen haza a csapat a tavalyi negye­dik hely után. A célját elérte az együttes.

Nyitray András

Büszkén vehették a nyakukba az érmeket a Kecskeméti Spartacus versenyzői és edzői Komlón Fotó: Kecskeméti Spartacus

A Kecskeméti Spartacus az alapszakasz harmadik helyén jutott be a négyes döntőbe, így a második Budaörs volt az ellenfél az elődöntőben. 
Szpari-győzelmekkel kezdődött a mérkőzés. Radjonic-Mojsilov Aleksandra és Tölgyes Dorottya párosa fegyelmezett és jó játékkal legyőzte a Fazekas Mária–Maksuti Aneta párost. A folytatás is Radonjic-Mojsilov jó formáját bizonyította, hiszen Dari Helgát döntő szettben legyőzve szerezte meg a Kecskemét a második nyert mérkőzését. 

A folytatásban Ciurcui Melindának és Tölgyes Dorottyának nem sikerült mérkőzést nyernie, ami nem csoda, hiszen a Budaörs csapatában egy szerb válogatott és Magyarország egyik legjobb játékosa, Póta Georgina szerepelt. Rutinjukat és játékerősség­beli fölényüket győzelmekre váltották és nyertek 5–2 arányban. Ezzel az eredménnyel a Budaörs a bajnoki címért, a Kecskemét a bronzéremért harcolhatott tovább. 

A harmadik helyért az Ajkát kellett legyőzni, ami az alapszakaszban már kétszer is sikerült korábban a Kecskemétnek. A Radonjic-Mojsilov Aleksandra–Tölgyes Dorottya páros a szombati, Budaörs elleni győzelmét nem tudta megismételni, a megnyert első szett után vereséget szenvedett. 

A folytatásban Ciurcui Melinda a szettekben izgalmas „poénokat” játszva megnyerte az első mérkőzését Hepke Johanna ellen. Radonjic-Mojsilov Aleksandra folytatta az előző napon nyújtott jó teljesítményét és Ceglédi Szilvia ellen magabiztos játékkal nyert. Füle Kata az ajkaiak legjobb játékosával, Peterman Varga Tímeával játszott rendkívül izgalmas, szoros mérkőzést, ahol az ellenfélnek sikerült nyerni. Radonjic-Mojsilov Aleksandra a második egyéni mérkőzését is könnyedén nyerte meg Hepke Johanna ellen. 

Varga Tímea, folytatva a final fourban nyújtott jó teljesítményét, Ciurcui Melindát is magabiztosan verte meg, így 3–3-ra alakult az állás. 

A következő két mérkőzés óriási küzdelmet hozott az asztalnál. Czeglédi Szilvia folytatta Füle Katával, illetve Varga Tímea lépett asztalhoz Radonjic-Mojsilov Aleksandra ellen. Füle rendkívül kiélezett küzdelemben, a döntő szettben legkevesebb különbséggel nyerte meg a mérkőzését, és ezáltal került a Spartacus karnyújtásnyira az éremtől. Ezután Radonjic-Mojsilov a kétnapos esemény legjobbját nyújtva könnyedén nyerte meg saját maga harmadik, míg a csapat ötödik mérkőzését, amely bronzérmet jelentett a Szpari számára (5–3). 

– Nem volt egyszerű, és nem volt zökkenőmentes az évünk, de nagy hangsúlyt fektettünk a rájátszásra, és annak minden körülményére fokozottan készültünk. Azt hiszem, teljes mértékben sikerült megvalósítani a célunkat, ezért állhattunk dobogóra. Az egész éves munka után nagy elégtétel és siker ez a lányoknak, a csapatnak és a klubnak egyaránt. Gratulálok mindenkinek, aki ennek részese vagy segítője volt – értékelt a négyes döntő után Szabó Krisztián, a Kecskeméti Spartacus edzője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában