Labdarúgás/Galériával

2022.05.07. 21:33

Nagy arányú tiszakécskei győzelem a Kalocsa felett

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 23. fordulójában a Tiszakécskei LC II vendége a Kalocsai FC volt. Az első félidőben csak egy gól esett, de a másodikban beindult a hazai gólgyártás.

Szentirmay Tamás

A második félidőben mozgalmas volt a mérkőzés Fotó: Szentirmay Tamás

Ezúttal a centerpályán tartották a találkozót, ami köztudottan nagyon jó talajú, éppen ezért mind a két csapat játékosai örültek a lehetőségnek. Már az első percekben magához ragadta a kezdeményezést a Tiszakécske és folyamatosan támadtak. Varga kapusnak két alkalommal is bravúrral kellett hárítani. A vezetés azonban nehezen akart megszületni. 

Az első félidő utolsó percében egy kapusról kipattanó labdát Lovas Andor továbbított Pál Andráshoz, aki kapásból a kapuba lőtt 1–0. A második félidőben mozgalmasabb lett a játék. A 60. percben Benkó Bence növelte az előnyt 2–0. 

A 69. percben egy nagyon szép kontra támadás után, Lovas Andor talált a hálóba 3–0. A 84. percben szabálytalankodtak a kalocsai védők a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Vólent a bal alsó sarokba lőtte 4–0. Mindjárt a következő percben Farkas révén szépített a Kalocsa 4–1. A rendes játékidő utolsó előtti percében Vólent állította be a végeredményt 5–1.

Tiszakécskei LC II–Kalocsai FC 5–1 (1–0)
Tiszakécske, 100 néző, vezette: Allaga Iván (Rácz Béla, nagy Dávid)
Tiszakécske: Baráth – Benkó, Horváth A., Lovas A., Oberna (László 72.), István, Tóth-Molnár (Varga 81.), Pál (Vólent 46.), Tóth K. (Steklács 77.), Lovas Zs. Szabó Á. (Szabó D. 56.). Edző: Bagi Gábor
Kalocsa: Varga – Rideg, Knap, Dostyicza (Vass 78.), Tamás (Rakiás 63.), Farkas, Szalánczi (Bányai 59.), Szabó V., Tóth L., Romsics, Rádóczki. Edző: Kohány Balázs
Gólszerző: Pál 44., Benkó 60., Lovas A. 69., Vólent 84., 89. ill. Farkas 85. Sárga lap: István 25., Romsics 35.

Bagi Gábor: Nekünk mindig jó jel, ha feljöhetünk a centerpályára, mert minden csapat, aki ilyen körülmények között játszhat, annak az egy plusz motivációt jelent. Ezen kívül a nézők is arra bíztatnak bennünket, hogy menjünk előre, és ez is előny a számunkra. Az első félidőben kicsit álmosan kezdtünk, de a második játékrészben egyértelmű volt a fölényünk, és nyomatékosítottuk, hogy még mindig szeretnénk odaérni a dobogóra és ahhoz ez volt az első lépésünk, amit be kellett húzni. Gratulálok a fiúknak, mert csapatként nyújtottak nagyot.

Kohány Balázs: Nagyszerű körülmények között játszhattunk. Nem tudom elmarasztalni a csapatot, mert egy nagyon erős Tiszakécskével találkoztunk. Biztos vagyok abban, ha minden mérkőzésen ilyen összeállításban játszanának, akkor a bajnoki címért küzdenének. Egyéni hibákat vétettünk, amit a rutinos hazai játékosok simán kihasználták, és teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Nem nagyon értjük a bírói küldést. Úgy is készültünk, hogy tudtuk, tizenhárom ember ellen kell küzdenünk. Ezzel már két hete is volt problémánk, most újra megkaptuk, nem értjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában