Labdarúgás

2022.05.31. 17:31

Megvan a válogatási elv

A Kecskeméti TE-Hufbau nagy bravúrt végrehajtva jutott fel az NB I.-be, amit nem kalandként szeretne megélni a klub, hanem kivívni a bennmaradást. A háttérben már zajlanak is az egyeztetések, így hamarosan akár új játékosok érkezését is bejelenthetik.

Nyitray András

Tóth Barna (labdával) új társat kaphat nyáron a támadósorban Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Amíg a labdarúgók pihennek, addig ilyenkor talán a legtöbb feladat vár a szakmai vezetésre, hiszen folyamatosan tárgyalni kell a kiszemeltekkel, illetve alakítani a keretet már a következő szezonra. Nincs ez másként Kecskeméten sem, Tóth Ákos sportigazgató ritkán tudja kiengedni a kezéből telefonját. 

– Ahogy megünnepeltük a feljutást, már el is kezdtük a beszélgetéseket, de ez így nem feltétlen igaz, hiszen jó ideje elkezdődött a tervezés – mondta Tóth Ákos. – Kellemes probléma volt, de azért számunkra mégis nehézség, hogy tavasszal sokáig nem tudtuk, melyik osztályban indulhatunk, így természetesen ez is sok mindent megváltoztatott, újra kellett tervezni az elképzeléseinket. 

Viccesen azt mondhatom, volt időnk ebben rutint szerezni, hiszen tavaly is hasonló helyzetben voltunk, azt megelőzően pedig a járvány miatti korlátozások írták át a terveinket, amikor lefújták a tavaszi szezont. 

A keret kapcsán ilyenkor mindig az első lépés, hogy eldöntsék azt, kivel nem számolnak a folytatásban, ezek a beszélgetések is megtörténtek már Kecskeméten. 

– Őszintén mondom, hogy az idei sikerhez mindenki kellett, és nehéz szívvel köszönünk el ezek után bárkitől, de a magasabb osztály magasabb követelményekkel is jár. Nem hozhatunk tisztán érzelmi döntéseket egy NB I.-es csapatépítés során, a jövőre kell már koncentrálnunk. 

Az eldőlt, hogy Gál Szabolcs, Bartha László, Szabó László és Kis Balázs esetében nem kerül sor hosszabbításra, nekik lejár a szerződésük. 

Emellett hónapok óta tudni lehetett, hogy Lukács Dániel januárban aláírt előszerződése életbe fog lépni nyáron Diósgyőrben, ez hamarosan meg is történik, ezt a Diósgyőr is egyértelműen jelezte. Természetesen lesznek még változások, de az aláírt megállapodásokig sem távozókról, sem érkezőkről nem szeretnék név szerint beszélni – mondta a sportigazgató. 

A keretnek három kölcsönjátékosa is volt, velük kapcsolatban egyelőre még képlékeny, ki maradhat Kecskeméten, illetve kinek kell visszatérnie klubjához. 

– Három kölcsönjátékosa volt a keretnek, mindhárom esetben még tárgyalások zajlanak majd a jövőről. Szökrönyös Dániel a ZTE, Katona Bálint az FTC, Varga Bence az MTK játékosa, természetesen ebben az esetben a klubjaik oldalán pattog a labda, hogy egyezségre tudunk-e jutni. 

Az MLSZ több ajánlást is megfogalmazott a következő szezonra a klubok felé, ennek Kecskeméten is szeretnének megfelelni. 

– Változatlanul olyan karaktereket keresünk, akik szeretnének az NB I.-ben, de kiváltképp Kecskeméten bizonyítani. Olyan futballistákban gondolkodunk, akik már futballoztak a legmagasabb osztályban, de még van bennük fejlődési lehetőség, ezáltal velünk együtt akarnak stabil tagjai lenni hosszabb távon is az élvonalnak. Mindenképpen szeretnénk megfelelni az MLSZ iránymutatásainak és törekvéseinek, gondolok itt akár a fiatalok szerepeltetésére, illetve a légiósok számát illetően is. Továbbra is arra törekszünk, hogy elsősorban magyar játékosokból álljon össze a csapatunk, de nagy valószínűséggel szükségünk lesz néhány külföldi futballistára is, hogy teljessé tegyük a keretünket – mondta Tóth Ákos a tervekről. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában