Kézilabda

2022.05.13. 09:21

Már nincs nyomás

A Kecskeméti TE-Piroska Szörp a férfi NB I. előző fordulójában Dabason szenvedett sorsdöntő vereséget, mellyel már akkor eldőlt, hogy az újonc együttes a szezon végén búcsúzik az élvonaltól. A kecskemétieknek három mérkőzése maradt hátra az idei kalandból, ezek közül az elsőt péntek este vívják a Messzi István Sportcsarnokban a NEKA ellen.

Nyitray András

Becsületből küzdhet csak a hajrában a KTE Fotó: Bús Csaba

A kecskeméti együttes becsülettel küzdött a bajnokság során a kiesés ellen, ám az őszi és a tavaszi szezonban sem sikerült tartósan pontokat gyűjteni, ami végül kieséséhez vezetett. A Nemzeti Kézilabda Akadémia ezzel szemben mosolyogva játszhat már komolyabb nyomás nélkül, hiszen amíg a kecskemétiek kiestek, addig a NEKA bebiztosította helyét az NB I.-ben. A NEKA és a KTE decemberben már megmérkőzött egymással, akkor nagy küzdelemben a NEKA győzött három góllal (32-29). 

A fiatal, akadémistákra épülő együttes formáját nehéz megítélni, mert ebben a naptári évben csupán egyetlen bajnoki mérkőzést nyertek, ám azt éppen legutóbb, a Fejér-B.Á.L. Veszprém ellen (28-25). Ezzel el is dőlt, hogy a fiatalok jövőre is az NB I.-es keret tagjai lesznek, és persze ez is adhat egy plusz felszabadultságot az ellenfélnek. A KTE számára pislákolt még a remény, hogy a Budakalász elleni győzelemmel (29-22) egy olyan sorozat kezdődik, amelynek a bennmaradás a vége, ám előbb az Egertől (32-25), majd a Dabastól is (31-25) kikaptak a hírös városiak, így a pályán már biztosan nem őrizhetik meg élvonalbeli tagságukat. Pénteken tehát egy felszabadult és egy kevéssé boldog gárda találkozik a pályán. 

A Kecskemét ugyan már kiesett, de a csapat szeretne szépen elköszönni a bajnokságtól, pláne kitartó hazai drukkereitől. 

A NEKA elleni találkozó péntek este 18 órakor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban 

– Szeretnénk megnyerni a NEKA elleni hazai mérkőzésünket, szeretnénk a kilátogató szurkolóknak örömet okozni. A tét egyik csapatot sem nyomja már, így szép megoldásokkal tarkított mérkőzésre számítok – mondta a mérkőzés kapcsán a Kecskeméti TE-Piroska Szörp vezetőedzője, Bencze József. 

A kecskeméti csapatnak ezen kívül még egy hazai mérkőzése lesz a Csurgó ellen. Ennek kapcsán fontos információ, hogy a találkozó időpontja megváltozott, így május 28-án, szombaton 17 órakor zárja NB I.-es szereplését a KTE-Piroska Szörp, mely a két hazai találkozó között még Tatabányára utazik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában