Labdarúgás/Galériával

2022.05.08. 20:06

Korai góllal nyerte meg a megyei derbit a Kecskeméti TE

A Merkantil Bank Liga 36. fordulójának megyei rangadóján a 2. helyezett Kecskemét a 12. Tiszakécskét látta vendégül. A találkozó hőse Szalai Gábor lett, aki korai góljával megnyerte a derbit a Kecskemétnek, mely így 6 pontra lépett el átmenetileg a DVTK-tól. 

Nyitray András

A Kecskemét előny egyelőre 6 pont a harmadik Diósgyőrrel szemben Fotó: Bús Csaba

Telt ház előtt léphetett pályára a parádés idényt futót Kecskeméti TE, mely megyei derbit vívott a Tiszakécskével. Jobban nem is indulhatott volna lila-fehér szempontból a hazai meccs, mert már az 1. percben vezetett a KTE, Szalai talált be egy szöglet után. A gólról a 2600 kilátogató néző közül páran alighanem lemaradtak még. A Kecskemét továbbra is irányította a mérkőzést, a vendégek nem nagyon tudtak előre merészkedni. A 15. percben ugyan újra betalált a KTE, de Lukács fejese hiába talált utat a kapuba, ugyanis lesen volt az asszisztens szerint.  A kécskei védelem nagy munkában volt, Katona lövését a gólvonalról vágták ki. Két perc alatt újabb két kellemetlen élmény érte a hazaiakat, előbb Lukács sérült meg, majd Tóth Barna gólját sem adták meg a partjelző intésére. A félidő hajrájában már a Tiszakécske is éledezett, de Csáki nem tudta a kapuba kotorni a labdát egy szöglet után Vargának hála. 

A félidő végén még ismét Tóth fejesét bólintották ki a vonalról, majd Szökrönyös esett el védője mellett, ám néma maradt a síp. 

A második félidőben kiegyenlített csata zajlott a pályán, érezhetően a tét is nyomta már a csapatok vállát. A vendégek pontrúgásokból próbáltak odaérni a kapu elé, de a hazai védelem jól állta a sarat Varga kapussal a háta mögött. Nagy helyzet a másik kapu előtt sem adódott, egyedül Tóth Barna fejese okozott némi veszélyt a 66. percben. A hajrában is nyitott maradt így a derbi, és akár a csereként beálló Vólent lábában ott is lett volna az egyenlítés, ám ez is szögletre pattant a lábak sűrűjéből. A KTE végül behúzta a derbit, amivel nagy lépést tett a második hely megtartása felé.

A Kecskemét előny hétfő estig 6 pont a harmadik Diósgyőrrel szemben, mely a Soroksárt fogadja majd 20 órától. Amennyiben kikapnak a miskolciak, a KTE gyakorlatilag feljutónak tekinthető. 

KECSKEMÉTI TE–TISZAKÉCSKEI LC 1–0 (1–0)
Kecskemét, 2600 néző. Vezeti: Kovács J. Zoltán (Szilágyi Norbert, Rózsa Dávid)
KTE: Varga B. – Tóth D. (Buna 67.), Szabó A., Rjasko, Szalai G., Hadaró (Grünvald 67.) – Katona B. (Paudits 76.), Vágó L., Szuhodovszki – Lukács D. (Szökrönyös 35., Bartha 76.), Tóth B. Vezetőedző: Szabó István
Tiszakécske: Holczer – Balázs B. (Vólent 83.), Máté Zs., Csáki, Kiprich (Vachtler, a szünetben), Uzoma – Kosznovszky (Pongrácz 72.), Erdei, Kovács B. – Kalmár F. (Marsa 59.), Gyurján (Beliczky 72.). Vezetőedző: Visinka Ede
Gólszerző: Szalai G. (1.)  

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – A korai góltól függetlenül is jól kezdtük a mérkőzést, megvoltak a helyzeteink. A sérülés kicsit megfogott minket, másabb lett a játékunk, de az első játékrész a miénk volt, jó játékhelyzeteket dolgoztunk ki. A második félidőben a küzdőszellemmel és a hozzáállással lehettem elégedett, de már nem tudtuk feltétlen a saját játékunkat játszani.

 Ebben benne volt a tét is, ami nyomta a vállakat, de ebből tanulunk kell. 

Másrészt sokat bontottak meg minket a széleken, sok pontrúgása volt a Tiszakécskének, ami nagyon nem tetszett nekem. Ezzel együtt azt gondolom, hogy összességében megérdemelten nyertünk a látottak alapján. A Tiszakécskének is gratulálok, mert egy jó hangulatú derbit tudtunk játszani. A közönség szenzációs volt, mint mindig, nagyon örülünk annak, hogy boldoggá tudtuk tenni őket. 

Visinka Ede, a Tiszakécskei LC vezetőedzője: – Gratulálok a Kecskemétnek az egész szezonhoz, mert ez egy fantasztikus teljesítmény újoncként. Azt kívánom, hogy jusson fel a klub, mert ez a város megérdemli az NB I-et. Jól ismerjük, személy szerint én is a múltat, már csak ezért is. Nem lehet viszont így kezdeni egy mérkőzést, ahogy mi, gyakorlatilag azonnal hátrányból indultunk. 

Tudtuk, milyen erős pontrúgásokból a KTE, erre kaptunk egy ilyen gólt, ezt sajnálom. 

Voltak lehetőségek mindkét oldalon, szünetben már kockáztattunk is, és tudtunk kellemetlen pillanatokat okozni. Végig bizonytalan volt, mi lesz a vége, sajnos nem sikerült egyenlítenünk. Annyi pontot kell gyűjtenünk a folytatásban, ami kell ahhoz, hogy bennmaradjunk, már a Szolnok ellen. Rászolgáltunk a bennmaradásra, mert nagyon mélyről jöttünk vissza. Megérdemli Tiszakécske az NB II-t, amiért mindent meg is fogunk tenni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában