Úszás

2022.05.19. 13:10

Kimagasló eredmények a Bácsvíz- KVSC-től

Kecskeméti szempontból roppant eredményesen zárult a Hungarian Fins­wimming Open uszonyos­úszó kupa. A Kecskeméti Fürdőben megrendezett viadalon három ország 16 csapatának 198 versenyzője állt rajthoz.

Nyitray András

A KVSC remekelt Fotó: KVSC

A Bácsvíz-KVSC 44 versenyzővel szállt a medencébe, ahol összesen 42 érmet szerzett a csapat. Ebből 13 arany-, 17 ezüst- és 12 bronzérem volt, amivel a pontversenyben a harmadik helyen végzett a kecskeméti egyesület. 

– Nagyon büszke vagyok a sportolóinkra, mert áldozatos, négy hónapos munka után úgy zártuk a versenyt, hogy 153 rajtunkból 81 százalékban értünk el új egyéni csúcsot. Ez minden várakozásunkat felülmúlta. 

Az utánpótlásunkat tekintve jó jel az is, hogy serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt korosztályos egyéni érmeink mellett ezekben a korosztályokban a váltó versenyszámokban is a dobogón végeztek csapataink. 

Kiemelem Blaszák Lillát, Szili Ágnest és Décsei Marcellt, akik ebben évben elvégzett munkájuk és a versenyeken nyújtott kimagasló teljesítményük gyümölcseként bekerültek a korosztályuk válogatott csapatába is. Lilu a felnőttcsapat tagjaként rajthoz áll az Egyesült Államokban, Birmingham­ben a világjátékokon, illetve a kolumbiai Caliban a felnőtt-­világbajnokságon. Ági és Marci pedig a lengyelországi Poznańban képviselheti majd Magyarországot a junior-­Európa-bajnokságon – összegezte a csapat teljesítményét Szabó László, a Bácsvíz-KVSC edzője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában