Asztalitenisz

2022.05.05. 18:22

Idén is ott lesz a négyes döntőben a Spartacus

Az utolsó fordulókat bonyolították le hétvégén a női Extraligában, ahol a Kecskeméti Spartacus és Közösségi Tér versenyzői többnyire sikerrel vették az akadályokat, így bejutottak a Final Four-ba a tavalyi évhez hasonlóan.

Nyitray András

A Spartacus harmadik helyen záró csapata. Fotó: Spartacus

 A kecskemétiek rögtön egy megyei derbivel kezdtek a Kiskunmajsa ellen. Az ellenfélnek még nagy volt a tét, hiszen egy sikerrel életben tarthatták reményeiket az első négybe kerülést illetően, ehhez Pergel Szandra volt válogatott csatasorba állítása nagy erősítés volt. A majsaiak nagyon motiváltan, jól játszva gyűjtötték be győzelmeiket egymás után, a kecskemétiek nem tudták felvenni a ritmust. A döntő szettekben négyszer maradtak alul, így a 6–1-es vereséggel végződő párbaj valójában egy szoros összecsapás volt. 

A Győr és a Nagykanizsa csapatai ellen kellett asztalhoz állni a folytatásban. A Spartacus most sem bírt a korábban kecskeméti színekben versenyző Szvitacs Alexa paralimpikonnal, aki mindhárom mérkőzését megnyerte. A végeredmény azonban így is kedvezően alakult, hiszen 6–3-ra nyert a Szpari. 

A Nagykanizsa két légióssal komolyan feladta a leckét, Radonjic-Mojsilov és Ciurcui Melinda mérkőzései nagyon kelletek a győzelemhez. Füle Kata az első megnyert mérkőzése után szoros meccseket játszva maradt alul. Az ifjú Polónyi Nóra most is végig játéklehetőséget kapott, 5–4-es vezetésénél ő tette fel a pontot az i-re, aminek köszönhetően kialakult a 6–4-es végeredmény. 

A kecskeméti klub ezzel a tavalyi évhez hasonlóan már biztosan ott lesz a négyes döntőben, ahol tavaly lemaradtak az éremről, a negyedik helyen végeztek. A cél idén nem lehet más, mint javítani a tavalyi szereplésen, és legalább a harmadik helyet szeretné megszerezni az együttes. Az idei Final Four-t Komlón rendezik meg május 14-én és 15-én. 

– Csapatunk az alapszakasz harmadik helyén végzett, ami kiváló eredmény az egész bajnokságot tekintve. A két hét múlva rendezendő Final Four lesz az egész bajnokság végeredménye, a jelenlegi helyünk csak egy állomás. Bizakodom, hogy mindenki a legjobbját tudja majd hozni, okulva a tavalyi eredményből jobban rá tudunk hangolódni arra az egy mérkőzésre, amelyen a bronzérem sorsa fog eldőlni. A sportkör vezetése és mi, edzők mindent megteszünk, hogy a játékosaink csak a játékra tudjanak koncentrálni – mondta Szabó Krisztián edző.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában