Labdarúgás / Galériával

2022.05.15. 21:54

Idegenben nyert a Bácsalmás és a Jánoshalma

A hétvégén a 24. forduló mérkőzéseit vívták meg a megyei első osztályban, négy meccs maradt vasárnapra. Kiskőrösön döntetlenre végződött a szomszédvári derbi, az alsóházi rangadót a Kiskunhalas nyerte. El tudta vinni mind a három pontot a Bácsalmás Kecelről, a Jánoshalma pedig Kalocsáról.

Vincze Miklós

A Kiskunhalas a Soltvadkert ellen lépett a pályára. Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

Kecel FC–Bácsalmási PVSE 0-3 (0-2)

Kecel, 120 néző, v: Kaszala Mihály (Geleta Mihály, Borbényi Miklós)

Kecel: Gerner – Csáki, Sendula P., Sendula J., Herczeg, Brindza, Fenyvesi (Máruska 46.), Tóth P., (Gyenizse 59.), Torma, Sibalin, Doszpod (Velez 72.) Edző. Vata Zalán

Bácsalmás: Koncsok – Miles, Szűcs Sz., Balázs, Szabó A., Szádeczky (Nincsevics 87.), Nagy Z., Zsoldos, Harnos (Horváth D. 91.), Dalibor (Barth 91.), Csanádi (Cs. Tóth 84.) Edző. Teslic Igor

Gól: Szádeczky 19., Harnos 27., 84. perc

Sárga lap: Torma 67., ill. Harnos 40., perc

Pandur László, a Kecel szakmai igazgatója: – Megérdemelten győzött a Bácsalmás csapata gratulálok nekik. Az első félidőben már érződött, hogy komoly veszélyt jelentenek a kapunkra. Rengeteg pontatlan passz jellemezte a csapatunkat. A második félidőre átszerveztük, akkor már jobban ment a játék. Volt is lehetőségünk, de nem éltünk vele. A bácsalmási csapat berúgta a helyzeteit, illetve ma jobban akarták a győzelmet, mint mi.

Teslic Igor: – A bajnokság végére sikerült rendeznünk a sorainkat. Már az elmúlt fordulóban a Halas ellen is teljes kerettel tudtunk kiállni és ma is. Tudtuk, hogy egy masszív kemény csapat ellen fogunk játszani. Az első félidőben eldöntöttük a mérkőzést. A második játékrészre nem szándékosan de átadtuk a kezdeményezést a hazai csapatnak, a védekezésre nagyobb hangsúlyt fektettünk. Gratulálok a csapatomnak.

Kiskunhalas–Soltvadkert 2–1 (1-0)

Kiskunhalas, v: Sebestyén László (Berger Tibor,Bán Kristóf).

KFC: Faddi – Mucsi, Ikotic, Lengyel, Pocsai, Fodor, Agócs (Döbrentei 89.), Hornyák, Hajrulovic, Angeli. Edző: Kocsis Gábor.

STE: Eifert – Katona (Lukács 62.), László, Dulai (Vincze 65.), Tóth (Lévai 54.), Hegedűs (Fejes 83.), Supka, Gémesi, Molnár, Fék, Bashiri. Edző: Papp Róbert.

Gól: Agócs 19. ,Angeli 53. ill. Gémesi 57. perc.

Sárga lap: Pócsai 60. percben.

Kocsis Gábor: – Gratulálok a csapatnak, mert kitették szívüket-lelküket a pályára. Az utolsó húsz perc az akarat és a szív diadala volt. Voltak hullámvölgyek, de szerencsére ezeket jól átvészeltük. Mindkét gól egy jó labdaszerzés után alakult ki, kontrából. Holnaptól, már készülünk a Tiszakécske ellen.

Papp Róbert: – Furcsa meccs volt. Rengeteg helyzetet hagytunk ki. Ha valaki azt mondta volna, hogy ennyi helyzetünk lesz és mégis kikapunk, azt nem hittem volna el. A fiúkon láttam az akarást, egyszerűen ez a szezon most így alakult, hogy semmi nem befelé pattan. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de nem tudtunk túljárni az ellenfél kapusának az eszén, és így nem lehetett más eredmény minthogy vereséget szenvedjünk.

Kiskőrösi LC–Akasztó FC 1–1 (1–0)

Kiskőrös, 250 néző, vezette: Stefánovits Gábor (Szabó Gábor, Csovcsics Róbert)

Kiskőrös: Tóth Z. – Szedmák (Amin 77.), Pekker, Dunai, Simon, Salami, Nagy A. (Tóth Á. 16.), Mihály, Szabó G., Vajda, Barkóczi. Edző: Füleki Antal.

Akasztó: Németh Zs. – Bajusz, Szabó N. (Lázár Zs. 83.), Szabó Zs., Juhász, Németh T., Vincze, Szabó Sz. (Fábián 46.), Palla, Dobosi, Bányai (Márki 91.). Edző: Szrenkó István.

Gól: Salami 18., ill. Juhász 60. perc.

Sárga lap: Salami 33., ill. Bányai 42., Bajusz 55., Vincze 59.

Füleki Antal: – Már szombat este megtudtuk, hogy a bajnoki cím sorsa eldőlt, ezzel együtt egy Akasztó elleni szomszédvári derbi kötelez, így mindent elkövettünk. Ismerjük az Akasztót, a játékstílusukkal nem tudtak meglepetést okozni. Megérdemelten meg is szereztük a vezetést az első félidőben, aztán voltak lehetőségeink a folytatásban is, ha bevittük volna a második találatot, minden bizonnyal eldőlt volna a javunkra a meccs. De nem vittük be, és ahogy az ilyenkor már lenni szokott, előbb-utóbb betalál az ellenfél, ezúttal is ez történt. Csalódottak vagyunk az eredmény miatt, de teljes erőbedobással készülünk az utolsó két mérkőzésünkre. A Kiskunfélegyházának gratulálunk a bajnoki címhez, minden szempontból megérdemelték.

Judák László, az Akasztó technikai vezetője: – A múlt heti kisiklás után nem lehetünk elégedetlenek ezzel az eredménnyel. Kár, hogy kihagytuk az első félidőben a 11-est, de ez benne van a játékban. A csapat hozzáállásával elégedettek vagyunk, sikerült kiküszöbölni a múlt heti csorbát. Jó lett volna persze győzni, de véleményem szerint a helyzetek alapján igazságos döntetlen született.

Kalocsai FC–Jánoshalmi FC 1–2 (1–0)

Kalocsa, 200 néző, vezette: Tusa Zoltán (Berendi Tamás Csaba, Bíró Roland)

Kalocsai FC: Varga – Tamás (Kerekes 70.), Rideg, Knap, Dostyicza, Farkas, Szabó, Bányai, Tóth L., Szalánszki (Rábóczki 72.). Rakiás (Romsics 78.). Edző: Kohány Balázs.: Lengyel – Fenyvesi, Jeszenszky (Babic 67.), Cvetkovic, Stojanovic M., Jesic, Stojanovic V., Sőreg, Popovic, Kujundzic, Ivanisevic. Edző: Florin Nenad.

Gól: Dostyicza 5., ill. Stojanovic M. 76., 77. perc.

Sárga lap: Tamás 32., Dostyicza 7., Tóth L. 52., Romsics 91., Rábóczki 88., ill. Fenyvesi 72., Cetkovic 23., Popovic 85., Kujundzic 40. perc.

Kiállítva: Stojanovic V. 88. perc.

Kohány Balázs: – Három pontot ajándékoztunk a Jánoshalmának a megszerzett vezetés után. A második félidőben rengeteg helyzetünk volt, óriási ziccerek is, de minden kimaradt. Az ellenfél egy kontrából betalált, majd egy perces rövidzárlat után megkaptuk a második gólt is. Összességében saját magunkat vertük meg.

Sarok Attila technikai vezető: – Továbbra is kicsi a létszám, ebben az összeállításban tudtunk most kiállnunk. A mérkőzés elején kaptunk egy elkerülhető gólt, a negyedik percben. Próbáltunk támadni. A második félidőben egy teljesen más felállásban jöttünk ki, átálltunk három-öt-kettőre. Ez a húzás bejött, nagy szerencsével nyertünk, mert óriásit védett a kapusunk. A lényeg, hogy megvan a három pont. Van még két meccsünk. Kiállították Stojanovic Veljko-t, Popovic kisárgult, így nem tudjuk, hogy a következő meccsen hogyan fogunk felállni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában