Labdarúgás/Galériával

2022.05.28. 21:11

Győzött Kecskeméten, így az 5. lett az Akasztó

A záróforduló előtt a 9. Kecskeméti LC a 6. Akasztót fogadta a megyei első osztályú bajnokság zárófordulójában. A hazai mezőnyfölényt hozó mérkőzésen a vendégek pontosabban céloztak, így elvitték mind a három pontot.

Vincze Miklós

A kecskeméti csapat mindent elkövetett az egyenlítés érdekében Fotó: Szentirmay Tamás

A 8. percben futott végig az első veszélyes támadás, Szűcs indult meg a bal oldalon, jó beadását követően Németh Zsolt egy fejest hárított, a kipattanót követően Bozsik küldött meg egy nagy lövést, Németh fogta a labdát. Két percre rá lesgóllal válaszoltak a vendégek. A 21. percben Varga Mihály vágott ki nagy szólót a bal oldalon, középre adott, Bozsik lekezelte a labdát, majd a hosszú sarokba helyezett, 1–0. Bőven benne volt a játék képében a hazai gól, a kecskeméti csapat volt a kezdeményezőbb, ő vezetett veszélyesebb akciókat. 

A 32. percben Bozsik végezhetett el szabadrúgást a jobb oldalról, Bessenyeinek gurította le, aki jobbal a hosszú sarkot célozta meg, a labda a kapufa tövét találta el. A 35. percben egy rövid hazaadást Szabó Norbert csípett el, labdája azonban a kapusról kipattant. Ezután Németh Tamás lőhetett, de nem sikerült egyenlítenie. A 38. percben Németh Tamás ívelt át a hosszú oldalra, Vincze lekezelte, lövését Kormos szögletre mentette. A szögletet követően egy kipattanó labdát Szabó I. Szabolcsnak másodszorra sikerült meglőnie, a labda védőket is érintett, végül Juhász csapott le rá és helyezett a jobb alsó sarokba, 1–1. 

A 46. percben Bozsik lőtt kapura az oldalvonal mellől egy szabadrúgást, a rövid fölső sarokba tartó labdát Németh Zsolt a levegőben úszva védte.

A második játékrészből csak huszonkilenc másodperc telt el, amikor megszerezték a vezetést a vendégek. Szabó Norbert cselezgetett, majd Szabó I. Szabolcshoz passzolt, aki harminc méterről, kicsit balról, ballal a bal sarokba bombázott, 1–2. Hét percre rá Bajusz vágtatott el a jobb oldalon, okosan gurította ugyan el a hosszú sarok mellé a labdát, Kormos azonban vetődve szögletre tudott menteni. A 66. percben Bessenyei lőtt jobbról fölé. Két percre rá Bozsik durrantott a jobb fölső sarok fölé szabadrúgásból. A 72. percben Varga Mihály lőhetett középről, 18 méterről egy jó kényszerítőt követően, a labdát félmagasan küldte a bal sarok irányába, Németh Zsolt ezúttal is nagyot mentett. 

A 80. percben Bessenyei végezhetett el szabadrúgást a kaputól harminc méterre, lefelé csapódó labdája a keresztlécről pattant vissza a mezőnybe. 

Egy perc múlva ismételhetett, akkor fölé bombázott. A 82. percben Bajusz vezetett ellentámadást, jó középre adásába Juhász épphogy csak bele tudott érni, így az a jobb sarok mellé ment. Az utolsó percekben, és a hosszabbítás négy percében is a kecskeméti csapat mindent elkövetett az egyenlítés érdekében, az akasztóiak azonban hol hősiesen védekeztek, hol pedig ígéretes kontrákat vezettek. Újabb gól már nem esett, így győzött a vendégcsapat.

Kecskeméti LC–Akasztó FC 1–2 (1–1)

Kecskemét, 80 néző, vezette: Kiss Richárd (Barta Norbert, Gera Ferenc)

KLC: Kormos – Ónodi (Gaál 54.), Csordás (Kovács D. 84.), S. Juhász, Varga M. (Terbe 89.), Patvaros, Szűcs, Kőrös, Bozsik, Bessenyei, Récsei (Fekete 72.). Edző: Nagy Lajos.

Akasztó: Németh Zs. – Szabó N. (Kerekes 80.), Szabó Zs., Bajusz, Juhász, Németh T., Vincze, Palla, Dobosi, Márki (Szabó I. Szabolcs), Bányai. Edző: Szrenkó István.

Gól: Bozsik 21., illetve Juhász 39., Szabó I. 46. perc.

Sárga lap: Márki 13., Bányai 29., Szabó I. 31., Vincze 68., Németh T. 79., Juhász 91., Dobosi 93.

Nagy Lajos: – Két egyforma csapat találkozott, sajnos egy góllal többet lőtt az ellenfél. Ami nekik bement, az nekünk kapufára. Amíg nem javítunk a helyzetkihasználásunkon, addig minden mérkőzés nehéz. Ebben szerettem volna, hogy előrelépjünk tavasszal. Ez sajnos nem sikerült, talán egy kis minőség hiányzik a támadó harmadban. Csapatom többet támadott, mi birtokoltuk a labdát, az ellenfelünk a második játékrészben csak kontrákból tudott veszélyeztetni. Sajnálom a csapatomat, többet érdemelt volna.

Judák László, az Akasztó technikai vezetője: – Az első félórában feszült, ideges volt a csapat, nem találta önmagát. A bekapott gól után hamar sikerült egyenlítenünk, azt követően kezdett rendbejönni a játékunk. Azt követően igaz, hogy a Kecskemétnél egy kicsivel többet volt a labda, de nekünk voltak százszázalékos helyzeteink. Hamarabb lezárhattuk volna ezt a mérkőzést, hja jobban használjuk ki a helyzeteinket, így viszont nagyon izgalmas lett a vége, mert nagyon jött ránk a fiatal kecskeméti csapat. Megtettek a srácok mindent, hajtottak, mentek a győzelemért, le a kalappal előttük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában