Kézilabda

2022.05.13. 21:08

Győzelemmel vigasztalódott a KTE-Piroska Szörp

A már biztos kieső Kecskeméti TE-Piroska Szörp a már bennmaradó Nemzeti Kézilabda Akadémiát fogadta péntek este a Messzi István Sportcsarnokban. A hazaiak igyekeztek kárpótolni közönségüket, amit egy biztos győzelemmel meg is tettek ezen az estén.

Nyitray András

A kecskemétiek igyekeztek kárpótolni a szurkolóikat Fotó: Bús Csaba

Nehezen lendült mozgásba mindkét csapat, az első tíz percben csupán két Enomoto találatot jegyezhettünk fel hazai oldalon, igaz, a NEKA támadásai is akadoztak, így fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az első félidő közepén 4-4 állt az eredményjelzőn, Horváth Andor találatával aztán a KTE átvette a vezetést, így Sótonyi László rögtön időt kért. Továbbra sem találták a ritmust a csapatok, ráadásul Palasics stabilan őrizte a NEKA kapuját, nehezen gyűltek a találatok. Karai és Szrnka jóvoltából beállóból jutott hajszálnyi előnyhöz a KTE, de a vendégek rendre egyenlíteni tudtak. Néhány perccel a játékrész vége előtt kétgólos előnybe került a KTE (10-8), és a szezonban eddig még nem látott finist produkált, miután Enomoto, Vetési és Horváth Andor öt gólra növelte a hírös városiak előnyét (14-9).

A 35. percig őrizte ötgólos előnyét a Kecskemét, ebben nagy szerepe volt az ihletett formában védő Marczikának (16-11), ám elég volt néhány hiba, és rögtön zárkózott a NEKA. 

A 43. percben egy gólra olvadt a hazaiak előnye, Vetési és Karai találataival azonban lélegzetvételnyi előnyhöz jutott a Kecskemét (20-17). Roppant szívósan küzdött a NEKA, de a KTE igyekezett tartani a különbséget, így fordultak az utolsó tíz percre a csapatok (22-19). Sótonyi mester mindent megpróbált, kétszer is magához rendelte tanítványait, hogy rendezze a sorokat, a Kecskemét azonban megállíthatatlan volt, négy perccel a lefújás előtt gyakorlatilag eldöntötte a meccset, hiszen hatgólos előnyt épített ki (27-21), amiből ötöt meg tudott tartani a végéig a hazaiak (27-22).

Bencze József, a KTE vezetőedzője: – Ahogy ígértük, győzelemmel örvendeztettük meg a kilátogató közönséget, ráadásul jó meccs volt, elégedett vagyok. Sok hibával játszottunk, de a szezon végéhez közeledünk, ez érthető. Megígérhetem, hogy a hátralévő két meccsünkön is becsülettel fogunk küzdeni. Sok sikert kívánok a NEKÁ-nak!

Kecskeméti TE-Piroska Szörp–NEKA 27–22 (14–9)
Kecskemét, 300 néző. Vezette: Felhő F., Öcsi T. 
KTE: MARCZIKA 1 - Országh, ENOMOTO 5, Vetési 3, KARAI 7, Simon B. 1, HORVÁTH A. 5 Csere: Mazák, Hiramoto, Csordás 2, Szeverényi, Forgács, Szrnka 2, Menyhárt 1 (1). Vezetőedző: Bencze József 
NEKA: Palasics - Kiss A. 1, Temesvári 2, Mikita, Simotics 2, STRANIGG 4, Sisa. Csere: Aleksza (kapus) 1, Jajics, KRAKOVSZKI 6 (3), Kecskés, Dely 3, Fekete D. 1, Bendicsek, Szabó Á. 2. Vezetőedző: Sótonyi László 
Kiállítások: 8 perc ill. 10 perc. 
Hétméteresek: 1/1 ill. 4/3 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában