Diákolimpia

2022.05.25. 18:05

Egészen a döntőig meneteltek a Sugovica sportiskola diákjai

A hétvégén Debrecen adott otthont a III-IV. korcsoportos lány és IV. korcsoportos fiú diákolimpia országos döntőnek, összesen négyszáz versenyző részvételével.

Nyitray András

A második helyen záró bajai csapat az érmekkel. Fotó: MDSZ

 A bajai Sugovica Sportiskolai Általános Iskola diákjai remekül teljesítettek, hiszen egészen a döntőig jutottak el. A bajai diákok ugyan egy nagy pofonba szaladtak bele az első csoportmeccsen a Paragvári Utcai Általános Iskolától (0–4), azonban a folytatásban egyre inkább elkapták a fonalat, következő három meccsüket 4–2-re, 3–1-re, majd 8–0-ra sikerült megnyerniük, így megszerezték a második helyet a csoportban. 

A keresztjáték során a bajai fiatalok továbbra is jól meneteltek, eljutottak a döntőbe. Sajnos ott ismét a mumus várt rájuk, a Paragvári Utcai Általános Iskola 3–0-ra tudott nyerni, így az ezüstérem jutott a Sugovica sportiskolának idén. A leánykorcsoportban a kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola növendékei szerepeltek a diákolimpián, és végül a 9. helyet sikerült megszerezniük a helyosztókat követően. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában