Labdarúgás / Galériával

2022.05.01. 21:16

Biztosan nyerte a Nyárlőrinc az örökrangadót

Örökrangadón fogadta a megyei másodosztályú bajnokság Északi csoportjában, a 20. fordulóban a 30 ponttal az ötödik helyen álló Nyárlőrinc a hat ponttal az utolsó előtti Lakiteleket. Bár a nagy hagyományokkal rendelkező derbik hajlamosak megtréfálni az előzetesen a tabellán elfoglalt helyezések alapján kialakított várakozásokat, ezúttal a Nyárlőrinc magabiztosan hozta a papírformát.

Vincze Miklós

A Nyárlőrinc magabiztosan hozta a papírformát. Fotó: Gulyás Sándor

Azzal az eltökélt szándékkal érkezett a Lakitelek, hogy igyekszik  rangadóhoz méltó módon helytállni a nyárlőrinci derbin, ám erre nem sokáig volt reménye, a 3. percben már két góllal vezetett a hazai gárda. Még harminckét másodperc sem telt el a mérkőzésből, amikor a vendég 16-os előterében Farkas egy csel után Balihoz passzolt, aki higgadtan a bal sarokba gurított, 1–0. Alig két percre rá Németh nagy bedobását követően a labda átszállt az ötösön összetömörülők feje fölött, a hosszú oldalon érkezett Kovács és hét méterről, egyből a jobb alsó sarokba lőtt, 2–0. A viharos kezdés után maradt fölényben a hazai gárda, jelezvén, hogy nem óhajt ma vitát nyitni a pontok megosztása tekintetében. A 22. percben középütt, a kaputól 17 méterre Sáfár fölnézett, megnézte a jobb alsó sarkot, és oda is küldte a labdát, 3–0. 

A 27. percben veszélyeztetett először a Laki, Illés Kristófhoz pattant a labda a 11-es pont tájékán, ő centiméterekkel a bal alsó sarok mellé lőtt. 

A 31. percben az előrenyargaló Farkas a kilépő kapus felett átemelte ugyan a labdát, ám éppen hogy utolérte az alapvonal előtt. Ezen a napon azonban nem zavarta a nyárlőrinci gólzsákot, hogy cimbalomszögben van, közel nulla fokos szögből elegánsan a kapuba tekert, 4–0. Mentek becsülettel a vendégek a reménytelen hátrány ellenére is, de reményük nem sok volt a különbség csökkentésére.

A második játékrész második percében ismét Farkas próbálkozott éles szögből, ezúttal a kapufa tövét találta el. Tesztelte a pálya ezen tartozékát Sáfrány is. Altorjay hatalmas szólója után visszagurította Sáfránynak a labdát, aki félmagasan hatalmas bombát eresztett meg, a labda a bal kapufán csattant. A 71. percben Bognár közelített a vendégek kapuja felé, többen is lövésre biztatták, ő azonban a hosszú sarok felé beinduló Kaszához passzolt, Kasza kapásból középre lőtte, és Turi közelről a hálóba pofozta a játékszert, 5–0. Három percre rá Kasza adott gólpasszt Tóth Rolandnak, aki jobbról, tíz méterről egy jó csel után helyezett a hosszú sarokba, 6–0. A gólok sorát Sáfrány zárta, négy perccel a lefújás előtt, 7–0-ra alakítva a végeredményt.

Torbavecz Tamás: – Nagyon dinamikusan kezdtük a mérkőzést, kiválóan jutottunk be az ellenfelünk védővonala mögé. Sikerült gyorsan többgólos előnyt szereznünk, hamar eldöntöttük a mérkőzést. Igyekeztünk minél több rúgott góllal kiszolgálni a kilátogató nézőket.

Verebélyi Gábor: – Osztály különbség volt ezen a napon a két csapat között. Sajnos a két korai gól rögtön a mérkőzés elején megpecsételte  sorsunkat. A középpályán kijöttek a fizikális különbségek, amely miatt sok párharcot vesztettünk, így folyamatosan védekezésre kényszerültünk.

Nyárlőrinci LSC–Lakiteleki TE 7–0 (4–0)
Nyárlőrinc, 190 néző, vezette: Borbényi Miklós (Geleta Mihály, Marton Renáta)
Nyárlőrinc: Varga – Torbavecz, Sajtos, Sáfár, Németh, Farkas (Túri 63.), Altorjay (Bognár 63.), Faragó (Nyúl 63.), Kovács Mihály. (Kasza 63.), Sáfrány, Bali (Tóth R. 46.). Játékos-edző: Torbavecz Tamás.
Lakitelek: Petyarity – Barcsa (Kalócz 74.), Seres, Kissebestyén (Kovács Máté 54.), Hencz (Tamás 49.), Illés, Magyar, Tamásy, Kovács L., Harabula (Beke 63.), Tamásy R. (Parádo 70.). Edző: Verebélyi Gábor.
Gól: Bali 1., Kovács Mihály 3., Sáfár 23., Farkas 32., Túri 71., Tóth R. 74.,Sáfrány 86. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában