Röplabda

2022.05.12. 16:11

Apróságokon múlott a sorrend

Véget ért a férfi Extraliga 2021/2022-es kiírása, mely során a Kecskeméti RC igen hullámzóan teljesített. Nagy József csapata a bajnokságban ötödik, a kupában negyedik helyen végzett.

Nyitray András

Nagy József (középen kék felsőben) felemás érzésekkel értékelte a Kecskeméti RC idei szereplését Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

A bajnokságban az ötödik, a kupában a negyedik helyet szerezte meg ennek a szezonnak a végére a Kecskeméti RC, mely nyáron új vezetőedzővel, illetve átalakuló csapattal vágott neki a szezonnak. Nagy József szerint az indulás rendben is volt, a szezon első fele jól sikerült számukra. 

– Az alapszakasz decemberig bezárólag nagyon jól sikerült – tekintett vissza a KRC trénere. – Bejutottunk a kupában a négy közé, a bajnokságban a sok hátráltató tényező ellenére – gondolok itt főleg a pályán megnyert, de a Kaposvár által megóvott meccsünkre – a negyedik hely környékén voltunk. Visszatekintve, a szezon első felével teljesen elégedett vagyok, hiszen új stábbal, új csapattal vágtunk neki a szezonnak – tette hozzá Nagy József az ősz kapcsán. 

Ahogy élesedett az Extraliga, úgy dőlt el egyre kisebb dolgokon egy-egy rangadó. 

Az már a rajt előtt is látszott, hogy hat csapat küzdhet meg a négy közé kerülésért reálisan, a Kecskemét végül szoros csatában lemaradt a elődöntőről. Nagy József szerint nagyon apró dolgokon, főleg a végjátékokon csúsztak el. 

– A bajnokságot szerintem egész szezonban pici nüanszok döntötték el, nemcsak a mi esetünkben. Friss élmény nekem is a rájátszás, az első négy csapat rendkívül kiélezett csatákat vívott egymással. Mi a MAFC ellenében maradtunk le erről a végjátékról, egy ötmeccses csatában. 

Az idegenbeli meccseken sokkal jobban tudtunk teljesíteni, de ki tudja, hogy mennyit számított volna a fordított pályaelőny. 

Személy szerint úgy gondolom, hogy az idei bajnokság az utóbbi évek legjobbja volt, ezt szerintem mások is meg tudnák erősíteni. A jobb végjátékok hiányoztak volna nekünk, mert amikor két hasonló erejű csapat játszik egymással, mindig ott dőlnek el a nagy dolgok. 

Csak az eredményeket nézve nem volt sikeres a KRC éve, a kupa miatt is maradt hiányérzet a kecskeméti trénerben. 

– Csak az eredményekre nem lehet azt mondani, hogy sikeres szezont zártunk. A kupában bejutottunk a négy közé, de a Kaposvár felülmúlt minket.

Amiatt még mindig nagy hiányérzet van bennem, sokkal többet éreztem a srácokban, viszont hozzá kell tenni, hogy akkoriban sok egyéb tényező is közrejátszott. 

A MAFC elleni ötmeccses párharcról már beszéltünk, utána megszereztük az ötödik helyet. Nyugodtan mondhatom, hogy addigra a DKSE és a DEAC is megerősödött, de persze rajtunk is érződött, hogy a srácok már a negyeddöntős búcsú után nehezebben hozták vissza magukat ugyanarra a hőfokra. Ebből kijöttek meglepő vereségek is a két párharcban. 

A helyosztókon már sok fiatal is pályára léphetett, akikkel nagyon elégedett Nagy József, többen a szűk keretben is ott lehetnek nyártól. 

– A szurkolók nagyon örültek, hogy hazai játékosokat láthattak a pályán, szerintem ők kapták a legnagyobb ovációt. A következő szezon kapcsán annyit elárulhatok, hogy szeretnénk még több fiatalt beépíteni a csapatba, akár még a kezdő körbe is. Meghálálták a lehetőséget, gondolok itt Török Zsomborra, Török So­mára, Kiss Bendegúzra, Kasnyik Bencére és Bogdán Bencére. Mindannyian hozzá tudtak tenni a játékhoz. 

A jövő évi csapat kapcsán már zajlanak a tárgyalások, konkrétumokat azonban még nem árult el Nagy József. 

– Én most éppen az utánpótlás-válogatottal vagyok edzőtáborban két hétig, de utána megyek vissza Kecskemétre.

A tárgyalások már megkezdődtek a játékosokkal, ebbe majd én is bekapcsolódok visszatérésem után. 

Mindenkivel át kell beszélni a jövőt, hogy mit szeretnénk mi, kire számítunk, illetve a kiszemelteket is meg kell győzni, hogy minket válasszanak nyártól. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában