Futsal

2022.05.25. 07:00

A Nyírgyulajt győzte le zárásként az SG Kecskemét

A Nyírgyulaj vendégeként zárta a 2021–22-es bajnoki évadot az SG Kecskemét Futsal alakulata. A hírös városiak már az első félidőben eldöntötték a győzelem sorsát, és az alsóház megnyerésével búcsúztak.

Nyitray András

Mánya Szabolcs (kékben) és a Kecskemét győzelemmel fejezte be a szezont idegenben. Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Magabiztos játékot mutatott már az első pillanatoktól kezdve az SG Kecskemét Futsal, ám sokáig csak helyzetekig, kapufáig jutottak a vendégek. A Nyírgyulaj leginkább kontrákból, illetve pontrúgásokból volt veszélyes, Rigó viszont a helyén volt. A 10. percben végül megtört a jég, Boznánszky talált be, 0–1. Felhozták mezőnybe a kapusukat a hazaiak, ez azonban gyorsan megbosszulta magát, Biró volt szemfüles, és növelte a kecskeméti előnyt, 0–2. Látszólag megrogytak a nyírségiek, előbb Biró talált be nagyon gyorsan, majd egy öngól segítette a félidőig a kecskemétieket, 0–4. 

A fordulást követően rögtön szépíthettek volna a hazaiak, ám Biró a gólvonalról menteni tudott, majd Mánya kétszer is helyzetbe került, a négygólos differencia azonban nem változott. Újra elővette a Nyírgyulaj a létszámfölényes taktikát, de megint ráfáztak, Biró használta ki, hogy üresen maradt a kapu, 0–5. Nem sokkal később Kulcsár is eredményes volt Kovács passzából, 0–6. Több találat már nem esett, hatgólos sikerrel, és a 6. helyen zárta a 2021–22-es évadot az SG Kecskemét Futsal. 

Nyírgyulaj Futsal– SG Kecskemét Futsal 0–6 (0–4) 

Nyírbátor, Városi Sportcsarnok. V.: Takács István (Forgács Krisztián, Szűcs László). 

Nyírgyulaj: Petró – Krajnyák, Nagy B., Domokos, Lapa. Csere: Opre, Szabó Á., Kerekes, Orosz, Pataki, Tóth E., Takács, Hoksz. Vezetőedző: Baksa Csaba. 

Kecskemét: Rigó – Bencsik, Ristic, Hadnagy, Mánya. Csere: Halmavánszki, Biró, Klacsák, Kajtár, Öreglaki, Boznánszky, Kovács Á., Kulcsár. Játékos-edző: Darko Ristic. Gólszerzők: Boznánszky (10.), Biró (12., 12., 37.), Nagy B. (18. – öngól), Kulcsár (39.).

Szebb helyezésért akarnak küzdeni

– Már az elejétől fogva irányítottunk, a hazaiaknál több meghatározó játékos is hiányzott. Végig domináltunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, így a hatgólos különbség nem túlzó. Jó szájízzel zárhatjuk le így ezt a szezont. Hamarosan mindenki a megérdemelt pihenőjét kezdi majd meg, aztán pár hét múlva nekirugaszkodunk a felkészülésnek, hogy a következő idénynek a lehető legjobb formában tudjunk nekivágni, és szebb helyezésért küzdjünk – értékelt az utolsó meccset követően Darko Ristic, az SG Kecskemét Futsal játékos-edzője.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában