Labdarúgás/ Galériával frissítve

2022.05.19. 19:53

A keceli csapat jutott a megyei kupa döntőjébe

Szerdán délután rendezték a megyei kupa negyedik fordulóját. Az már az elmúlt kupafordulóban eldőlt, hogy mind a két csapat az országos főtáblára került. A Kecel az Akasztót, míg a Kecskemét a Soltvadkertet múlta felül. A párharc két gólt és hatalmas küzdelmet hozott.

Földes Péter

Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

Az már az első percekben látszódott, hogy mind a két csapat a biztos védekezést helyezi előnybe. Mind a két fél próbálta minél távolabb tartani a labdát saját kapujától. A hazaiak főként Torma elfutásaiban bíztak. A vendégeknél pedig Bessenyei és Bozsik is nagy veszélyt jelentett a keceli kapura. Az első negyedórában egy Varga lövést lehetett feljegyezni kecskeméti oldalról. A 24. percben egy nagyon szép akciót vezetett a hazai gárda. Torma kapott labdát a baloldalon majd sarokkal tette a felfutó Herczeg elé a labdát, aki ballal középre tálalt, mely Sibalint találta meg. A megyei első osztály góllövő listáját vezető támadót egy szép csel után buktatta Körös a tizenhatoson belül. Tóth Csaba sípmester határozottan a tizenegyes pontra mutatott. 

A megítélt tizenegyest a sértett nagyon magabiztosan a kapu bal alsó sarkába rúgta 1-0. Az első félidőben nagyobb lehetőség nem alakult ki a kapuk előtt. 

A második játékrészt jobban kezdte a vizitáló egylet. Nagy Lajos edző feljebb hozta játékmesterét Patvaros Zsoltot és ez egyértelműen meglátszott a kecskeméti csapat játékán. Az 50. percben Sutus Juhász adott forintos labdát Bozsiknak, aki szépen levette és lőtt tíz méterről, ám túl éles volt a szög így mellé ment a kísérlet. Hét minutummal később Tormát buktatták a baloldalon. A szöglettel felérő oldalszabadrúgást Velez lőtte élesen kapu felé, ám Erdélyi kiütötte a kísérletet. 

A 65. percben a két perccel korábban beálló Brindza adott kiváló labdát Sibalinnak ám a támadó fölé emelte a labdát. 

A 78.percben egy tizenhatoson belüli kavarodás után Borka ütközött Bozsikkal a tizenhatoson belül. A játékvezető ismét nem habozott, és a büntető pontra mutatott. A megítélt büntetőt Bozsik váltotta gólra, aki a bal alsó sarokba gurította a labdát. Három perccel később Torma szaladt el menetrend szerint a baloldalon centerezését Sibalin lőtte Erdélyibe. A folytatásban nem változott az állás így jöhettek a tizenegyesek. Az idegörlő csatát végül a hazaiak bírták jobbak és 5-4-re megnyerték a büntetőpárbajt, ezzel a kupadöntőbe jutottak.

 Kecel FC – Kecskeméti LC 1-1 (1-0) (Büntetőkkel 5-4)
Kecel, 70 néző, Vezette: Tóth Csaba (Baráth Gábor, Id. Péter-Szabó Ottó)
Kecel FC: Borka – Doszpod, Csáki, Sendula J., Herczeg, Fenyvesi (Máruska 65.), Sendula P., Velez (Brindza 62.), Tóth P., Sibalin, Torma Edző. Vata Zalán
Kecskeméti LC: Erdélyi – Szűcs D., Ónodi, Kőrös, Csordás, Patvaros, Sutus-Juhász, Fekete (László 81.), Bessenyei, Bozsik, Varga M. (Terbe 69.) Edző. Nagy Lajos
Gólok: Sibalin 24. illetve Bozsik a 78. percben
Sárga lap: Torma 48., Sendula P. 56., Sendula J., 77., Borka 77., Doszpod 84., illetve Ónodi a 91. percben

Pandur László, Szakmai Igazgató, Kecel: Első az, hogy gratulálok mind a két csapatnak. Méltó volt egy megyei kupa elődöntőhöz. Azért, hogy izgalmasabb legyen a mérkőzés mi gondoskodtunk. Simán lehozhattuk volna egy gólos vezetésünkkel a találkozót, de sajnos csináltunk egy hibát, amiből az ellenfelünk egyenlíteni tudott. A mai napon több lehetőséget dolgoztunk ki az ellenfél kapuja előtt, mint ők a miénk előtt. Közelebb álltunk a győzelemhez a kilencven perc során. Örülök a továbbjutásnak és bízom benne, hogy a döntőben is győzni tudunk. 

Nagy Lajos a Kecskemét edzője: Gratulálok a Kecelnek a továbbjutáshoz és kívánom nekik, hogy nyerjék meg a megyei kupát. Úgy érzem, hogy mezőnyben jobban fociztunk, mint ellenfelünk. Ők az első félidőben a büntetőn kívül kapura sem lőttek utána a második félidőben mi is kaptunk egy büntetőt, mely abszolút jogos volt. Reális a mai napon a döntetlen. A tizenegyeseknél már csak a szerencsén múlik a végeredmény. Többször továbbmentünk már tizenegyesekkel, nem bánkódunk ugyanis hétvégén bajnoki mérkőzés van, ahol győzelmi tervekkel lépünk pályára, lehet javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában