Labdarúgás

2022.05.18. 19:59

A Kecel és a Lajosmizse jutott be a megyei kupadöntőbe

Szerdán délután vívták a Bács-Kiskun megyei kupa két elődöntőjét. Kecelen a Kecskeméti LC ellenében a hazai csapat, Kalocsán pedig a vendég Lajosmizse harcolta ki a továbbjutást. Mind a két fél büntetőrúgásokkal.

Vincze Miklós

A lajosmizsei Kiss László (kék mezben) a tavaszi, tiszakécskei mérkőzésen. Fotó: baon.hu/archív-felvétel

Szerdán az utolsó előtti fordulójához értek a megyei kupa küzdelmei, a két elődöntőt játszották le. Kecelen csak büntetőkből esett gól, még a rendes játékidőben is. Az első játékrészben a Kecel szerzett vezetést 11-esből, az 1–0-ás félidőt követően a második játékrész hajrájában a vendégek közül Bozsik egyenlített, szintén 11-esből. A szabályok értelmében következtek a büntető-párviadal, ezt 5–4 arányban a Kecel nyerte.

Kalocsán 0–0-ás félidő után közel egy óra játék után a hazai csapat szerezte meg a vezetést, Farkas Zalán góljával, a vendégek részéről alig tíz perccel később Palotai Tamás egyenlített. Újabb gól már nem esett, itt is következhettek a büntetőrúgások. Ezt 5–4 arányban a vendég Lajosmizse nyerte.

A Kecel és a Lajosmizse vívja tehát a megyei kupa döntőjét, a közeljövőben az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Bács-Kiskun megyei igazgatósága által meghatározott időpontban és helyszínen. A kiesett csapatok azzal vigasztalódhatnak, hogy azzal, hogy bejutottak a legjobb négy közé, a két döntőshöz hasonlóan és a Kiskunfélegyházával együtt már biztosították a helyüket az országos táblán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában