Labdarúgás

2022.05.14. 12:39

A Harta ünnepet halasztana

A hétvégén a megyei első osztályban a 24. forduló mérkőzéseit rendezik meg, a megyei másodosztályú bajnokság két csoportjában pedig a 22., azaz a záróforduló meccseit vívják meg a csapatok.

Munkatársainktól

A jánoshalmi Stojanovic Milos és a kőrösi Salami Eugene Fotó: Pozsgai Ákos

A jánoshalmi Stojanovic Milos és a kőrösi Salami Eugene Fotó: Pozsgai Ákos

Szombat délután két mérkőzést játszanak le. A Harta–­Kiskunfélegyháza meccsen bajnok lehet a Kiskunfélegyháza abban az esetben, ha akár csak egy pontot szerez Hartán. Ezt minden bizonnyal nagyon szeretnék is megtenni Némedi Norbert tanítványai, hiszen bár ez után a kör után a bajnokságból két forduló még hátravan, de az utolsó előtti fordulóban a Félegyháza szabadnapos, a zárófordulóban annak a Kiskőrösnek lesz a vendége, amely akár utol is érheti még a félegyháziakat. 

A Hartának ugyanakkor esze ágában sincs udvarias vendéglátónak lenni, egyrészt szeretnének minél jobb helyen végezni, másrészt akár még egy bronzérem is összejöhet. 

– Tavaly nyár óta sok mindenen átment ez a gárda – nyilatkozta Csehi Tamás, a Harta játékos-edzője. 

Tavaly még alig voltunk a keretben, az idén azonban már nemcsak mennyiségben, de minőségben is oda jutottunk, ahol lenni szeretnénk. Ehhez majdnem egy évre volt szükségünk. A jó edzésmunka, illetve a remek társaság a titka a csapatunk sikereinek. Minden csapatrészben tudtunk előre lépni, a védekezésben és a támadásban egyaránt, továbbá a jó csapatkohézió is hozzásegített bennünket a célunk eléréséhez. 

A bajnokság előtt a hetedik hely volt a célunk, amit el is értünk, azonban a tavaszi játékunkkal magasra tettük magunknak a mércét, ugyanis van esélyünk a dobogóra. 

A játékosok és én is szeretnénk elérni a harmadik helyet. Ez ugyanakkor nem lesz könnyű, hiszen éppen ma a megye legjobb csapatát fogadjuk. A Kiskunfélegyháza évről évre bajnokaspiráns a megyei futballban. Remek játékosok alkotják a keretet, és kiváló edző dolgozik velük. Kevés náluk a játékosmozgás az átigazolási időszakokban, ez is az egységet erősíti. Szeretnénk megnehezíteni a dolgukat. A hazai pálya, a szurkolók velünk vannak. Százszázalékos koncentrációt várok el a fiúktól, az ilyen összecsapásokon ugyanis egyetlen hiba is végzetes lehet. Egyszóval: szeretnénk egy jó, közönségszórakoztató meccset játszani, a pontszerzés reményében. 

– Az elmúlt időszakban egy sérülés sújtotta csapatunkat, az egyik meghatározó játékosunk, Szabó Dávid az Akasztó elleni találkozón súlyosan megsérült – utalt az egyik kulcsjátékosának az április derekán történt kidőlésére Némedi Norbert. 

– Boldog lennék, ha mihamarabb vissza tudna térni, de ez nem történik meg egyhamar. Az ő kiesése nagy veszteség, de a csapatjátékban azért képesek vagyunk őt pótolni. Hála istennek olyan helyzetben vagyunk, hogy bő és minőségi a keretünk, ennek köszönhetően változó összeállításban lépünk pályára hétről hétre. Egy kis kitérővel tíz éve vagyok itt Kiskunfélegyházán, az első évek remekül sikerültek, ötször nyertünk bajnokságot. Ezt követően némileg visszaesett a csapatunk. Több akkori játékosnak már sok volt a megyei első osztály, abban az időszakban ugyanis korosabb labdarúgók alkották a keretet. Az elmúlt években megpróbáltunk fiatalítani, ennek a gyümölcsét ma már láthatjuk. 

Több tehetséges fiatal van jelenleg is a keretünkben, akiket fokozatosan építünk be, a korösszetétel tekintetében remek a csapat ötvözete. 

Mi szép sorozatban vagyunk, de a Harta is remekül lépked előre a tabellán, még a dobogóra is van esélyük. A hartaiak évről évre jobb és jobb keretet vonultatnak fel, nekünk sincs senkivel szemben könnyű dolgunk, ellenük sem lesz. Támadófocit szeretnénk játszani, illetve irányítani szeretnénk a játékot, és nem mellékesen pontot vagy pontokat szerezni a célunk eléréséhez. 

Arról a bronzéremről, ami a Harta lelki szemei előtt megcsillant, még a Tiszakécske második csapata sem tett le. Bagi Gábor társulata is odaérhet még a képzeletbeli dobogó alsó fokára. Ehhez a lehető legtöbb pontot kellene megszerezniük a hátralévő fordulókban. Ma délután Kecskeméten szerepelnek, ahol a fiatal, egyre karakteresebb Kecskeméti LC fogadja őket. Szintén a pontszerzés reményében. 

Kiszámíthatatlan rangadó a vasárnapi Kalocsa–­Jánoshalma összecsapás, de nem kevésbé kiszámíthatatlan a szintén vasárnap esedékes két szomszédvári derbi, a Kiskunhalas–­Soltvadkert összecsapás és a Kiskőrös–Akasztó örökrangadó sem. 

Vesztenivalója a Halasnak és a Vadkertnek már nincs, éppen emiatt kerekedhet ebből szórakoztató meccs. A Jánoshalma számára annál nagyobb a tét, ők érmet szeretnének szerezni, ehhez mindenképpen pontot kellene gyűjteniük Kalocsán, ami soha nem könnyű. A Kiskőrös–­Akasztó derbi mindig a futball ünnepének számít, a semlegesek számára is ajánlható csemege ezúttal is. 

Hatpontos meccset vív egymással a tabellaszomszéd Kecel és a Bácsalmás az előbbi otthonában. A győztes fél akár több helyet is előreugorhat a tabellán, így itt is óriási csata várható. 

A megye kettő Déli csoportjában hazai győzelemmel bajnok lehet a Kunbaja. A Borota matematikailag még a dobogó bármelyik fokán végezhet, a Baja ezüstérmes lehet borotai botlás esetén. Az Északi csoportban a Kerekegyháza bajnoki címet ünnepelhet, ha nem kap ki legalább 16 góllal Izsákon. Erre kevés az esély. 

A Bács-Kiskun megyei csapatok hétvégi mérkőzései

SZOMBAT, 17.00 
Megyei I. osztály: Harta SE–Kiskunfélegyháza, Kecskeméti LC–Tiszakécskei LC II. 
Megye II., Északi csoport: Nyárlőrinci LSC–SC Hírös-Ép Egyesület, Városföldi SE–Lakiteleki TE, Csólyospálos–Kunszállás SE, Izsáki SSE–Kerekegyházi SE, Solti FC–Kiskunmajsai FC. 
Megye III., Déli csoport: Bácsalmási PVSE II.–Bácsbokod, Felsőszentiván–Híd SC, Katymár–Kisszállás, Madaras–Kunfehértó, Tataháza–Dunagyöngye, Bácska SE Vaskút–Kenderes. 
Megye III., Északi csoport: Kerekegyházi SE II.–Ladány­benei LC, Fülöpjakab SE–Tiszaalpári SE, Fülöpszállási SE– Bugac KSE, Tiszaug KSE–Miklósi GYFE, Katonatelepi SE–Vasutas SK. 
Megye III., Közép csoport: Vadkert FC STE II.–Bócsai BL SE, Akasztó FC II.–Kiskőrösi LC II., Kaskantyúi FSE–Szank OBSE, Tabdi KSE–Kecel Senior FC, Balotaszállás FC–Kecel FC II. 
Megye III., Nyugati csoport: Duna­pataji KSE–Dunaszent­benedek KSE, Homokmégy KSE–Fajsz SE, Tass KSE–Dunavecsei SE, Szentmárton SE– 
Főnix SE Foktő. 

VASÁRNAP, 17.00 
Merkantil Bank Liga NB II.: Tiszakécskei LC–Szolnoki MÁV FC. 
Megyei I. osztály: Kalocsai FC–Jánoshalmi FC, Kecel FC–Bácsalmási PVSE, Kiskőrösi LC–Akasztó FC, FADDIKORR-Kiskunhalasi FC–Soltvadkerti TE Variens. 
Megye II., Déli csoport: Bajai LC–Kelebia KNSK, Dusnok KSE–Sükösd SC, Érsekcsanádi KSKE–Borotai SE, Mélykúti SE–Tompai SE, Nemesnádudvari KSE–Hajós FC, Kunbajai SE–Bácsborsód SK. 
Megye III., Déli csoport: Hercegszántói FC–Garai KSE. 
Megye III., Északi csoport: Ágasegyháza SE–Jakabszállás KSE. 
Megye III., Közép csoport: Császártöltés EFSK–Csengőd SE, Tázlári FC–Jászszentlászlói SE. 
Megye III., Nyugati csoport: Bátyai SE–Szakmári KSE. 

VASÁRNAP, 18.30 
Merkantil Bank Liga NB II.: Szombathelyi Haladás–Kecskeméti TE, Szombathelyi Haladás Sportkomplexum. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában