Labdarúgás

2022.04.17. 20:04

Szenzációs hajrával nyert a KTE HUFBAU

A Merkantil Bank Liga 33. fordulójában a KTE HUFBAU a III. Kerületi TVE vendége volt az újoncok összecsapásán. A második félidő elején a vendégek szerezték meg a vezetést, az utolsó percekben a KTE hatalmasat hajrázott, így megszerezte a három pontot. 

Nyitray András

Hatalmasat hajrázott a KTE Fotó: Nyitray András

A Kerület érezhetően nagyon motiváltan lépett pályára, a frissen kinevezett vezetőedző, Pintér Attila alaposan feltüzelte csapatát. Nagy helyzetekben ez nem mutatkozott be, de a vendégek bátran játszottak, a 6. percben Kulcsár tört előre a jobb oldalon, majd befelé húzva ballal lőtt, de ezt könnyen fogta Varga. A folytatásban is inkább mezőnyben zajlott a játék, majd kialakult idővel egy állandósuló, meddő kecskeméti fölény, míg a hazaiak inkább a kontrákban bízhattak. A 19. percben Szuhodovszki érkezett a hosszún Nagy szögletére, ballal lőtt is, de Balázs védeni tudott. A félidő hajrájában is inkább vendég sanszok adódtak, a 37. percben Rjasko fejesét fogta biztos kézzel a kapus, majd egy minutummal később Tóth lekészítése után Nagy lőtt 20 méterről, de kellő erő hiányában ez is a kapus zsákmánya lett. 

A 41. percben szép KTE akció láthattunk, ennek végén Hadaró került szembe a kapussal, el is húzta mellette a labdát, azonban jobbal már nem tudott kapura lőni több védő szorításában.

Szünetben cserélt a Kerület, és ez jól is sült el, a 49. percben a frissen beálló Nyári indította el a bal oldalon Barczit, aki a jobb lábára tette át a labdát, majd a bal felsőbe tekert (1-0). Szabó István azonnal hármat is cserélt, a hazaiaknak pedig érhetően nem volt sürgős innentől. A 62. percben hatalmas lehetőségek adódtak a hazai kapu előtt, előbb Katona átlövését tolta ki a kapus, majd Grünvald lapos beadása után Paudits egy csellel tisztára játszotta magát, ám közeli lövését hatalmas bravúrral hárította Balázs. Időnként a Kerület is eljutott a kapuig, a 69. percben Rabatin 16 méterről lőtt a bal felső mellé. 

Fotó: Nyitray András

A hajrában már nagyon visszaállt a Kerület, így sorra jöttek a vendég lehetőségek, a 74. percben Tóth közeli próbálkozását védte Balázs, majd Rjasko fejelt fölé egy szöglet után. A 85. percben Szabó előtt adódott sansz, Katona visszagurítása után jobbal lőtt a bal alsó mellé. Az utolsó percben megint Katona került helyzetbe, és 16 méterről a jobb alsóba lőtt (1-1). A 94. percre maradt a nagy fordulat, egy beadás után hatalmas tumultus alakult ki, majd a lecsorgó labdát kapura tudtuk lőni, ami Köböl kezét találta el, ezért büntetőt adott a játékvezető. A labda mögé Lukács állt oda, aki higgadt maradt, így megnyerte a mérkőzést (1-2).

III. Kerületi TVE – KTE HUFBAU 1-2 (0-0)
TVE: Balázs J. – Kulcsár, Fejes, Egerszegi, Opavszky – Rabatin (Horváth O. 93.), Köböl – Kleisz (Nyári P. a szünetben), Remili (Mikitisin 79.), Barczi (Schuszter 93.) – Birtalan (Borvető 66.). Vezetőedző: Pintér Attila
KTE: Varga B. – Buna (Katona 53.), Szabó A., Rjasko (Győri B. 87.), Szalai, Hadaró (Grünvald 53.) – Nagy K., Vágó (Szökrönyös 82.), Szuhodovszki (Paudits 53.) – Tóth B., Lukács. Vezetőedző: Szabó István
Gól: Barczi (49.) ill. Katona (90.), Lukács (95. – büntetőből)

Fotó: Nyitray András

Pintér Attila, a III. Kerületi TVE vezetőedzője: – Az első félidőben kicsit kapkodóbbak voltunk, de volt két-három olyan labdaszerzésünk, amit ha végig tudunk vinni, lehetett volna lehetőségünk. A második félidőben már sokkal több játék volt bennünk, megérdemelten szereztünk vezetést. Az első kapott gólunk elkerülhető lett volna. Arra kérem a magyar labdarúgásban ezért dolgozó embereket viszont, hogy akik azt szeretnék, hogy minél jobb legyen a labdarúgásunk, azok nézzék meg azt, hogy mi történt a tizenegyes előtt, mert számomra érthetetlen, hogyan születhet ilyen döntés. A Kecskemétnek gratulálok, sok sikert kívánok nekik! 

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – Olyan Kerülettel találkoztunk ma, amilyenre számítottunk, az új vezetőedzővel határozott elképzeléseik is voltak. Összességében azt gondolom, hogy végig irányítottuk a mérkőzést, a második félidő elején viszont hibáztunk, amit kihasználtak a hazaiak. Utána tudtunk újítani, megvoltak a lehetőségeink és a beadásaink is. Várható volt, hogy egy ilyen szituációból gól születik, már amikor lemondtam volna róla, akkor egy átlövésből egyenlítettünk is. A végén a szerencse is mellénk állt, annak külön örülök, hogy végre belőttünk egy büntetőt, mert eddig ezzel hadilábon álltunk. Az egy ponttal sem lehettünk volna elégedetlenek, de így, hogy három lett belőle, maximálisan örülhetünk. Jó és szervezett csapat a Kerület, ezt megmutatták, de összességében megérdemelten nyertünk a helyzetek alapján, ehhez most valamivel több szerencse is párosult. Szeretném ezt a győzelmet ezúttal fiamnak, Dávidnak ajánlani, aki nagyon súlyos sérülést szenvedett hétvégén játék közben. Bízom benne, hogy ez is erőt ad neki a felépüléshez. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában