Galériával

2022.04.03. 08:28

Sószoba kialakításáért futottak Szentkirályon

Első alkalommal rendezett futóversenyt a Szentkirály Egészségéért és Sportjáért Egyesület, ami egyúttal jótékonyság is volt. A versenyre közel százötvenen jelentkeztek.

Szentirmay Tamás

A legkisebbek is rajthoz álltak a jótékonysági futóversenyen Fotó: Szentirmay Tamás

Gyerekek és felnőttek egyaránt vállalták azt, hogy végéig futják a távokat. A rajt és a cél a sportcsarnok mögött volt. A bölcsődéseknek 100, az óvodásoknak 200, az alsó tagozatosoknak 750, a felsősöknek 1500 métert kellett teljesíteniük, és persze az idősebbeknek az 5, vagy a 10 kilométeres távot. A két legkisebb korosztálynak nem kellett nevezési díjat fizetni, a többieknek is csak jelképes összeget. 

A nevezéskor mindenki kapott csomagot, amiben az étel és ital mellett hűtőmágnes is szerepelt a támogatók jóvoltából. 

A célban minden gyermek nyakába érmet akasztottak. A legnagyobb sikerük természetesen a legkisebbeknek volt, akik szüleikkel együtt teljesítették a távot, de a többiek is biztatást és tapsot kaptak. 

A kellemetlen hideg idő ellenére sokan nézték meg a futókat. Az eredményhirdetésnél korcsoportonként az első három helyezetteket díjazták, akik az érmeken kívül tárgy jutalomban is részesültek. Addig míg zajlott a futás a közeli Kis Vuk Bölcsődében jótékonysági vásár zajlott. Az így befolyt összeget ugyanis sószoba kialakítására szeretnék fordítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában