Szabadszállás

2022.04.22. 07:00

Megrendezték az I. STRAM terepfutó versenyt

Első alkalommal tartott terepfutó versenyt a Szabadszállási Mentőalapítvány. A vállalkozó kedvűek három, tíz és tizenhét kilo­méteren mérhették össze tudásukat.

Gulyás Sándor

Nagy volt a terepen a lelkesedés Fotó: Szalai László

– Alapítványunk negyedik éve szervez egészségmegőrző sporteseményeket, úgy gondoltuk, hogy megpróbálkozunk egy eddig Szabadszálláson sosem rendezett esemény, a terepfutó verseny megszervezésével – nyilatkozta Asbóth György főszervező, a Szabadszállási Mentőalapítvány kuratóriumának a tagja. – A sportesemény neve mozaikszó, amely a Strázsa-trail-a-mentőkért szavak kezdőbetűiből áll össze, utalva arra, hogy aki az alföldi hegyeket megfutja, az igazi stramm legény. A helyszín adott volt, a helyi erdőben kialakított erdei pihenő csodálatos őstölgyese adott helyszínt a rajtnak és célnak. 

A túrázók, kirándulók által ismert, kedvelt útvonalak összekötésével hoztuk létre a három távot, melyek útvonala végig erdőben, réten vezetett. 

A 3 kilométeres távon a férfiaknál elsőként Szekeres Balázs ért célba, megelőzve Ördög Dominikot és Kiss Zoltánt. A hölgyek között első lett Jáger Fanni, második Jáger Jázmin, harmadik Nitsovits Natasa. A 10 kilométert a hölgyek között elsőként Szebelédi Márta teljesítette, másodikként Horváth Kriszta, harmadikként pedig Páli Nikolett. A férfiaknál Gom­bár Endre futott be elsőnek, maga mögé utasítva Szolnoki Norbertet és Kiss Szabolcsot. 17 kilométeren a hölgyeknél első lett Szalainé Dúl Renáta, második Papp Mercédesz Edda, harmadik Szívelné Varga Rózsa. A férfiaknál elsőként Tóth László, másodikként Demeter Tamás, harmadikként Tóth Krisztián ért célba. 

– A hagyományos jótékonysági futóversenyét szeptember 17-én rendezi meg a Szabadszállási Mentőalapítvány – utalt a következő programra Asbóth György. – Az őszi esemény újdonsága, hogy már nemcsak futva, hanem bármilyen sporteszközzel teljesíthetőek lesznek a 2, 5, 10 kilométeres távok. Szintén újdonság, hogy a 21 kilométeres félmaratoni táv egy kör lesz, aminek az első szakasza terepen halad. A két sportesemény befutóérme összeilleszthető lesz. A két éremből Szabadszállás területének térképe rajzolódik majd ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában