Labdarúgás

2022.04.06. 22:13

Kupaszerdát rendeztek Bács-Kiskun megyében

A megyei kupa második fordulóját rendezték meg szerda délután. A négy mérkőzésen eldőlt, hogy a már főtáblás Lajosmizse mellett kik kerültek még föl az országos táblára. Mindegyik pályán szoros mérkőzéseket vívtak a felek, két helyszínen a rendes játékidő döntetlenre végződött, ott büntetőkkel döntöttek.

Vincze Miklós

A fotón balra: Keresztesi Zoltán (Félegyháza), kékben Pintyi Roland (Kiskőrös). Fotó: Tóth T. Zsolt

A megyei kupa második  fordulójában a legjobb öt közé jutás, és nem mellékesen a  Magyar Kupa 2022/23-as kiírásának az országos főtáblájára kerülés volt a tét, négy helyszínen. Kiskunfélegyházán a hazai gárda Nemesvári második félidőben szerzett találatával 1–0-ra legyőzte a Kiskőröst. A Kecel magabiztosan nyert Akasztón, a félidőben már 0–2 volt az állás, a végeredmény 1–3 lett. Kecskeméten és Kalocsán is túlóráztak, előbbi a Soltvadkert ellen végzett a rendes játékidőben 1–1-re – Bozsik első játékrészben elért találatát Gémesi egyenlítette ki a második negyvenöt percben –, a paprikavárosiak pedig a Bácsalmás vendéglátójaként egyenlítettek a 95. percben, 2–2-re. A büntetőpárbajt Kecskeméten és Kalocsán is a hazai csapat nyerte meg.
 

Ezzel kialakult a Magyar Kupa országos tábláján indulók mezőnye, a megyei kupa küzdelmei pedig április 27-én, szerdán egy mérkőzéssel folytatódnak. Akkorra a 2. körben erőnyerő Lajosmizse kap a mai négy továbbjutó (Kalocsa, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kecel) közül ellenfelet, és azon a mérkőzésen alakul ki a legjobb négy mezőnye. Május 18-án pedig már az elődöntőket vívják meg az érdekeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában