Röplabda

2022.04.16. 07:00

Idegenben is győzött a KRC

A férfi röplabda Extraliga 5-8. helyért folytatott küzdelem második mérkőzésén lépett pályára a Kecskeméti RC a Dunaújvárosi KSE ellen péntek este.

Kovács Nóra

Fotó: Bús Csaba/archív felvétel

Legutóbb kedden mérkőztek egymással a felek, akkor kiélezett mérkőzésen a Kecskemét győzött 3-2-re.

A DKSE revansot kívánt venni otthon az idegenbeli vereségért. Nagy elánnal kezdték a meccset, végül szoros csatában 30:28-ra meg is nyerték az első szettet. A második etapban összekapta magát a KRC, 25:13-ra hozták a játszmát. A harmadik játékrészben 18:18-ig tartotta a lépést a hazai csapat, a hajrában viszont a Kecskemétnek állt a zászló, 25:20-ra hozták a szettet. A negyedik játékrészben még megszorongatták a vendégeket az újvárosiak, végül 25:22-re hozta a szettet a KRC, 3:1-re pedig megnyerte a második mérkőzést is.

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Kecskemét javára.

DKSE–Kecskeméti RC 1:3 (28, -13, -20, -22)

Dunaújváros, Városi Sportcsarnok, 150 néző. V: Kiss Z., Halász.

DKSE: Farkas 1, Hatvany 2, Kecskeméti 15, Kisházi 1, Pavljuk 38, Laczi 8. Csere: Sümegi (liberó), Tóth K., Gutierrez Dufour, Tajti, Winter. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

KECSKEMÉT: Baserio 3, Sidiropoulos 4, Gebhardt N. 8, Tomanóczy B. 12, Argilagos 27, Fundora Travieso 15. Csere: Török Zs., Gebhardt Á. (liberók), Szabó A. 8, Balla, Palánkai-Omoshebi. Vezetőedző: Nagy József.

Tomanóczy Tibor: – Küzdöttünk, küzdöttünk, de mivel volt még lehetőségünk szettet nyerni, így nem vagyok elégedett a mai játékkal. Hiszek abban, hogy el tudjuk kapni a Kecskemétet. Készülünk a következő összecsapásra.

Nagy József: – Az első szettet nagyon jó játékkal kezdtük, de az egyik állásban beragadtunk ami szorossá tette a végjátékot amit el is veszítettünk. A következő szettben sikerült hatékonyabban befejezni a támadásainkat ami látszik az eredményen. Harmadik-negyedik szettben csak a szettek végére sikerült kiharcolni a győzelemhez elegendő különbséget.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában