Kézilabda

2022.04.22. 14:50

Derbi előtt a Mizse KC

Szünetet követően folytatódnak hétvégén az NB II.-es bajnokságok, ahol már abszolút a hajrában vannak a csapatok. A már bajnok Mizse KC megyei rangadóval folytatja a szezont a férfimezőnyben, míg a nőknél a szintén aranyra hajtó Kecskeméti NKSE újabb lépést szeretne tenni a bajnoki cím felé.

Nyitray András

Kecskemétre látogat megyei rangadóra a Mizse KC Fotó: Bús Csaba

A Mizse KC már az előző fordulóban bebiztosította bajnoki címét, de a versenykiírás értelmében ez még nem ér automatikus feljutást, hiszen a hat csoport bajnokából csak a kettő legjobb mérleget felmutató juthat fel egyenes ágon.

A Lajos­mizse jelenleg második ezen a minitabellán 17 győzelemmel és egy döntetlennel az éllovasok között, de nagyon meg kell majd dolgozniuk azért, hogy újra nyerjenek, hiszen a megyei rivális Kecskeméti TE U23 lesz az ellenfelük idegenben vasárnap 16 órás kezdéssel, mely a harmadik helyen áll jelenleg. 

A férfiak mezőnyében ezúttal a Kiskunmajsa szabadnapos lesz a Délkeleti csoportban, ahogy a Délnyugatiban a Kalocsa és a Kiskőrös is. 

A nőknél a Kecskeméti NKSE már „vágja a centit”, hiszen ahogy fogynak a fordulók, úgy kerül egyre közelebb a klub a bajnoki címhez is a Délkeleti csoportban. A bácsalmási vereség óta visszaállt a győzelmek útjára az együttes, mely négy fordulóval a zárás előtt hatpontos előnyben van a PVSE-vel szemben. A KNKSE jelenleg 17 győzelemmel és egyetlen vereséggel vezeti saját csoportját, de szinte megjósolhatatlan, hogy hol futhat be a bajnokok rangsorában, mivel a többi csoportban is nagyon kevés pontot veszítettek el az éllovasok.

A Bácsalmás ezen a hétvégén még pihenni fog, a KNKSE viszont Orosházán száll harcba az újabb pontokért szombaton 18 órától. A Déli csoportban a Mizse KC szabadnapos. 

A megyei bajnokságokban is rendeznek mérkőzéseket a hétvége folyamán, ahol a férfi és női első osztályban is néhány forduló maradt hátra az alapszakaszból. A nőknél a Nemesnádudvar nagyon magabiztosan vezeti a tabellát, az előny tíz pont a második Kalocsával szemben. Amennyiben vasárnap nyerni tud Kiskőrösön az éllovas, úgy matematikailag is bebiztosítja helyezését. 

A férfiaknál jóval szorosabb a csata, gyakorlatilag négy csapat is versenyben van az alapszakasz-győzelemért, sorrendben a Kiskunhalas, a Mizse KC, a Kecskemét és a Kalocsa. Vasárnap egy rangadót is rendeznek, a Kecskemét a Kiskunhalast fogadja majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában