Uszonyos úszás

2022.04.28. 19:59

Blaszák Lilla vb-szintet teljesített Lipcsében

Tizennyolc ország 84 egyesületének 401 versenyzője állt rajthoz a hétvégén a lipcsei világkupán, ahol Blaszák Lilla (BÁCSVÍZ-KVSC) két bronzérem mellett szintet úszott a felnőtt-világbajnokságra.

Nyitray András

Fotó: Blaszák Lilla Facebook-oldala

– Lilu idei felkészülése komoly fordulatot vett, miután meghívást kapott a 2022-es IWGA Világjátékokra. A munka és a tanulás mellett emberpróbáló tempóban vette fel újra a válogatott formát. Az idei világkupa-szereplésein lehetett érezni, hogy benne van a lábában a nemzetközi elit tempója, de azok a fránya tizedek, századok mindig ott maradtak a végeredményben. A világ­kupa-fordulót egy erős edzőversenynek szántuk a felkészülésben, így is indult. A 800 méteres felszíni úszásban ugyan elmaradt egyéni csúcsától, de harmadik helyen csapott a célba. Szombat délután óriási csatában, egyéni csúcsától fél másodpercre – éppen lecsúszva a dobogóról – a 4. helyen végzett. Majd vasárnap jött az, amire senki sem számított, 400 méteres felszíni úszásban új egyéni csúccsal ismét a dobogó legalsó fokán találta magát, áttört a jég, nem is kicsit. Lilu ezzel az úszással kvalifikálta magát a 2022-es felnőtt uszonyos- és búvárúszó-világbajnokságra – értékelte a versenyt Szabó László edző. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában