Futsal

2022.04.25. 11:14

Az Aramist fogadja hétfő este a ScoreGoal

19 órakor a Messzi István Sportcsarnokban lép pályára az SG Kecskemét Futsal.

Vincze Miklós

Archív felvétel. Fotó: Bús Csaba

Meglehetősen súlyos vereséget szenvedett az előző héten, szerdán este a ScoreGoal Kecskemét Futsal a Veszprém vendéglátójaként, a futsal Magyar Kupa négyes döntőjébe jutásért vívott visszavágó mérkőzésen. A gól nélküli első félidő után megszületett 0–6-s végeredmény után a hazai csapat háza táján senkit nem vigasztalt az a csekélyke adalék, hogy a játék képe alapján ekkora különbség nem volt a két csapat között, sőt, a 22. percig, amíg gól sem esett, olyannyira kiegyenlített volt a mérkőzés, mint egy olyan szkander­meccs, ahol az öklök egy millimétert sem mozdulnak sem erre, sem arra hosszú időn át. Nem is vigasztalhatott, hiszen a második játékrészben parádézott a Veszprém, és miközben a kecskemétiek a munkát, a koncentrációt beletették ugyan a játékba, ziccereket kidolgozni már nemigen tudtak. Közben pedig sorban potyogtak a bakonyi legények góljai. Így aztán Mánya Szabolcsnak, a csapat játékos-edzőjének az arra a kérdésre adott válasza, hogy milyen volt a keret hangulata a kiadós vereség után, nem tartalmazott különösebben meglepő elemeket.

 – Az nem kifejezés, hogy rettentően le volt törve a társaság, a lefújás után letargia lett úrrá a csapaton. Teljesen értetlenül álltunk a fejlemények előtt, szégyelltük is magunkat, nemcsak a minket támogató szurkolók, hanem saját magunk előtt is, különösen így, hogy még egy becsületgólt sem sikerült szereznünk. Egyszóval megdorgálnia senkinek nem kellett a társaságot, fájt nagyon mindenkinek a nagy vereség. Beszélgettük is a meccs után az öltözőben a srácokkal, hogy az idei évben mintha ellenünk fordult volna a szerencse, küzdöttünk, hajtottunk, tettük a dolgunkat végig, de a fontos pillanatokban Fortuna sem állt mellénk. A pici nüanszok, amelyek a sikerhez kellenek, ezúttal rendre hiányoztak. 

A sebek nyalogatására azonban nincs idő, hiszen ma este már újabb fontos mérkőzés vár a hírös városi kék oroszlánokra, ráadásul nem is gyenge ellenféllel szemben, hiszen az Aramis SE érkezik a Messzi István Sportcsarnokba. A férfi­futsal NB I. alsóházi rájátszásának a 7. fordulója előtt a tabellán az Aramis SE 13 ponttal a második, a ScoreGoal Kecskemét pedig 12 ponttal a harmadik helyen áll, egy igazi hatpontos mérkőzés, helyosztó rangadó vár tehát ma este Mánya Szabolcsékra. 

– Így van, sokáig tehát nem is bánkódhattunk, hiszen össze kellett kapni magunkat és készülni a mai mérkőzésre, ami egyáltalán nem lesz könnyű. Annál is inkább, mert az Aramist az idei évben még nem is sikerült legyőznünk, többször is sikerült borsot törniük az orrunk alá. És ahogy mondani szokás, szegény embert az ág is húzza, Darko Ristic szereplése az utolsó pillanatig kérdőjeles marad – nem tudni, hogy a sérülése mellett tudja-e vállalni a ma esti játékot –, ráadásul az ötödik sárga lapja miatt Biró Attilára sem számíthatunk, pedig rá is nagy szükségünk lenne. Nehézségeink tehát továbbra is vannak bőven, ugyanakkor nincs más hátra, mint előre. Felrázni ugyanakkor nem kell a társaságot. A szurkolóinknak is szeretnénk meghálálni a felénk áradó bizalmat, ugyanakkor a saját önbecsülésünk érdekében ma este nem lehet más célunk az Aramis SE vendéglátójaként, mint megszerezni a győzelmet és az azért járó három pontot – zárta szavait a csapat sepsiszentgyörgyi illetőségű játékos-edzője. A mérkőzés 19 órakor kezdődik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában