Labdarúgás / Galériával

2022.04.30. 15:11

A Szalk nyerte a Vecse vendéglátójaként a derbit

A huszonegy forduló után az 5. helyen álló Szentmárton a 6. Dunavecsét fogadta a megyei harmadosztályú bajnokság Nyugati csoportjában. A szomszédvári derbi tétjét még az is tetézte, hogy mindössze három pont volt a különbség a mérkőzés előtt a hazaiak javára. Ennek megfelelően küzdelmes, végig izgalmas mérkőzést vívtak a csapatok.

Vincze Miklós

Küzdelmes meccset vívott a két csapat szombaton. Fotó: Gulyás Sándor

Szombat délelőtt rendezte meg a Szalkszentmárton a szomszédvári rangadót, a vendégcsapat így néhány játékosát – elsősorban munkahelyi elfoglaltság miatt – nélkülözni volt kénytelen, ám akik érkeztek, azok is hiánytalanul nagy lendülettel vetették bele magukat a mérkőzésbe. Az enyhe haza fölénynek köszönhetően a hazai csapat dolgozott ki elsőként helyzetet. Csonka Norbert iramodott meg a bal oldalon egy remek ütemű indítást követően, a kapujából jó ütemben kimozduló Csajtai Zoltán azonban remek ütemben mentett. Öt perc múlva már nem tudott, akkor a hazai játékos-edző, Duzmath József ívelt be szögletet balról, a berobbanó Nagy Zoltán ugrott a legmagasabbra és nyolc méterről a kapu bal oldalába fejelt, 1–0. A hazai gól után teljesen kiegyenlítetté vált a játék képe, próbálkozott mindkét fél, de elsősorban a küzdelem dominált. A 32. percben Varga Zoltán mesteri labdát adott a 16-osra betörő Bábel Norbertnek, aki a kilépő kapus fölött jobb külsővel bravúrosan elnyeste a labdát, Nagy Zoltán azonban kivágta a gólvonal elől. 

Két percre rá a hazai Halász László löketét mentette a vendégek hálóőre. 

A 36. percben a védők által kifejelt labda Halász elé került, ő jobbról, húsz méterről elemi erejű lövést küldött meg a hosszú vinkli irányába, a labda a keresztlécről pattant vissza. A 40. percben a bal oldalon meginduló Farkas Erik kényszerítőzött Malek Dániellel, a visszakapott labdát belőtte az ötösre, és az a tisztázni igyekvő Kesjár Attila lábáról a jobb alsó sarokba pattant, 1–1. A 43. percben Sztakó Tibor ugrott ki a bal oldalon egy jó ütemű indítást követően, Csajtai Zoltán bravúrral tisztázott előle, lábbal. Egy percre rá Muncan Arlen passzolt Balázs Norberthez, aki balról, 25 méterről a bal fölső sarok fölé tekert.

Nyolc perc telt el a második játékrészből, amikor Farkas Erik nagy harcot vívott egy labdáért, megszerezte, utána nagy szólót vágott ki, végül egy remek ütemű indítással próbálkozott, a hazai kapus, Mintál Andor azonban jó ütemben tisztázott. Egy percre rá jó beadást követően Farkas Erik csúsztatott hajszállal a bal sarok mellé. A 64. percben Rab Milán húzta meg a bal oldalon, az ötös sarkára passzolt, Halász mintaszerűen érkezett, de a vendégek kapusa ezúttal is nagyot mentett. Öt percre rá egy vendég előreívelést követően Gugyella Ferenc emelt be kapásból a kapu elé, Malek Dániel – szintén első érintésből – hajszállal lőtt mellé. Egy percre rá egy vendégszögletet követően Malek Dániel csúsztatott a bal alsó sarokba, 1–2. 

A 74. percben Csonka Norbert hagyott ki egy nagy ziccert, ám a kapusról kipattanó labdát végül Halász tíz méterről laposan a kapu bal oldalába lőtte, 2–2. 

Három percre rá Palotai Márk lőtte be a vendégvédelem mögé a labdát, Csonka Norbert ott termett, és a jobb alsó sarokba lőtte a hazaiak vezető gólját, 3–2. Igyekezett a Dunavecse, de igazi veszélyhelyzetet ekkoriban nem bírtak teremteni, a 84. percben aztán eldőlt a meccs. Kesjár Attila előreívelését követően Halász első próbálkozását a kapujából kilépő Csajtai Zoltán még mentette, ám a labda visszakerült Halászhoz, aki huszonöt méterről, higgadtan, és ami még fontosabb, pontosan ívelt a gólvonalon menteni igyekvő védő feje fölött a léc alá, 4–2. Kiegyenlített mérkőzésen a találkozó legjobb szakaszában dominált és használta ki a helyzeteit a Szalkszentmárton, így megérdemelten győzött a nagyot küzdő Dunavecse ellen.

Duzmath József: – Nagyot kellett küzdenünk ezért a sikerért. Az első játékrészben ugyan két gólt rúgtunk, ám az egyiket magunknak, így aztán egállal fordultunk, és ez érezhetően megfogta egy kicsit a srácokat. Arra viszont, amikor a vezetést is megszerezte a Dunavecse, a lehető legjobban reagáltunk: megembereltük magunkat és rúgtunk még három gólt. Többen is remek egyéni teljesítményt nyújtottak a csapatomból, de külön kiemelném Halász Lászlót és Csonka Norbertet. Nagyon sokat küzdöttek és sokat tettek annak érdekében, hogy megnyerjük a mérkőzést.

Gelencsér Zsolt: – Szomorúak vagyunk a vereség miatt. A csapatom a hiányzók ellenére nagyon nagyot küzdött, az akarással, a hozzáállással nem volt semmi hiba. A szerencse egy kicsit a hazai csapat pártjára állt, igaz, hogy tettek is sokat azért annak érdekében, hogy ez így legyen. Az volt az érzésem, hogy bár a csapatom mindent elkövetett, sajnos éppen az utolsó húsz percre fogytunk el elsősorban a mentális energiákat tekintve, abban az időszakban nem tudtuk már elég higgadtan járatni a labdát, nem tudtuk levédekezni a pontrúgásokat, pedig készültünk ezekre. Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez.

Szentmárton SE–Dunavecsei SE 4–2 (1–1)

Szalkszentmárton, 110 néző, vezette: Biber Tamás (Áman István, Horváth Zoltán)

Szentmárton: Mintál – Duzmath, Sztakó (Rab 57.), Szilágyi R. (Gönczöl 89.), Palotai, Szilágyi M., Dankó (Antal 68.), Halász, Kesjár, Csonka. Játékos-edző: Duzmath József.

Dunavecse: Csajtai – Huszárik, Muncan (Dávid 75.), Farkas, Malek, Gugyella, Verbóczki (Nárai 65.), Bábel, Varga Z. (Erdősi 87.), Malek, Balázs (Pandur 85.). Játékos-edző: Gelencsér Zsolt.

Gól: Nagy Z. 13., Halász 74., 84., Csonka 77., illetve Kesjár (öngól 40.), Malek 70.

Sárga lap: Antal, 80. perc.

Kiállítva: Holczimmer Márk, 89. perc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában