Futsal

2022.04.20. 07:00

A négyes döntő a tét

Szerda este 19 órától az idény talán legjobban várt összecsapására kerül sor a Messzi István Sportcsarnokban, ugyanis a ScoreGoal Kecskemét Futsal szerda este vívja a Veszprémmel szemben a Magyar Kupa negyeddöntőjének a visszavágóját.

Vincze Miklós

Illusztráció

Fotó: Bús Csaba

A Kecskemét számára már az egygólos siker is kvalifikációt érhet a négyes döntőbe. Óriási lehetőség előtt állnak a hírös városi futsalosok, hiszen amennyiben sikerülne kivívniuk a négyes döntőbe jutást, akkor hazai pályán harcolhatnának a Magyar Kupáért, lévén az idén a szövetség Kecskemétnek adta a rendezés jogát. A két gárda veszprémi összecsapásán a házigazdák örülhettek a lefújáskor, 4–3-ra tudtak győzni. 

Vagyis az első találkozó után teljesen nyílt maradt a továbbjutás kérdése. 

Ha az SG Kecskemét Futsal ma este legalább egy góllal győz, és nem kap három vagy annál több gólt, akkor biztosan ott lesz a május 7–8. között rendezendő négyes döntőben, ami a klub történetének egyik legfényesebb sikere lenne. – Kiváló hangulatban, pozitív szemléletben készültünk a ma esti megmérettetésre – nyilatkozta a csapat játékosa, Bencsik Roland, aki az odavágón góllal terhelte meg a veszprémi kaput.

– Kemény edzéseket végzünk, mert mi tagadás, voltak erőnléti problémáink az első mérkőzésen. Mindenki érzi a súlyát az előttünk álló összecsapásnak, és természetesen az a célunk, hogy mi harcoljuk ki a négyes döntőt. A játékos szerint nagyon fontos, hogy a kék oroszlánok a saját játékukra koncentráljanak. 

– Kellemetlen ellenfél a Veszprém, nekünk az az elsődleges feladatunk, hogy ne vegyük fel az ő stílusukat, hanem a saját eltervezett taktikánkat hajtsuk végre teljes mértékben. Az első meccsen is akkor voltunk eredményesek, mikor ehhez tartottuk magunkat. A feladat adott, egyszerű dolgunk biztosan nem lesz, de abban biztos vagyok, hogy mindenki a szívét-lelkét kiteszi majd a pályára. 

Nagyon várjuk a szurkolókat, én személy szerint nem sok embert ismerek itt, Kecskeméten, de akit csak lehetett, akit csak el tudtam érni, azt mozgósítottam, hogy feltétlenül jöjjön ki a meccsre, és támogasson bennünket a lelátóról. 

Közös erővel kivívhatjuk a final fourt. A klubvezetés is mindent elkövet annak érdekében, hogy sikerrel vegyél a kék oroszlánok a kihívást. A mérkőzés mindenki számára ingyenesen lesz látogatható. Ami a csapat hangulatát illeti, az is bizakodásra ad okot. 

– Mindenki feltüzelve, nagy várakozásokkal tekint a ma esti összecsapásra – árulta el a csapat játékos-edzője, Darko Ristic. – Az elmúlt hetek edzései igencsak intenzívek voltak, de a csapat összes tagja a maximumot beleadva végezte a dolgát. Úgy érzem, mindent megtettünk annak érdekében, hogy a lehető legjobban felkészülve várjuk a Veszp­rémet. Jól ismerjük már őket, és azt a stílust is, amit képviselnek. 

A legfontosabb az lesz, hogy csak a saját magunk taktikájával foglalkozzunk, és azt valósítsuk meg teljes mértékben, amit elterveztünk. 

A húsvéti ünnepi időszakban is erre a célra, a továbbjutásra fókuszáltunk egy rövid pihenő beiktatásával. Biztos vagyok abban, hogy a kecskeméti szurkolók szép számban fognak minket támogatni szerdán. Nagy szükségünk is lesz rájuk, hogy kiharcoljuk a négyes döntőbe való kerülést. Mi mindent megteszünk azért, hogy együtt ünnepelhessük a klub történetének egyik legnagyobb sikerét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában