Labdarúgás / Galériával

2022.04.17. 20:40

A hosszabbításban nyert Tázláron a Balotaszállás

A katasztrofális őszt produkáló, tavaszra azonban megizmosodott, és egyre jobb eredményeket szállító, a 11. helyen tanyázó Tázlár a 6. Balotaszállást fogadta a megyei harmadosztályú bajnokság Közép csoportjában, a 20. fordulóban. A mérkőzés nagy küzdelmet és vendégsikert hozott.

Vincze Miklós

Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

Vendégfölénnyel indult a találkozó. A 6. percben Vincze Gergő középről, futtából lőtt, Berta Balázs, a hazai kapus vetődve mentett a bal sarok elől. A 22. percben Horváth István adott le egy életerős lövést középről, húsz méterről, Szűcs Csaba is a helyén volt. Sőt, azonnal indított, a vendég kontra végén Petrezselyem János tört kapura, a bal alsóba helyezett volna, Berta azonban ezúttal is odaért. 

A 28. percben Földes Péter harmadszor próbálkozhatott szabadrúgásból, ez volt a legígéretesebb kísérlete, harmincról leadott lövése nem sokkal szállt fölé. A 32. Forgó Dániel eresztett meg egy bombát harminc méterről, a szél is megnyomta a labdát, no meg pattogós is volt a labda, ezt tette nehézzé a védést, de Szűcs megoldotta. A 37. percben Petrezselyem tört be balról, egészen az ötös sarkáig jutott, Berta azonban ezúttal is hárítani tudott. 

A 39. percben egy jó kényszerítőzés után Lantos Sándor lőtt balról, tizenkét méterről a rövid sarok mellé.

A végig vendégfölényt hozó első játékrész után némi meglepetést keltett, hogy enyhe hazai dominanciával indult a második negyvenöt perc. A tázlári szél is segített ekkor, az eső játékrészben ugyanis a hazai csapat játszott jelentős hátszéllel, – jellemző módon a hazai kapusnak két kirúgása is egyenesen a kollégájához szállt az első negyvenöt percben –. amásodik felvonásban azonban mintha meg akarta volna vonni az időjárás a Balotától ezt a kedvezményt. Negyedóra elteltével aztán ismét a vendégek lettek kezdeményezőbbek. A 60. percben egy szöglet után a kipattanó labdát Lőrincz István fejelte hajszállal a hosszú sarok mellé. 

A 64. percben újra Földes végezhetett el szabadrúgást, a labdája a sorfalat is érintette, a bal alsóba mégsem jutott be a labda, Berta ezúttal is a helyén volt. A 66. percben Vincze Gergő lódult meg a bal oldalon, tíz méterről, éles szögből leadott lövését újra a hazai kapus mentette, vetődve. Góllal válaszoltak a hazaiak. Egy kontra során Tóth Tamás tette ki jobbra a labdát Hegyi Péternek, aki remek ütemben adott középre, és az érkező Horváth István jobbal a kapu bal oldalába lőtt, 1–0. 73. percben egy tenisznyelven szólva ki nem kényszerített hibából egyenlített a Balota. Egy hazai védő belerúgta az előtte fölugró vendégjátékosba a labdát, a lepattanó Nagy Dániel elé került, aki jobbról keresztbe passzolt Vincze Gergő elé, aki balról a hosszú sarokba lőtt, 1–1. A 77. percben Földes szögletét követően Lőrincz fejelt centiméterekkel mellé. 

Állandósult, és egyre nyomasztóbbá vált a vendégek fölénye, mégis a hazaiaknak volt meccslabdájuk, egy előrevágott, pattogós labda megtalálta Tóth Tamást, aki tíz méterről, középről fölé durrantott. 

A 85. percben a sokadik tömegjelent alakult ki a hazai kapu előtt, Lőrincz középről, tíz méterről lőtt, Berta ismét hatalmas bravúrral mentett. A 88. percben Vígh Mihály végzett el szabadrúgást 35 méterről, az oldalvonal közeléből. Jól belekalkulálta a szelet a lövésbe, labdája a jobb felső sarokba tartott, a káprázatos formában védő Berta ezúttal is menteni tudott. Egyetlen egyszer volt tehetetlen, amikor a 93. percben egy szögletet követően sokadszor Lőrincz ugrott a legmagasabbra, és a bal sarokba fejelt, megszerezve ezzel a Balotaszállásnak a győzelmet, 1–2. Alacsony színvonalú mérkőzést láthattak a nézők, amelyet a hatalmas küzdelem és a kiváló dramaturgia avatott végül emlékezetessé. Megérdemelten győzött a vendégcsapat, bár a hazaiak is rengeteget és hősiesen dolgoztak a pontszerzésért.

Csigi János: – A döntetlen talán jobban megfelelt volna a játék képének, de a job helyzetkihasználás a vendégek javára döntötte el a mérkőzés eredményét. Bár az első játékrészben egy kissé álmosabban kezdtünk, ebbe belejátszhatott, hogy ma öt kulcsemberünk nem tudta vállalni a játékot, de ettől függetlenül a csapatom hozzáállásával maximálisan elégedett voltam, nagyot küzdöttek a srácok.

Mezei Csaba: – Idegenben mindig örülni kell a győzelemnek. Annyit tudtunk az ellenfélről, hogy a télen megújultak, és ezen a tavaszon masszívabbak, mint korábban voltak. Ez meg is mutatkozott a pályán, hiszen hiába domináltunk, ők szerezték meg a vezetést, nekünk kellett futnunk az eredmény után. Szerencsére a második játékrészre lenyugodott a játék a faultok, a szabálytalanságok tekintetében, mert az első játékrészben volt egypár. Gratulálok a játékosaimnak, mert nagyon szépen megnyomták a végén, ennek köszönhetően tudtuk megszerezni a három pontot. A Tázlárnak pedig további sok sikert kívánok.

Tázlári FC–Balotaszállás FC 1–2 (0–0)

Tázlár, 70 néző, vezette: Krepsz László (Viskovics László, Kohajda Árpád)

Tázlár: Berta – Dúl (Huszár 51.), Müller, Kószó, László, Hegyi, Forgó, Tóth T., Braun, Horváth I., Lantos (Schütz 74.). Edző: Csigi János.

Balotaszállás: Szűcs – Lőrincz, Racsmán, Földes, (Nagy Levedi 82.), Vincze G., Vincze I. (Vígh 70.), Teremi (Beke 46.), Nagy D., Ropos, Takács, Petrezselyem (Schveitzer 51.). Edző: Mezei Csaba.

Gól: Horváth I. 69., illetve Vincze G. 73. Lőrincz 93.

Sárga lap: Dúl 49., Horváth I. 79. perc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában