Futsal/Galériával

2022.03.29. 08:51

Újra megtréfálta vendégként a Nyírgyulaj a hírös városiakat

A férfi futsal NB I alsóházi rájátszásban négy forduló után éllovas ScoreGoal Kecskemét Futsal a 3. helyen tanyázó Nyírgyulajt fogadta az 5. fordulóban. A kiesés ellen küzdő vendégcsapat masszívan védekezett, és kegyetlenül kihasználta a lehetőségeit, így három ponttal távozhatott Kecskemétről.

Vincze Miklós

Nem bírt ellenfelével a Kecsemét. Fotó: Bús Csaba

Az első nagyobb lehetőség a Nyírgyulaj előtt adódott, ám Rigó önfeláldozóan mentett. Szögleteket követően mindkét oldalon próbálkoztak a csapatok, ám a kapusoknak komolyabb dolga nem akadt. A 4. percben Hadnagy iramodott meg, és lőtt kapura kiszorított szögből, Petró magabiztosan hárított. A másik térfélen Csoma próbálkozott, de ez csemege volt a hírös városiak portásának. A 7. minutumban Sallai csent el egy labdát, és vezethette rá a vendégek kapujára, a befejezés viszont pontatlan volt. Formás támadást vezetett a félidő derekán a hazai gárda, ám Hadnagy a kapu torkában nem találta el jól a játékszert. Kontrát vezethetett nem sokkal később a Nyírgyulaj, Lapa lökete a kapufán halt el. Vendég időkérés után a 15. percben Sallai érkezett jól a röviden a szögletre, de ő is csak a kapufát találta el. A szünethez közeledve Ristic vállalkozott távolról többször, ám a védők mindig blokkolni tudták a lövéseit. A félidő utolsó percében kedvező szögből végezhetett el szabadrúgást a ScoreGoal Kecskemét, ám a lepattanóból a vendégek indulhattak meg, és Szabó Ádám higgadtan gurított a hálóba, 0–1. Az első félidőből hátramaradt kevés játékidőben mindent megtettek a kék oroszlánok, hogy egalizáljanak, ám nem jártak sikerrel.

 

Lendületesen jött vissza a második felvonásra a hírös városi alakulat, és egy centerezésbe kiválóan tette bele a lábát Boznánszky, Petró viszont lábbal mutatott be bravúrt. Fél perccel később viszont már tehetetlen volt: Mánya parádés löbbölését Biró váltotta gólra, 1–1. A 24. minutumban egy lecsorgó labdára csapott le Lapa, s onnantól már könnyű dolga volt, 1–2. Rögtön egyenlíthetett volna Hadnagy, viszont lövése középre tartott, így nem járt túl a vendég portás eszén. Hajtott, küzdött a Kecskemét, rendre dolgozták ki a helyzeteket, a befejezéseknél viszont nem voltak elég pontosak. Meg is bosszulta magát a sok kimaradt lehetőség, a 30. percben Szőcs tovább növelte a nyírgyulaji előnyt, 1–3. Koós Károly időt kért, s létszámfölényes taktikára váltottak a hazaiak. Biró először besárgult, majd mikor visszatért a pályára, és kegyetlen nagy gólt akasztott a jobb felsőbe öt és fél perccel a vége előtt, 2–3. Tovább rohamoztak a kék oroszlánok, ám Biró második sárgája után emberhátrányba kerültek. A kegyelemdöfést a lefújás előtt vitte be a Nyírgyulaj, Csoma vette be Rigó kapuját, 2–4., ez lett a végeredmény.

 

 

– Nem szeretek a játékvezetőkkel foglalkozni, de ez már a sokadik olyan alkalom volt hazai pályán, amikor egy nagyon furcsa felfogásban fújták a meccset – értékelt a mérkőzést követően Koós Károly. – Ez nem mentesít bennünket az alól, hogy kikaptunk. Azt éreztem, hogy a Nyírgyulaj jobban akarta ma a győzelmet, mint mi. A helyzetkihasználásunk megint nem működött jól, fontos pillanatokban nem hoztunk jó döntéseket.

 

A ScoreGoal Kecskemét Futsal, amely ezzel a vereséggel a tabellán jelenleg a harmadik helyet foglalja el, a következő bajnoki mérkőzését április 25-én vívja meg, akkor hazai pályán fogadják az Aramis SE csapatát. Előtte azonban egy kupamérkőzés vár a kék oroszlánokra: április 6-án, Veszprémben vívják meg a Magyar Kupa párharcuk első mérkőzését.

 

ScoreGoal Kecskemét–Nyírgyulaj 2–4 (0–1)

Kecskemét, vezette: Hartung Vilmos, Kiss Gergő

Scoregoal: Rigó – Bencsik, Ristic, Öreglaki, Hadnagy. Csere: Halmavánszki – Biró, Klacsák, Virágh, Boznánszky, Mánya, Sallai, Kovács Á., Kulcsár. Vezetőedző: Koós Károly

Nyírgyulaj: Petró – Szőcs, Vlaszovics, Csoma, Lapa. Szabó Á. – Krajnyák, Pataki, Nagy B., Nagy Zs., Tóth E., Domokos, Hoksz. Vezetőedző: Baksa Csaba.

Gól: Biró 22. 35., illetve Szabó Á. 20., Lapa 24., Szűcs 30., Csoma 40. perc.

Sárga lap: Ristic 26., illetve Lapa 20., Nagy B. 29.

Kiállítva: Biró 38., Virágh 39. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában