Röplabda

2022.03.26. 20:11

Ötödik meccsen dől el a továbbjutás

A férfi röplabda Extraliga negyeddöntő negyedik mérkőzését vívta a Kecskeméti RC a MAFC BME ellen szombat este a Messzi István Sportcsarnokban.

Kovács Nóra

Fotó: Bús Csaba/ Archív kép

A mérkőzés elején fej-fej mellett haladt a két klub, majd Lescay Favier ász nyitásaival került előnybe a MAFC. 8‒15-ös hátrányban hívta magához csapatát a hazai edző. A hajrában Argilagos és Fundora vezérletével kozmetikázni tudott az eredményen a Kecskemét, végül 19‒25-re nyerte az első szettet a MAFC.


A második szettben Krupánszki sánca után 1‒3-ra vezettek a fővárosiak, de Lescay rontott nyitása után 4-4-re egyenlített a Kecskemét. A folytatásban felváltva estek a pontok Csoma és Krupánkszki erős támadásaival ismét magához ragadta az előnyt a vendég klub 9‒12. Ekkor Szabó Alpár előbb támadásból, majd sáncból szerzett pontot, amivel feljött egy egységre a haza csapat. Egy ideig ismét szorosabb volt a küzdelem, de a hajrában a vendégek irányítottak, akik 25‒21-re hozták a szettet.

 

A harmadik játszmában összekapták magukat a hazaiak, 6‒6 után megszerezték a vezetést. Nagy Péter 13‒9-es hátrányban kérte ki második idejét. Végül sima szettben 25‒15-re szépített a KRC.


A negyedik szett elején bár többször is előnybe került a MAFC, a hazaiaknak volt válasza, a végig szoros szettből végül a vendégek jöttek ki győztesen 25‒22. Így az ötödik mérkőzésen dől el a továbbjutás.


Nagy József: ‒ Ez a hazai pálya amennyire feküdte az év elején most akkora mumus számunkra. Itthon nem tudunk egy normális játékot játszani a hazai közönség előtt, keressük magunkat, míg idegenben elképesztően jól játszunk. 


Nagy Péter: ‒ Az előző mérkőzésen nagy hátrányból fordítottunk. El voltunk keseredve a 3:2-es vereség miatt. A mai napon viszont végig koncentráltan és nagyon minimális hibával játszott a csapat, ez a sikerünk kulcsa volt. A harmadik szettben elfáradtak a fiúk, de örülök, hogy a negyedik játszmában sikerült extrát nyújtani és megnyerni a meccset.

 

Kecskeméti RC‒MAFC BME 1:3 (‒19, ‒21, 15, ‒22)

 

Kecskemét. 100 néző. V: Bátkai-Katona, Kiss.

Kecskemét: Sidiropoulos, Gebhardt N. 6, Baserio 9, Argilagos 20, Fundora 16, Szabó A 11. Csere: Gebhard Á. (liberó), Bogdán, Török S. 1. Vezetőedző: Nagy József

MAFC: Eke 10, Gomez Galvez 3, Benkő 11, Lescay Favier 14, Csoma 22, Krupánszki 11. Csere: Pápai (liberó), Szabó Balázs, Szabó Bence, Szabó Barna Vezetőedző: Nagy Péter


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában