Labdarúgás/Galériával

2022.03.27. 19:46

Legyőzte és megelőzte a Hartát a Kecskeméti LC

Két jó formában lévő, a tavaszi idényben még veretlen csapat, a 9. helyen tanyázó Kecskeméti LC és a 8. Harta találkozott hatpontos mérkőzésen az előbbi otthonában. A jó darabig csordogáló, majd az utolsó félórában megáradt folyót idézően vágtató találkozót a hazai csapat nyerte meg.

Vincze Miklós

Az utolsó félórában vált lendületessé a meccs Fotó: Nyitray András

A hartaiak edzője, Csehi Tamás többször felemlegette, hogy a Hartát a közelmúltban gyakran az jellemezte, hogy ha a csapat elhagyta a Harta táblát, akkor otthon hagyta a futballtudományát is. Az már az első percekben látszott, hogy ezúttal nem hagyták otthon a spirituszt a vendégek, az első percekben némi mezőnyfölényben keresték a rést a kecskemétiek védelmén. De nem találták, remekül zárt a fiatal kecskeméti gárda hátsó alakzata és középpályás sora. A 14. percben aztán Major kapott labdát a bal oldalon, megindult a kapu felé, a vendégek azonban szabálytalankodtak vele szemben a 16-os sarkán. A játékvezető szerint a büntetőterületen belül történt az eset, így ő 11-est ítélt. Bozsik volt az ítélet végrehajtó, a balra mozduló kapus mellett higgadtan a kapu jobb oldalába helyezett, 1–0. Maradt az enyhe vendégfölény, aztán a félidő derekán Bozsik ívelt Fekete irányába, a hartaiak lest reklamáltak, Fekete Márton mellel maga elé tette a labdát, majd jobbról, 18 méterről a hosszú sarokba gurította, 2–0. Soha ideálisabb kezdést: biztos védekezés mellett százszázalékos helyzetkihasználás, ez volt ekkor a kecskeméti mérleg. 

A 25. percben Hamar szerzett labdát, kipasszolta balra, Varga ígéretes lövőhelyzetből csúnyán fölé durrantott. 

Négy percre rá egy beívelés után Fekete Tamás épphogy elérte a labdát fejjel, de azért megküldte a léc alá, de Kormosnak ez kapuscsemege volt. A 33. percben Follárdt tört be két emberen átkígyózva balról a 16-oson belülre, már csak a kapussal állt szemben, passzolni próbált, azt azonban hatástalanították a védők. „Lehetett volna önzőbb”, hangzott el a vendégek kispadján. A 37. percben harmadszor jutott el a vendégkapuhoz a hazai gárda, Bozsik beívelését követően Ónodi fejelt fölé, lerontva a hazai helyzetkihasználást 66,6 százalékra, ezt azonban a legkevésbé sem bánták a hazaiak, miután kétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

A második félidőben mindjárt az elején érezhető volt, hogy a hartaiak nem akarják ennyiben hagyni a dolgot. A 46. percben a frissen beállt Erdei vállalt el egy kapáslövést, a labda egy védőn fölpörgött, majd az alapvonalon túlra szállt. A szögletből beívelt labdát egy társa stukkolása után Hamar fejelte öt méterről a keresztlécre. Az 54. percben többször is körbejáratták a vendégek labdák a hazai 16-oson, végül Hamar tört be a jobb oldalról, két emberen átkígyózott, majd tíz méterről nem sokkal fölé lőtt. Két percre rá Tóth Barna távoli lövése a jobb alsó sarok irányába tartott, Kormos vetődve mentett. Négy perc múlva ismét Tóth Barna lőtt, ismét jobbról, ezúttal a 16-os sarkáról, és ezúttal a jobb alsó sarok mellé. Ért a vendéggól, de újra a hazaiak találtak be a 62. percben. 

Ónodi ívelte előre a bal oldalra a labdát, Major megindult, elrobogott az alapvonalig, mintaszerűen középre adott, és az érkező Bessenyei az ötösről a bal alsó sarokba passzolt, 3–0. 

Ekkor reménytelennek tűnt vendégszempontból a helyzet, a Harta azonban nem adta fel. A 64. percben Tóth Barna végezhetett el szabadrúgást, közel harminc méterről, nagy bombájába a sorfal is beleért, és a labda a jobb alsó sarokba vágódott, 3–1. Két percre rá egy vendégbeadást követően Kőrös fülelte le a labdát, vesztére, mert a rárontó Tóth Barna Kőröst megelőzve tíz méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt, 3–2. Két perc alatt újra nyílttá vált a meccs, egyre inkább fölpörgött a sebesség, szinte folyamatossá vált a száguldás. A 71. percben a Harta szerzett egy lesgólt, majd a 78. percben fellángoltak az indulatok egy szabálytalanság után, mindkét oldalon nagy szükség volt az önkéntes békéltetőkre, hogy ne szabaduljanak el végleg az indulatok. A 82. percben aztán már hiába lett volna minden békéltetés. 

 

Bessenyei szabálytalankodott Makóval szemben, aki azonnal a földre rántotta. Egy pillanat alatt összeugrott a két csapat, és kirobbant a felekből a 78. percben kialakult feszültség. Nem volt egyszerű lecsillapítani a feleket, és az elsőként Grecunak kiosztott sárga, majd Makónak, és végül Bessenyinek kiosztott piros lap sem hatott nyugtatólag a kedélyekre. Feszült hangulatban tehát, de a meccs ment tovább, a Harta ugyanis mindent elkövetett az egyenlítés érdekében. 

Ehhez a legközelebb a 94. percben került, amikor Varga balról ívelt előre egy szabadrúgást, Csehi lefejelte balra Nasz elé, aki balról, tíz méterről, nagy ziccerben jobbal fölé lőtt. 

A lefújás után is forrtak még az indulatok, Varga Milán kapott még egy piros lapot, a pályáról történt kiszövegelésért. A remek helyzetkihasználást produkáló kecskemétiek megérdemelten szerezték meg a győzelmet, a Hartát pedig az dicséri, hogy 3–0-ás hazai vezetésnél sem adták föl, és mindent elkövettek az egyenlítés érdekében.

Nagy Lajos: – Ezúttal is nagy meccset játszottunk a Hartával, nagyon örülök a győzelemnek. Nem volt magas a színvonal, az akarást és a motivációt tekintve azonban magasra tette a lécet a két csapat. A Harta nagyon sokat tett annak érdekében, hogy kiegyenlítsen. Az utolsó húsz percben nagy nyomást gyakoroltak ránk, de azt megúsztuk. Igaz, mi húztuk magunkra őket, hagytuk, hogy a meccs 3–0 után még szoros legyen. De megszereztük a három pontot, ez a lényeg. Az idén még nem kaptunk ki, és ma egy remek csapatot sikerült legyőznünk.

 

Csehi Tamás: – Nehéz indulatok nélkül nyilatkozni ez után a mérkőzés után, amely számunkra a játékvezetők miatt nem a futballról szólt. A játékvezetők ma nem teremtettek korrekt feltételeket, a második kiállításunkat végképp nem értem, az már nem is a futballról szólt. Egyszóval nehéz az indulatoktól befolyásoltan értékelni, egy biztos, a saját csapatomtól többet vártam, nem erre készültünk egész héten. Ki tudja, lehet, hogy jókor jött ez a pofon. De azért sajnálom különösen ezt a vereséget, mert az előző két mérkőzésen remekül felépítette magát a csapat, és ha azt a formát hozzuk, akkor ez a mai találkozó nyerhető lett volna. A kecskemétieknek gratulálok.

 

Kecskeméti LC–Harta SE 3–2 (2–0)

Kecskemét, 120 néző, vezette: Mákos Márk (Berendi Tamás, Vargha Tamás)

Kecskeméti LC: Kormos – Ónodi, Csordás, S. Juhász, Patvaros, Szűcs, Fekete M. (Kovács D. 70.), Kőrös, Bozsik (Bálint 74.), Bessenyei, Major (Gaál 84.). Edző: Nagy Lajos.

Harta: Hauschen – Makó, Pintér, Hamar, Fekete T., Follárdt (Szpirulisz 64.), Grecu, Pinczési (Erdei 46.), Tóth B. (Csehi 88.), Nasz, Varga. Játékos-edző: Csehi Tamás.

Gól: Bozsik a 14., Fekete M. a 21., Bessenyei a 62., illetve Tóth B. a 64., 66. percben.

Sárga lap: Ónodi 38., Kovács D. 79., Nagy Lajos 79., illetve Fekete T. 69., Grecu 82. perc.

Kiállítva: Bessenyei 82., illetve Makó 82., Varga 94. perc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában