Futsal

2022.03.31. 09:20

Koós Károly távozott a ScoreGoaltól

A futsal első osztályban szereplő ScoreGoal Kecskemét Futsal klub vezetősége kedden szerződést bontott a csapatot négy és fél éve irányító vezetőedzővel, Koós Károllyal. Pótlását egyelőre házon belül terveznek megoldani.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba/archív-felvétel

A klub közleményben emelte ki, hogy Koós Károlynak, aki négy és fél éven át dolgozott a klubnál, elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy ma hétről-hétre élvonalbeli futsalcsapatnak szurkolhatnak a drukkerek Kecskeméten.

 

A szakember vezetőedzőként 2017. november 24-én vezette először a csapatot, akkor még a másodosztályban szerepeltek a kék oroszlánok. A következő idényben az ezüstérmet szerezték meg, és feljutottak az NB I.-be. A 2020/21-es évadban a klub történetének eddigi legjobb helyezését érték el, az NB I.-es felsőház 5. helyén végeztek.

 

– Az idei szezon nagy várakozásokkal töltött el mindenkit, és a rendkívül kiélezett alapszakaszban nüanszokon múlt, hogy ismét sikerüljön a felsőházba jutni – elemezte a helyzetet Vercz Tamás, az egyesület ügyvezető elnöke. – Ezt követően az alsóházi rájátszás megnyerését, illetve a Magyar Kupa négyes döntőjébe való kvalifikációt tűzte ki célul a hátralévő hónapokra a klubvezetés és a szakmai stáb. A bajnoki sorozatban azonban hullámzó teljesítményt nyújtott az együttes, így a vezetőség úgy érezte, hogy új impulzusokra van szüksége a játékosoknak. Megtárgyalva és értékelve a helyzetet, végül szerződést bontott a klub a szakemberrel. A vezetőség minden erejével azon dolgozik, hogy a további hetek, hónapok megmérettetéseire a csapat zavartalanul, eredményesen tudjon fókuszálni megfelelő szakmai irányítás mellett. Koós Károlynak köszönjük az elmúlt évek áldozatos munkáját, sikerekben és egészségben gazdag további karriert kívánunk neki.

 

Vercz Tamás kérdésünkre azt is elmondta, hogy Koós Károly pótlását a Veszprém elleni, a klub céljai elérése szempontjából kulcsfontosságú kupamérkőzés előtt egyelőre házon belül terveznek megoldani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában