Röplabda / Galériával

2022.03.22. 08:31

Kecskeméten egyenlített a MAFC

A röplabda férfi Extraliga negyeddöntőjében a Kecskeméti RC a MAFC-BME-t fogadta hétfő este a párharc második mérkőzésén. A fővárosiak alaposan feljavultak az első mérkőzéshez képest, és 1-3-as sikerükkel 1-1-re módosították a három győzelemig tartó párharc állását.

Nyitray András

Fotó: Bús Csaba

Az első szettben azt a játékot láthattuk viszont, amit az első mérkőzésen, a csapatok fej-fej mellett haladtak, hol az egyik, hol a másik fél tudott egy-egy ponttal meglógni a másiktól. Egészen a hajráig így is csordogált a játszma, de 21-21 után a KRC nem tudott már pontot szerezni, így előnybe kerültek a vendégek (21-25). A második etapot egy 3-0-os rajttal kezdte a KRC, és ezt az előnyt stabilan tartotta is Argilagos és Fundora ponterős játékának hála. 

A hajrába már 20-15-ös kecskeméti vezetéssel léptek be a csapatok, és a KRC végül 25-20-ra le is zárta a játszmát, amivel 1-1-re módosult az eredmény. 

A harmadik szettben Eke, Krupánszki és Csoma is elkapta fonalat, Nagy Józsefnek 9-13-nál időt kellett kérnie. Ez sem segített, a MAFC 10-16-ra lépett el, majd 14-25-re meg is nyerte a fontos szettet. Még rosszabbul indult a negyedik játékrész hazai szempontból (1-7), de időkérésnek is köszönhetően Nagy József rendezte a sorokat, és 10-10-nél sikerült utolérni a vendégeket. A folytatásban azonban megint a MAFC akarata érvényesült, és 21-25-ös különbséggel eldöntötték a találkozót. 
 

Folytatás szerdán 20 órás kezdéssel a fővárosiak otthonában. 

Forrás: Bús Csaba

Nagy Péter: – Ma a nyitásunk és a védekezésünk sokkal hatékonyabb volt, mint az előző mérkőzésen. Az utolsó szettben sikerült a Kecskemétnek ledolgoznia a hátrányát, de nagy változás a csütörtöki találkozóhoz képest, hogy volt lélekjelenléte a csapatnak és sikerült győzelemmel lezárni a mai mérkőzést.
 

Nagy József: – Nem tudtunk kellőképpen felpörögni ezen a mérkőzésen, talán túlságosan simán nyertük idegenben az első felvonást Budapesten. A MAFC kiegészült egyik legütőképesebb játékosával, az átlóval, aki sokat tudott hozzátenni. Nagyon jó hőfokon játszottak, nem találtuk a gyenge pontjukat, sajnos mi sem úgy teljesítettünk, ahogy legutóbb. Ilyen az, ha valaki nem tudja átmenteni ugyanazt a formát. Megyünk tovább, szerdán is a győzelemért utazunk majd.

Kecskeméti RC – MAFC-BME 1–3 (–21, 20, –14, –21)
Kecskemét, 150 néző. V: Tillmann, Árpás.
KRC: Baserio 1, Sidiropoulos 1, Fundora 15, Szabó A. 6, Argilagos 16, Gebhardt N. 6. Csere: Török Zs. (liberó), Tomanóczy 4, Palánkai-Omoshebi 1, Balla. Vezetőedző: Nagy József.
MAFC: Eke 6, Gálvez 6, Godoi 13, Lescay 9, Csoma 22, Krupánszki 13. Csere: Pápai (liberó), Szabó Bence, Szabó Balázs, Benkő 1. Vezetőedző: Nagy Péter.

A párharc állása: 1–1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában