Asztalitenisz

2022.03.02. 14:51

Galamb Nóra Győrben állhatott dobogóra

Győrben a lányoknak, Celldömölkön a fiúknak rendeztek hétvégén országos, ezüst fokozatú asztalitenisz ranglista versenyeket. A Kecskeméti Spartacus több versenyzője is remekelt, Galamb Nóra dobogóra állhatott.

Nyitray András

Galamb Nóra (pirosban) a dobogó harmadik fokán. Fotó: Spari

A Kecskeméti Spartacus-KESI versenyzői nagy reményekkel vágtak neki a megmérettetésnek. A fiatalok az U11, U13 és U15 korosztályokban indultak, ahol értékes győzelmeket és szép sikereket értek el. A lányoknál U11 és U13 korosztályban szinte a teljes mezőny asztalhoz állt, így nagy csaták és érdekes mérkőzések alakultak ki. 

Az erős mezőnyben a kecskeméti Galamb Nóra képviselte a Spartacus csapatát, a fiatal tehetség az U11-es mezőnyben kiemeltként a főtáblán várta a selejtezőből csatlakozókat. Első mérkőzését Maul-Kovács (Mohács) ellen szoros, de 3:0 arányú győzelemmel sikerült megvívnia. Ezzel a legjobb 4 közé jutott és az elődöntőre készülhetett, ahol az első kiemelt, ranglistavezető Fazekas (High Life) következhetett. A nagyobb tudás Fazekas mellett szólt, de Galamb jó versenyzéssel igencsak megnehezítette a favorit dolgát. A 3:0 arányú vereség ellenére egy jó mérkőzést könyvelhetett el a KESI sportolója, és állhatott újból országos versenyen a dobogó harmadik fokára korosztályában. Az U13-asok között a csoportból egy győzelem és egy nagyon szoros verseséggel sikerült a főtáblára jutás. Itt a 16 közé jutásért Bényeivel (Orosháza) játszott egy látványos, kiélezett meccset, ahol 3:2-es győzelme meglepetésnek számított. A nyolc közé jutásért folyó mérkőzésen a két évvel idősebb ranglista 3. helyezett Erdélyi (Szeged) állta útját a nagy menetelésnek. 

A fiúk közül Balogh Martin András nagyon jó napot fogott ki. A csoportjában már bravúrt hajtott végre Torkos Domokos ellen, aki előtte van két hellyel az U13 ranglistán. Balogh hátrányból fordított a döntő szettben és nyerte meg a csoportküzdelmeket. Li Xiang a saját csoportjában egy vereséggel a 2. helyen végzett. Kovács Áron sikeresen nyerni tudott a csoportjában, ami a továbbjutást jelentette a főtáblára. A folytatásban a főtáblán Balogh és Li nyerni tudott, Kovács elveszítette a 16 közé jutásért folyó mérkőzését. A nyolc közé jutásért Balogh nagyon jó mérkőzésen verte a BVSC versenyzőjét, Bábik Zoltánt aki a 9. a ranglistán. Li nagy csatában veszíttet a gödöllői Harkányi Ábel ellen. Balogh a legjobb négy közé kerülésért végül Kovács Tamástól (Debrecen) kapott ki. Az U15 korcsoport versenyében Tóth Álmos és Balogh Martin András indult, mindketten a csoportban egy mérkőzést nyertek. Baloghnak a vigaszversenyben sikerült a 3. helyen végezni.

Fodor Miklós vezetőedző értékelése: – Sikeres versenyen vannak túl a legfiatalabb versenyzőink. Jó teljesítményt mutattak be, ami biztató lehet a jövőre nézve. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában