Kecskemét/Nyíregyháza

2022.03.28. 11:46

Farkas Tibor díjat kapott

Nyíregyházán rendezte meg a 2022-es kongresszusát a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ). A kétnapos esemény első napján kitüntetéseket adtak át a szakma legjobbjainak. A Petőfi Népe volt munkatársa, Farkas Tibor is a díjazottak között volt, ő a MSÚSZ által a sportfotósok és operatőrök alapított Farkas József-díjat vehette át.

Vincze Miklós

Fotó: Cseh Péter

Fotó: PETER CSEH

Az idei évben Nyíregyháza adott otthont a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) kongresszusának. Az eseményt Kovács Ferenc polgármester, a Magyar Röplabdaszövetség elnöke nyitotta meg. Ezt követően Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arról beszélt, hogy hazánkban minden idők legnagyobb sportlétesítmény-fejlesztése ment végbe az elmúlt években, s hozzátette, a magyar kormány a jövőben is nemzetstratégiai ágazatként kezeli a sportot.

 

A hagyományoknak megfelelően a kétnapos esemény első napján kitüntetéseket adtak át a szakma legjobbjainak. A szervezet életműdíját Salánki Miklós, a Magyar Hírlap sportrovatának újságírója, valamint Lovas Albert, a Nemzeti Sport, a Képes Sport és a Labdarúgás nyugalmazott újságírója és fotóriportere kapta. Feleki László-díjban részesült Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója, illetve Csillag Péter, a Nemzeti Sport főmunkatársa.

 

Az MSÚSZ nívódíját Derencsényi Istvánnak, Magyar Dávidnak, Szigeti Csabának, Szekeres Istvánnak, Szép Zoltánnak és lapunk újságírójának, Vincze Szabolcsnak ítélték oda.

 

A MSÚSZ által a sportfotósok és operatőrök számára alapított díjat, a Farkas József-díjat Budai Csaba és Farkas Tibor, a Petőfi Népe volt munkatársa vehette át. Boskovics Jenő-díjat érdemelt ki Vályi Bence, míg a Gyulai Istvánról elnevezett díjjal ismerték el Bodnár Tibort, Kolozsi-Lázár Ildikót, Dunda Györgyöt, Csoba Pétert, az M4 Sport kommentátorát, Vásárhelyi Tamást, továbbá a Nemzeti Sport újságíróját, Kovács Erikát és a nemzetisport.hu vezető szerkesztőjét, Izsányi Szabolcsot.

 

Az év legjobb sportszakkommentátorának járó elismerést, a Lázár Bence-díjat Kovács Sándor vehette át.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában