Labdarúgás/Galériával

2022.03.05. 17:31

Biztosan nyerte a rangadót hazai pályán a Félegyháza

A tabellán az őszi idény zárása után 2. helyen álló Kiskunfélegyháza a 4. Kalocsát fogadta a megyei első osztályú bajnokság tavaszi nyitófordulójában. A mérkőzést biztosan nyerte a hazai csapat.

Vincze Miklós

Megérdemelten győzött a Kiskunfélegyháza Fotó: Vincze Miklós

Nem sokat lacafacázott a hazai gárda, mindjárt a kezdés után Erős tört előre a jobb oldalon, bepasszolt középre Szabó Dávidnak, aki azonnal lőtt, labdája nem sokkal zúgott ment fölé. Támadásban maradtak a hazaiak, és a 12. percben a vezetést is megszerezték. Nemesvári passzolt balról Oroszihoz, aki nem sokat teketóriázott, 16 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, Varga csak beleérni tudott a labdába. 

Egyenes folyománya volt az első tizenkét percnek ez a gól, ugyanakkor szinte varázsütésre alakította a Kalocsa játékát, hozzáállását. 

Szinte egy csapásra minden mutatóban – labdabirtoklás, konstruktív passzok száma, az ellenfél térfelén töltött idő – azonnal feljött ötven százalékra a vendégcsapat. Igazi helyzetet azonban nem sikerült kidolgozniuk, a hazaiaknak is csak a 30. percben, akkor Erős kapott egy remek ütemű indítást, Varga mellett azonban nem bírta elgurítani a labdát.

A második játékrész elején egy, az előző félórában látottnál még határozottabb Kalocsa igyekezett megszerezni az egyenlítő gólt, helyzethez azonban ismét a hazaiak jutottak. Az 55. percben Szabó Dávid passza után Oroszi kezelte le a labdát és lőtt húsz éterről a bal felső sarok irányába, Varga fogta a lövést. Egy percre rá azonban már tehetetlen volt, akkor Magony tekerte be jobbról a védelmi vonal mögé a labdát, Erős mintaszerű ütemben rajtolt a játékszerre és fejelte higgadtan a rövid sarokra érkező Varga mellett, helyére a hosszú sarokba, 2–0. 

A második félidőben is változott a gólt követően a játék képe, de fordított volt tendencia az első negyvenöt perchez képest, ugyanis a Kiskunfélegyháza védelme, amely egyébként sem arról ismert, hogy átjáróház lenne, egészen példás magabiztossággal fojtotta el a vendégpróbálkozásokat már a félpályánál. Leszámítva az 59. percet, amikor Farkas Zalán passza után Rakiás lőtt, egy védő mentett szögletre. 

Ezzel együtt egyre inkább az volt a külső szemlélő benyomása, hogy eldőlt a mérkőzés, és ez a benyomás a 79. percben beigazolódott. 

Akkor Nagy Dániel kapott labdát a jobb oldalon, a kaputól 25 méterre, és megcélozta a hosszú sarkot. Jól tette és jól kivitelezte a lövést, a labda ugyanis a kapufa tövéről a hálóba pattant, 3–0. 

A 87. percben Rideg indult meg a félpályától, nem is annyira kicselezett, mint inkább hatalmas lendülettel kikerült három, rátámadó hazai játékost, a 16-osra érve már-már elveszítette a labdát, de két védő közt visszaszerezte, és végül tíz méterről laposan a hazai kapu bal sarkába lőtt, 3–1. Szép volt a gól, és az elszántság is, hogy azonnal szaladt a labdáért a hálóba, hogy mielőbb újrakezdhessék a játékot. És milyen igaza volt, kis híján még egy ziccert kidolgozott a vendégcsapat. Az eredmény azonban nem változott, megérdemelten győzött a Kiskunfélegyháza.

Némedi Norbert: – Tartottam egy kicsit a találkozótól, egyrészt mert az első bajnoki nem szokott mindig könnyűre sikerülni, másrészt pedig mi a felkészülés során kivétel nélkül végig műfüves pályán edzettünk, de utóbbi a mai mérkőzésen szerencsére nem számított. Végig uraltuk a találkozót egy jó ellenféllel szemben. Talán néha volt egy-két perc, amikor megingott a csapatom, de abból nem nagyon tudott kibontakozni az ellenfél, így megérdemelten nyertük meg az első tavaszi meccsünket.

Kohány Balázs: – Kishitűen és gyengén kezdtük a mérkőzést, meg is szerezte megérdemelten a Félegyháza. Utána az első félidő második felében följebb tudtunk jönni, ezt azonban a második játékrészben nem tudtuk fönntartani, és így megérdemelten győzött a Félegyháza. Sajnálom, hogy óriási hibákat vétettünk, amiket egy ennyire jó csapat természetes módon kihasznál. Vannak hiányzóink, köztük kulcsemberek is, ennek ellenére többet vártam a mai találkozótól. Sokat hibáztunk, és sok volt a gyenge teljesítmény egyénileg.

Kiskunfélegyháza–Kalocsai FC 3–1 (1–0)

Kiskunfélegyháza, 100 néző, vezette: Béleczki László (Molnár Alex, Fülöp József)

Kiskunfélegyháza: Oroszi T. – Ludasi, Magony, Valkai, Erős (Nagy D. 69.), Oroszi D. (Csurka 77.), Szabó D., Ábel, Urbán, Kulcsár, Nemesvári (Bálint 69.). Edző: Némedi Norbert

Kalocsa: Varga S. – Rideg, Knap, Matos (Tamás 63.), Farkas (Vass 82.), Kerekes, Bányai (Szávuj 46.), Tóth L., Szalánczi, Romsics (Rakiás 46.), Rábóczki (Szabó V.) Edző: Kohány Balázs.

Gól: Oroszi D. a 12., Erős az 56., Nagy D. a 79., illetve Rideg a 87. percben.

Sárga lap: Rábóczki 68., Tóth L. 70. illetve Urbán 88. perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában