Kézilabda

2022.03.18. 12:50

Bácsalmásra megy az éllovas KNKSE

Hamisítatlan megyei rangadóra készülnek a női NB II. Délkeleti csoportjában, hiszen a tabella harmadik helyén álló Bácsalmási PVSE a hibátlan éllovas Kecskeméti NKSE-t fogadja szombaton 16 órás kezdéssel. A Bácsalmás nem a legjobb formában várja a mérkőzést, ezzel együtt a teher és a nyomás inkább a feljutást megcélzó vendégeken lesz majd, hiszen az osztályváltás szempontjából nem mindegy, milyen mérleggel nyerik meg saját csoportjukat.

Nyitray András

Tavaly egyetlen góllal nyerte meg a derbit a KNKSE. Fotó: Kovács Nóra

A Bácsalmás nem a legjobb passzban kapta el a tavaszi rajtot, hiszen előbb Orosházán, majd legutóbb egy Gyomaendrőd elleni hazai siker után Szarvason maradt alul Dankó Ervin együttese. A Kecskemét továbbra is hibátlan, múlt héten a Mezőtúrt verte meg nagyon sima meccsen dr. Paic Róbert csapata. 
 

– Nagyon nehéz mérkőzés lesz, mert a két csapat között azért óriási különbség van, itt az edzések számára gondolok főleg – mondta Dankó Ervin, a Bácsalmási PVSE vezetőedzője. – A téli szakaszból nehezebb nekünk kijönni, illetve az őszi második helyünkhöz nem kevés szerencse is kellett néhány siker alkalmával. Tavasszal ez egyelőre fordítva alakul esetünkben. Mindent meg fogunk tenni hazai pályán a Kecskemét ellen, de természetesen az esély mellettük szól. Én inkább úgy fogom fel ezt a mérkőzést, hogy próbálunk már a további találkozóinkra is készülni – zárta gondolatait Dankó Ervin. 

Dr. Paic Róbert szerint csapata fizikálisan már elérte a kívánt szintet, így elsősorban taktikailag kell minél jobban felkészülniük a tavasz eddigi legfontosabb rangadójára. A KNKSE ősszel 31–30-ra tudta legyűrni Kecskeméten a Bácsalmást, így biztosan nem lesz hiány az izgalmakból most sem, erre számítanak vendégoldalon is. 
 

– Nagyon kemény találkozóra van kilátás Bácsalmáson, mi úgy készülünk, hogy számunkra ez az év legfontosabb mérkőzése ebben a pillanatban – mondta a Kecskeméti NKSE trénere. – Minden edzésen a taktikai és a stratégiai elemek kapnak már főszerepet, a motorikus képességek, illetve a fizikális állapotunk rendben van, ilyen szempontból jó formában vagyunk mostanra. Az utolsó simítások vannak még hátra, így az is, hogy milyen taktikai felállásban menjünk neki ennek a rangadónak. Véleményem szerint akármilyet is választunk majd, egy nagyon kiélezett és nagyon komoly mérkőzésnek nézünk elébe – mondta dr. Paic Róbert. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában