Íjászat

2022.02.10. 15:06

Zoboki Csenge kétszeres országos bajnok lett

Lassan, de beindul a versenyszezon a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület életében – tudtuk meg Dinnyés Gyula elnöktől. A közelmúltban rendezték meg a teremíjász országos bajnokságot Érden, a Magyar Íjász Szövetség és a Parkvárosi Íjászok szervezésében. Az első napon a történelmi, a második napon a 3D országos bajnokságot tartották meg.

Sebestyén Hajnalka

Zoboki Csenge, a Koppány íjászok kiválósága

Kiváló tudását és felkészültségét igazolva Zoboki Csenge stabil versenyzéssel, pár ponttal elmaradva az első osztályú minősítéshez szükségestől, másodosztályú minősítést ért el, és a kategóriája országos bajnoka lett. A felnőtteket megelőzve az eredményével 446 pontot ért el. A kiskunfélegyházi diáklány hat éve a Turul Koppány Íjászoknál tanulja az íjászatot, készül a versenyekre. Rátermettségét a nyugalmával, kitartásával, küzdeni tudásával és kiváló tehetségével igazolja.

A diáklánnyal kapcsolatban az elnök aggodalmát is kifejtette. Csenge a Dózsa György Általános Iskola végzős tanulója. Nem kis aggodalmunkra a pályaválasztás küszöbén áll, és vélhetően vidéki városban tanul tovább. Dinnyés Gyula ennek ellenére bízik abban, hogy meg tudják oldani a távolság, a tanulás és az edzések harmóniáját a jövője érdekében, hiszen Csenge tehetséges íjász, mind morálisan, mind a gyakorlatban. Ugyanezen a versenyen Bicskeiné Csányi Mária első osztályú minősítést elérve a kategóriája második helyén végzett.

A második napon, a 3D versenyen is megmérették magukat a Koppányok. Zoboki Csenge széles mosollyal és hatalmas nyugalmával ezen is remekelt. Magabiztosan, komoly pontelőnnyel ennek a kategóriának is az országos bajnoka lett. Szintén dobogóra állt Bicskeiné Csányi Mária, aki ismét országos bajnoki ezüstérmet szerzett a megméretésen. Dinnyés Gyula végül hozzátette: edzőként minden versenyzőjére büszke, azokra is, akik ezúttal nem állhattak dobogóra. Köszönetet mond mindenkinek a kitartásáért, a küzdeni tudásáért, a barátságukért, amiért képviselik az egyesületet és Kiskunfélegyházát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában