Kosárlabda

2022.02.21. 13:11

Wittmann Krisztián büszke a csapatra

Két nagyon fontos, a Paks ellen idegenben, a Sopron ellen hazai pályán megszerzett győzelemmel mehetett bele a válogatott szereplése miatt kiadott bajnoki szünetbe a férfi kosárlabda férfi NB I. A csoportjában szereplő Duna Aszfalt–DTKH Kecskemét. A csapatkapitány, Wittmann Krisztián szerint mindenki számára jól jön a szünet a bajnokságban, de a munka ennek ellenére természetesen nem áll le.

Vincze Miklós

Wittmann Krisztián (fehérben). Fotó: Bús Csaba/archív-felvétel

Január végén, február elején a hírös városi csapat egy négy meccsen át tartó hullámvölgybe került, utána viszont, éppen a bajnoki szünet előtt két két nagyon fontos győzelmet sikerült bezsebelniük. – A csapatban mindenki tisztában volt azzal, hogy mennyire fontos az alapszakaszbeli végső helyezés szempontjából is a paksi mérkőzés, és mindent megtettünk, hogy újra a győzelmek útjára lépjünk – tekintett vissza a csapatkapitány. – Úgy gondolom egyébként, hogy egy meccset leszámítva előtte sem játszottunk rosszul, ám mindig volt egy eladott labda, egy néhány perces rövidzárlat, ami a vesztünket okozta. Pakson is volt hullámzás a játékunkban, de a végén nagyon koncentráltunk, és az ott szerzett győzelem lélektanilag borzasztóan sokat jelentett.

A Kecskemétre tizenhárom nyert mérkőzéssel a háta mögött érkező Sopron elleni mérkőzésen aztán már öröm volt nézni a Kecskemét játékát.

– Egyértelműen felszabadultabban tudtunk pályára lépni, és ennek is köszönhetően, hosszú idő után az utóbbi hónapok legjobb teljesítményét tudtuk produkálni. 

A 20 pontos differencia talán kicsit túlzónak tűnik, ám végig kontrolláltuk a meccset, ezúttal nem volt hullámvölgy a játékunkban, így ennek köszönhető ez a nagyarányú siker. Büszke vagyok a csapatra, hiszen mindenki száz százalékig odatette magát.

A férfi válogatott vb-selejtezői miatt néhány hetes szünet lesz a bajnokságban, de a keret ezen időszak alatt sem tétlenkedik. 

– A munka természetesen nem áll meg, most a legnagyobb fókuszt biztos az fogja kapni, hogy a kisebb-nagyobb sérülésekkel küszködő játékosok felépüljenek, hogy mindenki regenerálódjon a március 12-i folytatásra. A mérkőzések miatt a mögöttünk álló időszakban a taktikai feladatok nagyobb hangsúlyt kaptak, most inkább tudunk majd a saját játékunkkal, illetve a preventív feladatokkal foglalkozni. Összességében úgy gondolom, mindenkinek jól jön ez a kis szünet, hogy feltöltődjön.

És hogy mire számít a válogatott Montenegró elleni vb-selejtezőin? 

– Nagyon érdekes meccsek lesznek, úgy vélem, hogy a válogatott minden eddigi mérkőzésén megmutatta erejét. Hazai pályán szerintem sikerül a győzelem. Mindenki tudja a feladatát, kiváló képességű kosárlabdázók alkotják a keretet. Ivkovic Stojan szövetségi kapitány nagyon jól felépítette a struktúráját a nemzeti csapatnak. Idegenben sem esélytelenként lépünk pályára. Bízom a jó szereplésben, és a győzelmekben – zárta szavait Wittmann Krisztián.

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a következő bajnoki mérkőzését, ahogy Wittmann Krisztián elmondta, március 12-én játssza. Azon a szombaton, 18 órás kezdettel az éllovas Falco Szombathely vendégei lesznek a hírös városi kosarasok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában